Gospodinele pregătesc pentru iarnă cea mai bună zacuscă de fasole. Acest preparat este gustos, sănătos și ușor de făcut. Din cămară nu trebuie să lipsească delicioasa zacuscă, făcută după după rețeta de odinioară. Iată secretele din rețeta bunicii pentru un preparat culinar desăvârșit.
Cea mai bună zacuscă de fasole pentru iarnă
Când vine vorba de savuroasa zacuscă de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la zacusca de vinete, ardei, ciuperci sau fasole, toate sunt pe placul multora dintre noi. Aceste delicii culinare sunt nelipsite din cămară alături de alte bucate alese. Pentru a pregăti cea mai bună zacuscă de fasole, care să își păstreze aromele chiar și pe timpul iernii, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii.
Pe lângă zacusca de fasole, gospodinele mai pregătesc și murături delicioase la borcan sau la butoi. Pentru ca murăturile să își păstreze savoarea în sezonul rece este important să pregătim corect saramura.
De asemenea, doamnele se întrec în tot felul de rețete cu ciuperci champignon pentru a pregăti adevărate delicii culinare nelipsite din cămară. Zacusca cu fasole este ușor de făcut, avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, succesul va fi garantat și îi vom cuceri pe cei de la masă cu o mâncare delicioasă.
Cum să pregătești acasă un adevărat deliciu pentru sezonul rece
Pentru a pregăti acasă o zacuscă de fasole savuroasă avem nevoie de 2 kg de fasole boabe, 1 kg de ceapă, 3 kg de gogoșari, 1 kg de morcovi, 500 ml de ulei, 1 l de suc de roșii, 5 foi de dafin, sare și câteva frunze de busuioc.
Se coc gogoșarii, iar când sunt gata se pune sare peste ei și se lasă într-un vas acoperit cu capac. După 30 de minute se curăță de coajă și semințe și se taie fâșii. După aceea se pune fasolea la fiert. Se curăță după aceea morcovii și se dau prin răzătoare, iar ceapa se taie cubulețe mici.
Într-un vas mare se pune ceapa la călit în ulei încins, apoi se adaugă morcovii. După ce acestea s-au înmuiat, se pun și ardeii copți, foile de dafin și sucul de roșii. Se lasă la fiert la foc mic toate ingredientele timp de 10-15 minute.
După aceea se pune fasolea fiartă și bine scursă, apoi se adaugă după gust sare și piper. Se lasă delicioasa zacuscă de fasole la scăzut la foc mediu, iar când este gata se ia de pe foc și se lasă la răcit. Gustoasa zacuscă se pune în borcane sterilizate, împreună cu o crenguță de busuioc deasupra. Se închid borcanele foarte bine cu capace și se fierb în baie de abur. Cu siguranță vom obține la final o zacuscă delicioasă, care își va păstra aroma chiar și pe timpul iernii.
Zacusca de fasole este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu culinar. Zacusca este nelipsită din cămară, alături de alte preparate gustoase, sănătoase și aromate. Acest preparat își păstrează aromele mai mult timp dacă este conservat la borcan și depozitat la loc uscat și răcoros.