Prima pagină » Culinar » Cea mai bună tochitură de porc țărănească. Trucuri din rețeta bunicii

Cea mai bună tochitură de porc țărănească. Trucuri din rețeta bunicii

23 oct. 2023, 09:58,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle care este cea mai bună tochitură de porc țărănească. Tochitura este nelipsită de la masă în zilele de sărbătoare, dar poate fi servită ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare delicioasă, fragedă și aromată. Iată câteva trucuri din rețeta bunicii pentru un preparat perfect.

Cea mai bună tochitură de porc țărănească

Când vine vorba de tochitură, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Tochitura este pregătită mai ales în sezonul rece, iarna, dar merge de minune și primăvara sau toamna, la mesele în familie.

Tochitura țărănească este gustoasă, aromată, ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Pentru a pregăti o tochitură de porc țărănească vom avea nevoie de ingrediente alese cu grijă, de condimente aromate și de un strop de imaginație.

Pentru iubitorii de mâncăruri rafinate din carne putem face la mesele festive un escalop de pui cu ciuperci. La fel de bine îi putem încânta pe cei dragi cu o friptură de porc fragedă și suculentă servită cu un sos dulce-acrișor. Tochitura de porc făcută după rețeta țărănească este delicioasă și pe placul tuturor celor de la masă. Rețeta poate fi adaptată după preferințe.

Trucuri care te vor ajuta să obții un preparat savuros

Pentru o tochitură de porc țărănească vom avea nevoie de un piept de pui, 300 g de pulpă de porc, 300 g de ficăței de pui, 100 g de cârnați afumați, 300 g de hribi, o ceapă, 5 căței de usturoi, o conservă de roșii în bulion, 300 g de mălai, pătrunjel verde, ardei iute, ulei pentru gătit, sare și piper după gust.

Mai întâi se curăță ceapa, se taie fideluță și se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se taie și usturoiul mărunt și se adaugă peste ceapă apoi se toarnă roșiile în bulion. Se lasă să fiarbă la foc mic. Între timp se pregătește carnea pentru tochitură. Se spală și se taie în bucăți potrivite apoi se lasă la scurs. Când este gata se pune carnea în sosul din tigaie apoi se adaugă cârnații afumați tăiați felii și se potrivește gustul cu ardei iute tăiat rondele, cu sare și piper.

Se pregătește ulterior și pieptul de pui apoi se spală ficățeii și ciupercile. După ce carnea de porc a fiert 20 de minute se pune în tigaie și carnea de pui cu ficățeii și ciupercile apoi se adaugă pătrunjel verde tocat pentru un plus de savoare.

Când tochitura este gata și carnea a fiert suficient în sosul aromat, se ia de pe foc și se lasă un pic la răcit. Tochitura merge perfect cu mămăligă și murături. Tochitura de porc țărănească este ideală de servit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Acest preparat este delicios, are un aspect deosebit și le va aminti celor de la masă de rețetele bunicii. Tochitura este mâncarea perfectă în sezonul rece, mai ales la mesele festive. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *