Prima pagină » Culinar » Cea mai cremoasă ruladă cu cocos și căpșuni. Un desert de vară care vă satisface pofta de dulce!

Cea mai cremoasă ruladă cu cocos și căpșuni. Un desert de vară care vă satisface pofta de dulce!

21 aug. 2024, 12:08,
în Culinar

Rulada cu cocos și căpșuni este desertul perfect care combină aroma exotică a cocosului cu prospețimea căpșunilor, într-un răsfăț dulce, ideal pentru orice ocazie. Cu un aspect elegant și un gust care cucerește din prima, această prăjitură va deveni rapid preferata celor dragi.

Dacă ești în căutarea unui desert care să impresioneze atât prin gust, cât și prin aspect, rulada cu cocos și căpșuni este alegerea perfectă. Aluatul pufos, infuzat cu aroma delicată a cocosului, se îmbină armonios cu umplutura dulce-acrișoară de căpșuni, creând o explozie de arome. Acest desert nu doar că arată spectaculos pe masă, dar este și ușor de preparat, fiind potrivit pentru ocazii speciale sau pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu ceva delicios.

Rețeta de ruladă cu cocos și căpșuni

Dacă ești fan al gustului de cocos și căpșuni, aceasta este cea mai delicioasă combinație pentru tine. Și mai mult, dacă ești fan al chiflelor cremoase, acesta va deveni cu siguranță unul dintre preferatele tale.

Ingredientele necesare pentru crustă sunt următoarele: 5 ouă, 3 linguri de apă clocotită, 150 gr de zahăr, 100 gr de făină, 50 gr agent de îngrășare, 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, puțină sare, 100 gr de nucă de cocos și 20 gr pentru stopire.

Pentru umplutură aveți nevoie de 250 gr de dulceață de căpșuni, 100 gr de cremă de brânză, 200 ml frișcă, 100 gr de zahăr pudră, 1 linguriță extract de vanilie și 250 gr de căpșuni proaspete, tocate cubulețe.

Pentru a obţine cele mai bune rezultate când faci ruladă cocos și căpșuni, aveți grijă să înglobați ușor făina în amestecul de ouă. Astfel, pandișpanul va fi mai pufos. Este necesar să nu coaceți exagerat de mult blatul pentru a nu se crăpa în timp ce-l rulați.

Rulați blatul cât este încă fierbinte. Astfel, umplutura nu va curge. Pregătiți un prosop umed, apoi puneți deasupra o foaie de hârtie de copt, pudrată cu zahăr pudră. Folosirea acestei metode va preveni lipirea prăjiturii pe prosop.

Răciți blatul la temperatura camerei înainte de a întinde primul strat de compoziție și anume gemul de căpșuni, în acest fel se poate face și rulada cu gem.

Cum se prepară acest desert

Primul pas este să separați albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile spumă într-un aluat tare. Se bat gălbenușurile cu apă călduță și zahărul până devin cremoase.

Se amestecă făina cu agentul de îngroșare, bicarbonat de sodiu, sarea și 100 de grame de nucă de cocos uscată într-un bol și se adaugă treptat amestecul de gălbenușuri cu un mixer ca mai apoi să fie și albușurile amestecate cu o spatulă. Se așază hârtia de copt pe o tavă mare și se toarnă amestecul pe ea pentru a fi coaptă 10 – 15 minute.

În timp ce crusta se coace, pregătiți o cârpă umedă presărată cu 20 de grame de nucă de cocos. Așezați partea de sus a prăjiturii pe un prosop, îndepărtați hârtia de copt și răsturnați. Umplutura trebuie pusă doar când crusta este rece.

Pentru cremă se bate frișca într-o cremă tare și se adaugă crema de brânză, zahărul și extractul de vanilie și se amestecă până se omogenizează bine.

Se întinde crusta răcită peste care se pune un strat de dulceață de căpșuni sau gem mai ca mai apoi să se întindă umplutura cu o spatulă, lăsând puțină cremă pentru blatul prăjiturii.

Puneți căpșunile feliate pe toată lungimea crustei și rulați-l. Pentru rulada cu cosos mai puteți pune niște umplutură deasupra și o puteți decora cu căpșuni sau batoane kinder pingui, după cum doriți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
19 august 2024
19 august 2024