Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cea mai bună vopsea de păr: Cum să alegi produsul perfect

Cea mai bună vopsea de păr: Cum să alegi produsul perfect

04 nov. 2021, 16:02,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Există femei care preferă să se vopsească acasă, singure sau cu ajutorul unei prietene, și atunci este foarte important să folosească cea mai bună vopsea de păr. Fiecare păr este diferit, iar alegerea unei vopsele potrivite este un pas foarte important pentru a obține efectul dorit. Unele vopsele, dacă nu sunt alese corect, pot dăuna părului și chiar să-l deterioreze.

De cele mai multe ori, doamnele și domnișoarele care doresc să se vopsească acasă nu au experiența necesară și nici nu cunosc care vopsea este mai bună.

Vopseaua de păr se alege în conformitate cu tipul de păr, de culoare și de structura firului. Dacă ai un păr subțire și uscat este recomandat să cauți o vopsea compusă din substanțe cât mai naturale, deoarece cele chimice pot să-ți ardă firul de păr.

femeie care isi vopseste parul

Vopseaua de păr se alege în conformitate cu tipul de păr

Cum să alegi cea mai bună vopsea de păr: Cele mai populare vopsele

În momentul în care mergi într-un salon pentru a te vopsi, hairstylist-ul alege pentru tine vopseaua care ți potrivește. Dacă dorești să te vopsești acasă nu este o problemă, trebuie doar să te informezi puțin.

Cele mai populare și recomandate de specialiști vopsele pentru păr sunt cele care nu conțin amoniac. Amoniacul este o substanță toxică ce distruge și deteriorează firul de păr, iar pentru a evita acest lucru citește cu atenție pe ambalajul vopselei și alege una care nu conține această substanță.

Nu există reguli deja stabilite pentru a alege cât mai corect vopseaua de păr. Este cert că cele ieftine trebuie evitate. Există cazuri în care produsele ieftine sunt bune, dar această regulă nu se aplică pentru vopselele de păr. În căutarea uneia foarte bune este important să fii atentă asupra formulei din care este compusă aceasta. De obicei, cele ieftine sunt compuse din substanțe toxice.

De evitat sunt și șamponurile nuanțatoare, care sunt folosite în cazurile în care vrei să te vopsești dar pentru o perioadă mai scurtă. Aceste șamponuri, de fapt, nu fac altceva decât să-ți distrugă rădăcina părului. Acesta poate cădea și rări foarte tare după aplicare unui astfel de șampon.

persoana care isi toarna vopsea pe par

Vopselele de păr ieftine trebuie evitate

Culoarea părului tău este un factor decesiv în alegerea unei vopsele bune. Dacă ai părul deschis la culoare, trebuie să optezi pentru o vopsea destinată nuanței tare de păr. Este recomandat ca persoanele care au părul negru să aleagă o vopsea mai puternică sau să folosească la vopsire mai mult oxidant. Nu te aștepta să obțiii culoarea dorită sau exact aceeași culoare indicată pe cutia produsului dacă ai culoarea naturală a părului foarte închisă.

Dacă dorești să te faci roșcată sau chiar blondă, trebuie să-ți decolorezi părul, ulterior poți aplica vopseaua pentru păr.

Factori care te ajută să alegi vopseaua potrivită

În momentul în care vrei să alegi cea mai bună vopsea de păr, trebuie să ții cont de anumiți factori. Cel mai important factor în alegerea unei vopsele pentru păr este calitatea acesteia. De asemenea, și tipul de vopsea contează. Aceasta poate fi permanentă, semi-permanentă sau temporară.

Brandul de vopsea contează, însă nu trebuie neapărat să ții cont de acesta. Mai bine orientează-te către branduri mai mici, dar care produc vopsele profesionale. Dolosind o vopsea profesională cu siguranță nu vei da greș.

Culoarea tenului, a sprâncenelor și a ochilor este foarte importantă. În alegerea vopselei ține cont că părul trebuie să fie în armonie cu tenul și culoarea ochilor tăi. Acest aspect are unele reguli simple ce trebuie respectate, profesioniștii recomandând să nu alegi o nuanță apropiată pielii. Dacă ai o culoare deschisă a pielii alege o vopsea mai închisă.

Blondul sau roșcatul este potrivit pentru fetele care au tenul măsliniu sau mediu. Pentru pielea în tonuri reci, palide, cea mai bună alegere este o nuanță mai închisă, precum șatenul, negru sau ciocolatiu.

femeie care isi vopseste parul

Culoarea părului tău este un factor decesiv în alegerea unei vopsele bune

Substanțe de evitat în alegerea vopselei pentru păr: Oxidantul și amoniacul

Oxidantul este foarte important în alegerea vopselei de păr, acesta nu trebuie să fie puternic. Dacă oxidantul este unul foarte puternic îți distruge părul și îl arde. Acesta de obicei se folosește doar când vrei să-ți deschizi nuanța părului.

Astfel, pentru a reuși să utilizezi corect oxidantul trebuie să te orientezi după procentul menționat pe cutia produsului. Acesta este de 3%, 6% sau 9%. Cel mai recomandat este să folosiți oxidantul care vine la pachet cu vopseaua, deoarece acesta nu-ți va distruge părul. Însă, dacă dorești să-ți faci șuvițe blonde, oxidantul slab nu-ți asigură efectul dorit.

Cantitatea de amoniac este foarte importantă pentru sănătatea firului de păr. De asemenea, cantitatea de amoniac asigură longevitatea culorii. Vopselele fără amoniac colorează firul de păr la exterior, însă pentru o perioadă de doar 2-3 luni.

Pentru a reuși să păstrezi culoarea pe părul tău pentru o perioadă cât mai lungă, trebuie să ai grijă de culoare mereu. De exemplu, să folosește șamponuri destinate părului vopsit, să nu stai cu părul descoperit la soare sau să folosești măști de păr foarte agresive.

femeie care isi vopseste parul

Brandul de vopsea contează, însă nu trebuie neapărat să ții cont de acesta

În căutarea celei mai bune vopsele pentru păr este important să ții cont de ce spun specialiștii. De asemenea, poți să testezi întâi vopseaua pe o porțiune mai mică de păr, ulterior dacă îți place efectul obținut, poți să-ți vopsești tot părul. Este important ca vopseaua să nu-ți provoace vreo alergie. Pentru a observa acest lucru, poți pune o cantitate mică pe braț sau să citești cu atenție compoziția produsului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *