Prima pagină » Culinar » Cea mai delicioasă mâncare de ciuperci cu pui. O rețetă rapidă și delicioasă

Cea mai delicioasă mâncare de ciuperci cu pui. O rețetă rapidă și delicioasă

11 iun. 2024, 15:13,
BZI.ro, în Culinar

Mâncarea sau tocanița de ciuperci cu pui este un preparat clasic românesc, perfect pentru o masă sățioasă și gustoasă.

Vi se face poftă de o mâncare caldă, reconfortantă și plină de arome? Atunci trebuie să încercați mâncarea de pui cu ciuperci! Această rețetă clasică românească este o alegere excelentă pentru o masă delicioasă și sățioasă. Simplă și rapidă de preparat, tocanița de pui cu ciuperci este perfectă pentru zilele aglomerate, dar cu siguranță va mulțumi pe toată lumea.

 Ingrediente pentru mâncarea de ciuperci cu pui

Pentru început avem nevoie de: 800 de grame de aripi de pui (puteți folosi și pulpe sau chiar piept de pui, dar recomandăm aripile pentru un plus de aromă și savoare), jumătate de kilogram de ciuperci champignon, proaspete sau la conservă, o ceapă roșie.  un ardei gras. paprică dulce. sare și piper, pătrunjel verde proaspăt,  3-4 linguri de ulei de măsline

Primul pas pentru a începe a găti acest preparat este să pregătim carnea de pui. Spălați bine carnea de pui și uscați-o cu un prosop de hârtie. Sărați carnea după gust. Într-o tigaie încălziți uleiul la foc mediu. Adăugați aripile de pui și rumeniți-le pe toate părțile până devin aurii. Se adaugă apoi ceapa și ardeiul gras. Acestea trebuie curățate bine și spălate. Ceapa o tăiați mărunt, adăugați-o în tigaie peste carnea de pui rumenită și sotați timp de 1-2 minute, până devine ușor transparentă. Aveți grijă să nu o ardeți. Apoi adăugați ardeiul gras tăiat bucăți sau fâșii.

 Cum se prepară ciupercile

Se adaugă apoi ciupercile. Spălați ciupercile proaspete și tăiați-le felii. Dacă folosiți ciuperci la conservă, scurgeți-le de zeamă. Adăugați ciupercile în tigaie peste carne și ceapă. Peste toate acestea presărați paprică dulce, sare și piper după gust. Amestecați bine ingredientele și turnați suficientă apă cât să acopere carnea și ciupercile. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul la mic și fierbeți tocanița timp de aproximativ 20 de minute, sau până când carnea este fragedă și ciupercile sunt bine gătite.

Adăugați pătrunjel verde proaspăt tocat la final și serviți tocanița de pui cu ciuperci cu mămăligă fierbinte, pâine proaspătă sau orez.

Câteva sfaturi ar fi că puteți adăuga și alte legume la această tocaniță, cum ar fi morcovi, cartofi sau dovlecei. De asemenea, puteți folosi smântână pentru gătit pentru a da tocaniței un gust mai cremos.

De asemenea, o altă variantă ar fi să preparați tocanița de pui cu ciuperci și la cuptor. În acest caz, rumeniți carnea de pui și ceapa în tigaie, apoi adăugați ciupercile și condimentele și transferați totul într-un vas termorezistent. Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și dați-l la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 45 de minute, sau până când carnea este fragedă și ciupercile sunt bine gătite.

Mâncarea sau tocanița de ciuperci cu pui este un preparat clasic românesc, perfect pentru o masă sățioasă dar și gustoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *