Prima pagină » Culinar » Cea mai delicioasă rețetă de ciorba a la grec. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

Cea mai delicioasă rețetă de ciorba a la grec. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

29 mai 2024, 16:27,
în Culinar

În articolul de astăzi vă prezentăm cea mai delicioasă rețetă de ciorba a la grec, pe placul întregii familii.  Preparata din carne de pasare, cu multe legume si dreasa cu galbenusuri si smantana, va fi apreciata de catre toti mesenii. Servita cu zeama de lamaie, te va incanta prin gustul ei fin si bun.

Rețetă de ciorba a la grec. Ingrediente

Pentru reteta gustoasa de ciorba a la grec ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne pui, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, orez, galbenusuri, smantana si lamaie.

Ingrediente reteta de ciorba a la grec: 700 g carne de pui, 3 morcovi mijlocii, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 1 ceapa, 1/2 pahar de orez, 1 zeama stoarsa de la o lamaie, 3 galbenusuri, 300 g smantana, 2 linguri de ulei, sare, piper, frunze de patrunjel.

Mod de preparare

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. Se adauga ceapa taiata marunt. Cand carnea s-a fiert se scoate, se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie bucatele si se pune din nou in oala.

Zarzavatul se curata, se toaca marunt si se taie cubulete, se pune intr-o tigaie cu ulei si se soteaza pana se inmoaie; se adauga in oala cu supa si se mai fierb 10 minute.

Intre timp se spala orezul si se adauga in oala cu ciorba. Se fierb toate aproximativ 10 minut, dupa care se ia oala de pe foc .

Se separa ouale, albusurile se pun deoparte (se vor folosi la alt preparat), iar galbenusurile se bat cu zeama de lamaie si smantana; se adauga 3 polonice de ciorba din oala; amestecul de galbenusuri se va subtia si, mai important, se va aduce aproximativ la aceeasi temperatura cu restul ciorbei , lucru foarte important pentru a nu se taia amestecul de galbenusuri cand se va turna in oala cu ciorba. Se pune oala cu ciorba pe foc moale si se mai lasa 2-3 minute, dar fara sa clocoteasca, numai pentru a se lega ouale. Se potriveste de sare si piper. Deasupra ciorba a la grec se presara patrunjel tocat marunt. In farfurie se poate servi cu cate o felie de lamaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`