Prima pagină » Culinar » Cea mai cremoasă ruladă cu cocos și căpșuni. Un desert de vară care vă satisface pofta de dulce!

Cea mai cremoasă ruladă cu cocos și căpșuni. Un desert de vară care vă satisface pofta de dulce!

21 aug. 2024, 12:08,
în Culinar

Rulada cu cocos și căpșuni este desertul perfect care combină aroma exotică a cocosului cu prospețimea căpșunilor, într-un răsfăț dulce, ideal pentru orice ocazie. Cu un aspect elegant și un gust care cucerește din prima, această prăjitură va deveni rapid preferata celor dragi.

Dacă ești în căutarea unui desert care să impresioneze atât prin gust, cât și prin aspect, rulada cu cocos și căpșuni este alegerea perfectă. Aluatul pufos, infuzat cu aroma delicată a cocosului, se îmbină armonios cu umplutura dulce-acrișoară de căpșuni, creând o explozie de arome. Acest desert nu doar că arată spectaculos pe masă, dar este și ușor de preparat, fiind potrivit pentru ocazii speciale sau pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu ceva delicios.

Rețeta de ruladă cu cocos și căpșuni

Dacă ești fan al gustului de cocos și căpșuni, aceasta este cea mai delicioasă combinație pentru tine. Și mai mult, dacă ești fan al chiflelor cremoase, acesta va deveni cu siguranță unul dintre preferatele tale.

Ingredientele necesare pentru crustă sunt următoarele: 5 ouă, 3 linguri de apă clocotită, 150 gr de zahăr, 100 gr de făină, 50 gr agent de îngrășare, 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, puțină sare, 100 gr de nucă de cocos și 20 gr pentru stopire.

Pentru umplutură aveți nevoie de 250 gr de dulceață de căpșuni, 100 gr de cremă de brânză, 200 ml frișcă, 100 gr de zahăr pudră, 1 linguriță extract de vanilie și 250 gr de căpșuni proaspete, tocate cubulețe.

Pentru a obţine cele mai bune rezultate când faci ruladă cocos și căpșuni, aveți grijă să înglobați ușor făina în amestecul de ouă. Astfel, pandișpanul va fi mai pufos. Este necesar să nu coaceți exagerat de mult blatul pentru a nu se crăpa în timp ce-l rulați.

Rulați blatul cât este încă fierbinte. Astfel, umplutura nu va curge. Pregătiți un prosop umed, apoi puneți deasupra o foaie de hârtie de copt, pudrată cu zahăr pudră. Folosirea acestei metode va preveni lipirea prăjiturii pe prosop.

Răciți blatul la temperatura camerei înainte de a întinde primul strat de compoziție și anume gemul de căpșuni, în acest fel se poate face și rulada cu gem.

Cum se prepară acest desert

Primul pas este să separați albușurile de gălbenușuri și se bat albușurile spumă într-un aluat tare. Se bat gălbenușurile cu apă călduță și zahărul până devin cremoase.

Se amestecă făina cu agentul de îngroșare, bicarbonat de sodiu, sarea și 100 de grame de nucă de cocos uscată într-un bol și se adaugă treptat amestecul de gălbenușuri cu un mixer ca mai apoi să fie și albușurile amestecate cu o spatulă. Se așază hârtia de copt pe o tavă mare și se toarnă amestecul pe ea pentru a fi coaptă 10 – 15 minute.

În timp ce crusta se coace, pregătiți o cârpă umedă presărată cu 20 de grame de nucă de cocos. Așezați partea de sus a prăjiturii pe un prosop, îndepărtați hârtia de copt și răsturnați. Umplutura trebuie pusă doar când crusta este rece.

Pentru cremă se bate frișca într-o cremă tare și se adaugă crema de brânză, zahărul și extractul de vanilie și se amestecă până se omogenizează bine.

Se întinde crusta răcită peste care se pune un strat de dulceață de căpșuni sau gem mai ca mai apoi să se întindă umplutura cu o spatulă, lăsând puțină cremă pentru blatul prăjiturii.

Puneți căpșunile feliate pe toată lungimea crustei și rulați-l. Pentru rulada cu cosos mai puteți pune niște umplutură deasupra și o puteți decora cu căpșuni sau batoane kinder pingui, după cum doriți.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Imagini de coșmar! Un tânăr grav rănit la Beach Please după ce a fost împins în public chiar de artistul lui preferat
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Gabriela Prisăcariu, amintiri de la prima defilare pentru Cătălin Botezatu: „Eram doar o fetiță timidă”. Cum se înțeleg acum
Playtech.ro
Zăcământul uitat care ar putea transforma România într-o superputere tehnologică! Ar fi soluția Europei pentru criza bateriilor
observatornews.ro
România, lovită de vreme la extreme: vijelii de cod roşu sau cod galben de caniculă. Prognoza meteo
Playsport.ro
Zăcământul uitat care transforma România într-o superputere. Poate salva Europa de criza...
Evz.ro
Trump îl lovește decisiv pe Putin, în Ucraina. Anunțul care schimbă cursul
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
“Un monstru cu chip de om care ne-a dus în pragul sinuciderii”. Declarațiile cutremurătoare ale gimnastelor din lotul olimpic national, după moartea lui Bela Karolyi. Nadia Comăneci era și ea ruptă cu bătaia
Playtech.ro
Până când ține noul val de caniculă? Urmează temperaturi de foc, dar apoi se răceşte brusc. Vine frigul!
Dailybusiness.ro
Adolescenții români care învață să fie responsabili și se angajează pe timpul verii. Ce vor să-și cumpere cu banii câștigați
RomaniaTV
BOMBA BOMBELOR în showbiz! David Măruță se iubește cu fiica lui Nicolai Tand. Fiul Andrei, sărut pătimaș cu Ilona Tand, la mare / VIDEO
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Anamaria Prodan, anunţ de ultimă oră despre căsătoria cu Ronald Gavril. Party pe lux și opulență cu 50 de invitaţi, mese bogate, proţap şi lăutari / VIDEO
redactia.ro
Ilie Bolojan a fost întrebat dacă renunță la o parte din salariu! Ce a răspuns
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 iulie 2025
14 iulie 2025