Quiche Lorraine este o combinație de aluat fraged și delicios, umplut cu o cremă de ouă sărată. Baconul, brânza, ceapa caramelizată și alte ingrediente pot transforma această rețetă obișnuită în una extraordinară. Indiferent dacă o servești la micul dejun sau la brunch, caldă sau rece, cu siguranță te vei îndrăgosti de această gustare.
Quiche-urile vin într-o varietate de arome, dar această rețetă trebuie să includă o bază de aluat și umplutură de budincă sărată, făcută cu ouă și smântână. Brânzeturile, carnea, legumele și ierburile sunt ingredientele care o vor duce la nivelul următor și o vor face cea mai bună rețetă de quiche.
Cum să pregătești cel mai delicios quiche lorraine
Pentru această rețetă clasică veți avea nevoie de o crustă de plăcintă. La alegere, puteți folosi un aluat făcut în casă sau cumpărat din magazin. Mai departe, pentru compoziție veți folosi fâșii subțiri de bacon, tăiate în bucăți, jumătate de ceapă galbenă, tăiată cubulețe, 1 cană de brânză rasă, 2 căni de smântână cu lapte și 4 ouă, mari. În ceea ce privește condimentele, în funcție de gusturile fiecăruia, puteți pune sare, piper negru, paprika afumată sau nucșoară măcinată.
Întindeți aluatul de plăcintă, transferați-l în forma de quiche, presați-l cu degetele și puneți la congelator. După câteva minute, scoateți și înțepați cu o furculiță, după care coaceți timp de aproximativ 40 de minute sau până când crusta devine ușor aurie.
Între timp, pregătiți umplutura clasică de quiche. Mai întâi, trebuie să topiți grăsimea din baconul tocat, gătindu-l la foc mediu într-o tigaie mare, amestecând des. Ulterior, adăugați ceapa tăiată cubulețe în grăsime și căliți-o la foc mediu, amestecând des, până când este bine caramelizată, apoi adăugați-o peste bacon. Bateți ouăle cu amestecul de smântână și lapte într-un bol mare, apoi puneți peste restul ingredientelor și încorporați bine.
Ungeți interiorul unei tăvi cu albuș de ou, apoi turnați umplutura în crusta de plăcintă precoaptă și introduceți în cuptor timp de aproximativ 55 de minute sau până când un cuțit iese curat din mijloc. La final, lăsați să se răcească puțin înainte de a servi. Presărați pătrunjel deasupra și tăiați în felii sau puneți preparatul la frigider până când sunteți gata să serviți. O altă idee pentru un mic dejun pe bază de ouă și bacon este papara.
Cum să faci aluat de plăcintă
Pentru crusta de plăcintă aveți nevoie doar de câteva ingrediente și de puțină îndemânare. Astfel, veți folosi 3 căni de făină universală, jumătate de lingură de zahăr granulat, jumătate de linguriță de sare de mare, 2 batoane de unt nesărat rece, tăiate în cuburi și 7 linguri de apă rece.
În primul rând, puneți făina, zahărul și sarea în bolul unui robot de bucătărie și mixați de câteva ori pentru a combina. Adăugați untul rece pe care l-ați tăiat în cubulețe și amestecați până când se formează firimituri grosiere de mărimea unui bob de mazăre, apoi opriți robotul. Amestecul ar trebui să rămână uscat și pudrat. Adăugați apa rece și mixați până când se formează niște bile mici. Apăsați o bucată de aluat între vârfurile degetelor și, dacă se lipsește, înseamnă că ați pus suficientă apă. Dacă nu, mai adăugați câte o linguriță pe rând. Aveți grijă să nu fie prea multă apă, altfel aluatul va deveni lipicios și greu de întins.
Transferați aluatul pe o suprafață de lucru curată și formați o bilă. Împărțiți-l în jumătate și faceți alte 2, apoi acoperiți cu folie de plastic și lăsați la frigider timp de 1 oră înainte de a-l folosi. Quiche lorraine poate fi acompaniată de o salată verde sau de patatas bravas, perfecte pentru un brunch sau mic dejun.