Prima pagină » Culinar » Cea mai delicioasă rețetă de prăjitură brownie. Cum prepari acest desert american

Cea mai delicioasă rețetă de prăjitură brownie. Cum prepari acest desert american

13 iul. 2024, 15:00,
BZI.ro, în Culinar

Acest desert este ideal pentru iubitorii de ciocolată. Se mănâncă de obicei în porții mici și merge perfect cu o cupă de înghețată de vanilie. Prăjitura brownie se prepară foarte repede și este unul dintre deserturile preferate a multor persoane.

Rețeta de prăjitură brownie

Pentru a o prepara, ai nevoie de 230 de grame de ciocolată cu 70% cacao, ruptă în bucăți, 120 de grame de unt de minimum 80% grăsime, 80 de grame de făină, 25 de grame de cacao neagră, aromată, 200 de grame de zahăr (puteți folosi 150 de grame de zahăr tos și 50 de grame de zahăr brun), 3 ouă mari, 1 lingură de extract de vanilie, 1 priză bună de sare. Opțional, puteți adăuga nuci, bucățele de ciocolată sau marshmallows pentru a îmbogăți compoziția.

Într-o cratiță se pun ciocolata cu 70% și untul. Se pune la foc mic pentru a se topi și se amestecă constant. Conținutul topit se transferă într-un bol. Cu cât procentul ciocolatei va fi mai mare, cu atât gustul va fi mai intens. Ciocolata cu lapte nu este prea potrivită pentru acest tip de rețetă.

Apoi, puteți pregăti cuptorul. Îl deschideți la 175 de grade și pregătiți o tavă de aproximativ 17,5 x 30 cm sau una pătrată de 22,5 x 22.5 cm. Tava o acoperiți cu hârtie de copt, lăsând marginile mai mari de jur împrejur. E important să aveți în vedere ca tava să  fie în jurul a 520cm² (17.5*30= 525cm² sau 22,5*22,5 = 506,25cm²). În caz contrar, riscați ca prăjitura ori să fie prea groasă și nefăcută în interior, ori prea subțire și uscată.

Prepararea compoziției

În compoziția de unt și ciocolată, încă călduță, se adaugă zahărul. Se omogenizează și apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, bătând cu telul după fiecare ou. Apoi se adaugă extractul de vanilie, împreună cu sarea, cacao și făina cernută printr-o sită. Se amestecă totul, însă nu e necesar să fie prea energic sau prea mult. Aici puteți să adăugați ingredientele opționale, dacă doriți.

Apoi, compoziția se toarnă în tavă și se pune în cuptor, la înălțime medie. Se lasă în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. La final, puteți să faceți testul cu scobitoarea. Aceasta trebuie să iasă doar cu câteva bucăți de aluat umed, dar nu complet îmbrăcată în aluat și nici uscată.

Se lasă pentru 5 minute să se răcească în tavă, apoi se scoate și se lasă la răcit complet. Rezultatul trebuie să aibă o crustă crocantă, care crapă din loc în loc și moale și lipicioasă la interior.

După ce se răcește complet, se poate tăia. Se recomandă ștergerea cuțitului după fiecare tăietură. Puteți să o ornați, după preferință, cu topping, sau doar cu zahăr vanilat.

În doar 45 de minute puteți găti 10 porții de prăjitură brownie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *