Prima pagină » Culinar » Cea mai delicioasă rețetă de ciorbă de leurdă cu smântână. Rețetă ideală în sezonul cald

Cea mai delicioasă rețetă de ciorbă de leurdă cu smântână. Rețetă ideală în sezonul cald

04 iun. 2024, 14:25,
în Culinar

Ciorba de leurdă cu smântână este un preparat delicios și hrănitor perfect pentru sezonul cald. Aceasta se servește tradițional în timpul primăverii, dar se poate consuma și în restul anului.

Leurda este o plantă sălbatică foarte bogată în vitamine și minerale, cu un gust delicios și inconfundabil. Ciorba de leurdă cu smântână este un preparat ce poate fi servit atât cald, cât și rece. Fiind o rețetă tradițională românească, aceasta reușește să combine savoarea unei ciorbe cu gustul intens al leurdei. Această ciorbă delicată se prepară rapid și simplu, folosind ingrediente ușor de găsit. Gustul proaspăt al leurdei se îmbină perfect cu cremozitatea smântânii, creând o experiență culinară unică.

Ingrediente pentru ciorba de leurdă cu smântânăâ

Pentru a începe să preparăm această rețetă simplă avem nevoie de:, 500 de grame de leurdă proaspătă (dacă nu avem la îndemână, merge și cea congelată), 400 de ml de iaurt, 200 de grame de smântână pentru gătit, două linguri de ulei de măsline, o ceapă medie albă, o rădăcină de păstârnac, o legătură de leuștean verde, sare și piper după gust, trei ouă de găină

Pentru a prepara ciorba, trebuie mai întâi să pregătim leurda. Spălați leurda cu grijă și scuturați-o bine pentru a îndepărta excesul de apă. Tăiați leurda mărunt, separând tulpinile mai groase de frunzele fragede. Apoi, într-o oală încălzită la foc mediu, adăugăm uleiul de măsline. Tocăm ceapa mărunt și o adăugăm în oală. Se călește până devine translucidă. Adăugați apoi morcovul ras și rădăcina de păstârnac tocată mărunt și continuați să căliți timp de 2-3 minute, amestecând ocazional. Adăugați leurda tocată (atât tulpinile, cât și frunzele) în oala cu legumele călite și amestecați bine. Căliți leurda timp de un minut, permițând aromelor sale proaspete să se elibereze. Turnați apă rece în oală, suficientă pentru a acoperi legumele, și aduceți la fierbere. Reduceți focul la mic și fierbeți ciorba timp de 15-20 de minute, sau până când legumele sunt fragede.

Cum se prepară ciorba de leurdă

După ce ciorba a fiert, adăugați iaurtul și smântâna. Amestecați mai întâi iaurtul și smântâna într-un bol separat. După ce ciorba a fiert, luați o parte de zeamă din supă și adăugați-o treptat în amestecul de iaurt și smântână, amestecând continuu pentru a tempera ingredientele. Turnați amestecul de iaurt și smântână înapoi în oala cu ciorba și amestecați bine. Condimentați ciorba cu sare și piper după gust. Adăugați leușteanul verde tocat mărunt și amestecați ușor. Opriți focul și lăsați ciorba să se odihnească timp de 5-10 minute, permițând aromelor să se combine și să se intensifice.

Serviți ciorba de leurdă cu smântână fierbinte, cu pâine proaspătă de casă sau crutoane. Opțional, se pot adăuga 3 ouă bătute sub formă de firișoare subțiri în ciorba fierbinte, chiar înainte de servire.

Pentru final, câteva sfaturi ar fi ca leurda să fie proaspătă, dar dacă nu aveți la îndemână nu este nici o problemă, dar foarte important să vă asigurați că este complet decongelată. De asemenea, cantitatea de smântână poate fi ajustată potrivit preferințelor voastre, pentru o ciorbă mai cremoasă sau mai ușoară. Legume: Se pot adăuga alte legume după preferințe, cum ar fi cartofi, dovlecei sau ardei gras. Dresi: Ciorba de leurdă se poate drese și cu smântână proaspătă sau iaurt grecesc la final. Garnitură: Se pot adăuga crutoane, verdeață proaspătă tocată (pătrunjel, mărar) sau ardei iute tocat pentru un plus de savoare.

Ciorba de leurdă cu smântână este un preparat delicios și hrănitor, perfect pentru sezonul cald. Aceasta se servește tradițional în timpul primăverii, dar se poate consuma și în restul anului.

Bugetul.ro
Colac de salvare pentru sute de angajați din România. O mare companie austriacă preia frâiele unei fabrici intrate în insolvență
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
Bugetul.ro
Cum arată noul Logan făcut de Dacia, care urmează să spargă toate barierele. Constructorul francez este optimist în legătură cu impactul noii mașini
a1.ro
ANPC a oprit 23 de tramvaie din circulație! Prima reacție a conducerii STB cu privire la neregulile identificate la fața locului
Playtech.ro
Bebeluș salvat în ultimul moment, în Iași. Înghețat, micuțul a fost auzit plângând
observatornews.ro
Ce a păţit Alin Borcan după ce a ieşit cu arma la poartă şi i-a ironizat pe mascaţi: "Hoţi cu cagule"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Patru zodii care vor face o schimbare pe plan profesional. Noi șanse de câștig
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Relația apropiată dintre Anca Alexandrescu și Călin Georgescu, devoalată de un martor-cheie. Ce s-a întâmplat la ceas de seară
Playtech.ro
Cum albești rosturile de la gresie fără efort. Amestecul banal folosit în băile hotelurilor de lux
Dailybusiness.ro
Lidl le oferă clienților câte 300 de lei sub formă de vouchere. Produsele care pot fi achiziționate cu acești bani
RomaniaTV
Cum arăta Anamaria Gavrilă la vârsta de 20 de ani. Șefa POT, în vârstă de 41 de ani, e acum total schimbată!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
💔💔💔BOMBĂ în showbizul românesc! Încă un divorț de răsunet! Cele două vedete s-au separat după un mariaj de 13 ani!
redactia.ro
Imagini de colecție. Cum arăta Anca Alexandrescu la debutul în presă, acum 20 de ani
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 martie 2025
21 martie 2025