Prima pagină » Culinar » Cea mai delicioasă plăcintă cu dovleac cu foi din comerț. Rețetă simplă și rapidă

Cea mai delicioasă plăcintă cu dovleac cu foi din comerț. Rețetă simplă și rapidă

24 iul. 2024, 14:21,
BZI.ro, în Culinar

Din fericire, dovlecii se păstrează foarte bine și peste iarnă, astfel pot fi folosiți oricând doriți în rețete. Rețeta de plăcintă cu foi din comerț este ușor de făcut datorită blatului gustos, gata făcut, care ușurează considerabil munca.

Rețetă de plăcintă cu dovleac cu foi din comerț

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 1 kg dovleac ras, 100 g unt, 125 g zahăr, 400 g foi plăcintă subțiri, 100 g unt sau 50 g unt+50 g ulei pentru uns foile, vanilie/scorțișoară (opțional).

Primul pas este să pregătim dovleacul. Acesta trebuie curățat, iar apoi dat prin răzătoare cu găuri mari. Îl amestecăm apoi cu zahăr și cu untul tăiat în cubulețe. Toată compoziția o punem într-o cratiță pe aragaz, la foc mic. Călim pentru aproximativ 15 minute, după care stingem focul și lăsăm compoziția să se răcească complet.

Dacă nu doriți să faceți plăcinta în acel moment, această compoziție se poate pune foarte bine în pungi și pune la congelat.

Apoi, topim untul și lăsăm la răcit. După ce s-a răcit, pregătim tava cu o folie de copt pe care o ungem cu unt, pe toată suprafața. În ea punem o foaie de plăcintă, ungem cu unt, apoi o a doua foaie și repetăm procesul. Deasupra foilor punem compoziția de dovleac și pliem capetele foii peste umplutură, pentru a forma un rulou.

Ungem plăcinta cu puțin ulei și o punem în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. După acest timp, lăsăm plăcinta la răcit și apoi o presărăm cu zahăr pudră și e gata de servire.

Umplutura cu nucă, un plus rețetei

Rețeta prezentată poate fi ușor modificată, pentru un gust și mai aromat. Dacă doriți ceva mai special, puteți încerca rețeta de plăcintă de dovleac cu nucă. Pentru asta, aveți nevoie de: 1 kg de dovleac răzuit, 1-200 g de zahăr, 50 ml de ulei sau 50 g de unt, 1 lingură de extract de vanilie, 1 lingură cu vârf de pesmet, 1 vârf de linguriță de scorțișoară (opțional), 50-100 g de miez de nucă tăiat mare, ½ pachet de foi de plăcintă din comerț.

Peste dovleacul răzuit adăugăm zahărul. Călirea pe foc este opțională. După, se adaugă pesmetul, vanilia, scorțișoara măcinată și miezul de nucă. Totul se amestecă foarte bine până rezultă o pastă consistentă.

Pregătim apoi două foi de plăcintă pe care le stropim cu puțin ulei sau le ungem cu unt topit. Peste acestea punem o treime din compoziția de dovleac pe care o întindem într-un strat uniform. Rulăm apoi foaia de plăcintă cât mai strâns.

Așezăm rulourile în tavă și apoi ungem cu ulei sau unt din abundență. Dacă nu facem asta, foile se vor usca foarte tare. Dacă le ungem cu grăsime, acestea se vor înmuia frumos și vor fi foarte rumene.

Punem tava la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute. Când plăcintele vor fi rumenite frumos, preparatul este gata.

Plăcinta cu dovleac cu foi din comerț este foarte gustoasă, având învelișul crocant și umplutură din belșug.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
24 iulie 2024
24 iulie 2024