Prima pagină » Local » Cea mai comică misiune a unui pompier din Iași! Un bărbat a fost prins cu amanta, fiind complet dezbrăcați! Habar nu aveau ce se întâmplă în bucătărie. S-au trezit cu pumni și picioare în ușă

Cea mai comică misiune a unui pompier din Iași! Un bărbat a fost prins cu amanta, fiind complet dezbrăcați! Habar nu aveau ce se întâmplă în bucătărie. S-au trezit cu pumni și picioare în ușă

01 feb. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Sorin Niculiță, plutonier adjutant-șef în rezervă, își amintește una dintre sutele de misiuni comice la care a luat parte de-a lungul celor 27 de ani de activitate. A povestit cea mai amuzantă misiune la care a participat. Pompierii au intrat peste un cuplu, pentru că le ardea bucătăria, dar ei aveau treabă în dormitor

Plutonier adjutant-șef în rezervă, Sorin Niculiță a ieșit la pensie după 27 de ani de activitate la Inspectoratul pentu Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturza” din Iași. Pe lângă toate tragediile peste care a dat în fiecare zi, au fost și misiuni comice, care i-au mai schimbat starea de spirit. Fostul pompier Sorin Niculiță a povestit una dintre misiunile comice la care a luat parte de-a lungul vieții de pompier. În timp ce bucătăria ardea, bărbatul și amanta își vedeau de treabă în dormitor. Doi îndrăgostiți au lăsat tigaia cu mâncare pe aragaz și au mers în dormitor. Bucătăria a luat foc, dar ei nu au știut nimic. Au fost deranjați de pompieri după ce vecinii au sunat la 112 pentru că ieșea fum pe geamul apartamentului.

„Să vă zic și treburile astea mai amuzante. Doi făceau dragoste într-o cameră și au pus mâncarea pe foc, iar vecinii au chemat pompierii și ei au ieșit nervoși la ușă că i-am deranjat. Amândoi au ieșit în fundul gol. Omul era speriat că era la amantă și nu știa cine îl deranjează. Ei și-au văzut de treabă în dormitor și bucătăria ardea. Erau în dormitor bine mersi și bucătăria ardea, normal că vecinii au văzut și au sunat la pompieri. Există și momente de astea comice, adică sunt tragi-comice. Au fost multe momente de astea amuzante”, povestește fostul pompier.

Pompier din tată în fiu, 27 de ani de carieră

Sorin Niculiță, fost pompier la ISU Iași, a povestit ce înseamnă această meserie, riscurile ei, dar și părțile frumoase. Cariera de pompier a început pentru Sorin Niculiță la vârsta de 20 de ani. Își amintește cu drag de primele zile în unitate și de cum a ajuns să practice această meserie. Sorin Niculiță a devenit pompier urmând tradiția familiei, tatăl său a fost polițist. A absolvit Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu”, Boldești.

„La noi în familie, tatăl meu a fost milițian și a fost dorința părinților ca să urmăm cariera militară, plus că mi-a plăcut tare mult. Mai am doi frați, unul a fost în Poliția de Frontieră și altul trebuia să ajungă la SRI, dar nu a fost dorința lui. Am urmat școala militară în anul 1992 și am absolvit pe funcția de instructor, adică cel care pregătește, cum era pe timpuri, militari în termen, era specialitatea frontului. Timp de 27 de ani am fost pe aceeași funcție”, a precizat Sorin Niculiță, fost pompier.

După ce i-a murit un copil, misiunile au devenit mai dificile pentru Sorin Niculiță

Sutele de misiuni la care a participat l-au marcat pe fostul pompier Niculiță, dar una dintre ele l-a adus în situația de a renunța la această meserie. După o tragedie în familie, misiunile pompierului Niculiță au devenit mai dificile. Orice misiune care implica copii îl emoționa până la lacrimi, dar una l-a făcut să vrea să renunțe la meseria lui. A mers la un incendiu în Voinești, unde a găsit trei copii arși în casă. În momentul acela și-a spus că nu mai poate. Viața a mers înainte și astăzi are o familie frumoasă, are un băiat de care este tare mândru, dar mereu o poartă în suflet și pe fiica lui.

„După ce mi-a decedat fetița, a fost o situație în care trei copii, undeva pe la Voinești, au ars în casă. Nu se poate compara. Până să îmi moară un copil, mai ales fetița pe care mi-am dorit-o foarte mult, îi îmbărbătam foare ușor pe ceilalți, că nu trecusem prin asta. Mereu mi-am găsit putere să trec peste, să pun viața oamenilor pe primul loc. A fost situația în care, după ce mi-a decedat fetița în 2011, și am avut acea intervenție cu trei copii arși în casă, după momentul acela mi-am zis că nu mai pot continua. Atunci a fost momentul în care am vrut să renuț”, a declarat Sorin Niculiță.

Misiunile care implică butelii și tuburi de oxigen sunt cele mai periculoase

Majoritatea misiunilor la care merg pompierii sunt riscante, dar unele dintre ele sunt extrem de periculoase. Viața pompierului este întotdeauna în pericol, existând chiar posibilitatea de a-și pierde viața. Pentru că își fac meseria din plăcere, curajul lor este imens. Ei sunt conștienți de misiunile care reprezintă un risc imens, dar merg până la capăt. Situațiile în care sunt implicate butelii sau tuburi de oxigen într-un incendiu sunt cele mai periculoase.

„Au fost situații în care știai că înăuntru sunt tuburi de oxigen și trebuia să acționezi într-un timp foarte scurt. Pe mine m-a afectat foarte mult cazul de la Mihăilești, în care a murit acel reporter, cu cameraman, cu pompierii de serviciu, cu șeful gărzii de intervenție. Tuburile de oxigen sunt un pericol extraordinar de mare, la fel ca buteliile de gaz. Întotdeauna un pompier este pus în pericol”, a mai spus Sorin Niculiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *