Prima pagină » Culinar » Cea mai bună tocană de legume pentru iarnă. Rețeta cu care vei obține un deliciu pe placul tuturor celor de la masă

Cea mai bună tocană de legume pentru iarnă. Rețeta cu care vei obține un deliciu pe placul tuturor celor de la masă

25 aug. 2023, 09:50,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună tocană de legume pentru iarnă. Tocana de legume este gustoasă, sănătoasă și ușor de făcut. Iată rețeta cu care vei obține un deliciu pe placul tuturor celor de la masă.

Cea mai bună tocană de legume pentru iarnă

Cânr vine vorba de preparatele culinare pregătite pentru sezonul rece, doamnele se întrec în tot felul de rețete. Multe gospodine pregătesc cea mai bună tocană de legume pentru iarnă. Aceasta se face cu vinete, ardei, dovlecei, gogoșari și rădăcinoase proaspete.

Dacă ținem cont de câteva trrucuri din rețeta tradiținală a bunicii, succesul culinar va fi garantat. Pe lângă tocana de legume putem pregăti pentru cămară și o zacuscă aromată și delicioasă. Nelipsite în sezonul rece sunt și murăturile crocante și gustoase puse la borcan sau zarzavatul cu care vom pregăti cele mai bune ciorbe de casă.

Tocana de legume pentru iarnă are o savoare aparte, este pe placul multora dintre noi și poate fi servită la orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei pregăti o tocană delicioasă

Pentru tocana de legume pentru iarnă vom avea nevoie de 5 kg de gogoșari, 3 kg de ardei kapia, 3 kg de ceapă, 2 kg de morcovi, 1 kg de roșii, 250 g de orez, 1 l de ulei, boabe de piper, sare și foi de dafin. Se pregătesc mai întâi legumele pentu tocană. După aceea se pune uleiul la încins într-o tigaie și se călește ceapa apoi se adaugă morcovii dați prin răzătoare și se lasă la călit. Ulterior se pun și gogoșarii și ardeii kapia tocați mărunt.

Se amestecă bine până când se omogenizează toate ingredientele. Se dă focul la mic și se lasă tocana să fiarbă încet. Când toate legumele s-au înmuiat se adaugă orezul spălat anterior, roșiile tocate și curățate de pieliță, sarea, boabele de piper și foile de dafin. Se amestecă foarte bine și se lasă tocana la foc până când orezul este fiert foarte bine. Tocana de legume se pune fierbinte în borcane și se sterilizează pentru a-și păstra savoarea pe timpul iernii. Cu siguranță acest deliciu va fi apreciat de toți cei de la masă.

Tocana de legume pentru iarnă este nelipsită din cămară alături de alte delicii culinare. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și spectaculoase. Tocana de legume poate fi făcută simplă, fără orez sau pentru un plus de savoare putem adăuga și ciuperci, dar și dovlecei. Rețetele de tocană sau zacuscă sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. La fel de bine, putem pregăti și niște dulceață sau compot pentru iarnă, folosindu-ne de rețetele tradiționale ale bunicii. În sezonul de toamnă doamnele pricepute în bucătărie pregătesc adevărate delicii pentru iarnă, cu care să îi cucerească pe cei dragi.

Tocana de legume este una dintre cele mai apreciate feluri de mâncare. Aceasta este gustoasă, sănătoasă, sățioasă și ușor de făcut. Tocana se servește la orice masă, simplă sau împreună cu alte mâncăruri savuroase și aromate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *