Prima pagină » National » Cea mai căutată profesie din România! Ce salariu încasează lunar un proaspăt angajat
Cea mai căutată profesie din România! Ce salariu încasează lunar un proaspăt angajat

Cea mai căutată profesie din România! Ce salariu încasează lunar un proaspăt angajat

12 nov. 2024, 10:00,
Mirela Gabriela Todosi în National

Mulți vor să afle care este cea mai căutată profesie din România! Domeniul de mare interes pentru tineri și nu numai este cel de IT. Iată ce salariu încasează lunar un proaspăt angajat.

Cea mai căutată profesie din România!

Industria IT din România continuă să ofere salarii uriașe pentru cei care vor să lucreze în acest domeniu. Veniturile și bonusurile atractive îi determină pe mulți români să își caute un loc de muncă în IT.

Salariile din sectorul IT pot ajunge și la 15.000 de lei lunar, chiar și pentru poziții care nu necesită neapărat studii superioare sau studii în domeniu. Posturile bine plătite fără a avea facultate sunt arhitectul IT, Data Enginees sau Full Stack Developer.

Angajații care au experiență în domeniu sau sunt absolvenți de cursuri specializate au un avantaj și pot câștiga lunar peste 15.000 de lei.

Salariile atractive, bonusurile, programul și stabilitatea locului de muncă fac ca acest domeniu IT să fie cel mai căutat de către români.

Cu ce probleme se confruntă tinerii când își caută un loc de muncă

România se confruntă cu o criză a forței de muncă și cu un număr mare de tineri care nu lucrează sau abandonează școala de la o vârstă fragedă. Viitorul joburilor e legat de dezvoltarea tehnologică, schimbările demografice și dinamica economiei, iar inteligența artificială va fi folosită în diferite sectoare. Specialiștii au realizat recent o analiză a celor mai bine plătite joburi în viitor. În top se află inginerii de date, analiștii și experții de date, dezvoltatorii de aplicații, inginerii FinTech, dezvoltatorii de software și aplicații, specialiști în transformare digitală și arhitecți de baze de date.

Un studiu recent a mai arătat cu ce probleme se confruntă tinerii din Generația Z și care va fi viitorul lor când vine vorba de locul de muncă. Un raport recent a arătat că întreprinderile sunt nemulțumite de noii angajați din generația Z și ar dori să evite angajarea proaspeților absolvenți în viitor. Pe măsură ce mulți proaspeți absolvenți se confruntă cu nemulțumiri cu privire la modul în care se integrează la locul de muncă, angajatorii raportează o ezitare tot mai mare în a-i angaja.

Angajatorii constată că tinerii din generația Z nu respectă regulile de pe piața muncii, au dificultăți de comunicare și nu sunt dispuși să lucreze în echipă, nu gestionează bine și politicos feedback-ul negativ și nu respectă programul de muncă. Pentru a-și spori șansele de a fi angajați, angajatorii au subliniat că unele dintre calitățile principale pe care le caută la tinerii din generația Z includ seriozitatea, responsabilitatea, inițiativa și atitudinea pozitivă.

Tinerii din generația Z, abia ieșiți de pe băncile facultății, care vor să se angajeze, vor salarii mari, program flexibil de muncă și bonusuri pentru ore suplimentare sau pentru performanță. Deși nu au experiență în muncă, unii tineri din generația Z nu sunt dispuși să aibă răbdare, să avanseze treptat și preferă să își dea demisia. Potrivit Eurostat, cei mai mulți tineri între 15 și 29 de ani care nu au loc de muncă sunt în România.

Cert este că domeniul IT este de mare interes pentru tinerii din Generația Z și nu numai. Cele mai căutate profesii din țară sunt cele din IT, și asta datorită salariilor atractive, a bonusurilor și a programului de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`