Prima pagină » Culinar » Cea mai bună supă cremă de mazăre cu rucola și parmezan!

Cea mai bună supă cremă de mazăre cu rucola și parmezan!

12 aug. 2024, 14:34,
în Culinar

Supa cremă de mazăre este o mâncare ușoară și plină de vitamine. Din punct de vedere nutrițional, balansează cu succes proteinele vegetale cu grăsimea din parmezan, fără a avea o încărcătură calorică excesivă.

Supa cremă de mazăre este o rețetă gustoasă și simplu de preparat, este ideală atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai mari, oferind o masă sățioasă și nutritivă.

Rețeta pentru supa cremă de mazăre cu rucola și parmezan

Mazărea și rucola sunt pline de vit. C, K și fibre. Ambele au efect antiinflamator și antioxidant. Iar mazărea este sațioasă, datorită fibrelor și conținutului ridicat de proteină.

Pentru supa cremă de mazăre aveți nevoie de 450 gr mazăre, fie ea congelată sau proaspătă, 1 ceapă mare, 3 căței usturoi, 2 cartofi medii, 75 gr rucola, 15 gr parmezan, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper negru și iaurt pentru servire. Acestea fiin ingredientele pentru 4 porții.

Astfel, într-o cratiță se încălzește uleiul și se adaugă ceapa tocată cubulețe mici. Se călește la foc mic până se înmoaie bine de tot, aproximativ 5 – 10 minute, amestecând când și când.

Se adaugă usturoiul stivit, poate să fie chiar și usturoi copt și se mai călește 1 minut, amestecând mereu ca mai apoi să se adauge cartofii tăiați cubulețe mai mici, ca să fiarbă mai repede. Se adaugă 2.5 căni de apă și sare. Se aduce la fierbere și se fierbe la foc mic până cartofii sunt făcuți, circa 15 minute, dar îi verificați să fie moi.

Se adaugă mazărea și se mai fierbe 5 minute și puteți scoate 3 linguri din mazărea din oală dacă doriți să o folosiți pentru decorat. Se mixează totul în robot, punând la început toate solidele și puțină din apa în care a fiert. Când aveți un piure fin, adăugați parmezanul răzuit, piper negru și rucola. Mixați iar, la viteză mare și adăugați treptat restul de apă până aveți consistența dorită, apoi dregeți supa de sare.

Supa cremă de mazăre este gata și se poate servi caldă și cu puțin iaurt.

Trucuri pentru o supă reușită

Unul din cele mai importante ingrediente la supele cremă este stock-ul, sau supa bază folosită la fierbere. Folosind o supă de pui sau de legume veți aduce savoare supei cremă. Dacă nu aveți supă bază în casă sau nu găsiți de cumpărat, folosiți apă și un cub bază pentru supe.

Nu vă limitați doar la sare și piper! Pentru un gust intens, folosiți diverse condimente precum cimbru, chili, boia și ceapa, rozmarin, busuioc, și orice alte ierburi aromatice mai dorești;

Adăugați semințe sau crutoane pentru mai multă textură. Poți chiar să îți prepari propriile crutoane acasă, folosind pâinea ta preferată.

Este mai mult decât evident că smântâna este ingredientul – cheie. Fie că adaugi o cutie întreagă sau câteva linguri, smântâna va da super un gust bogat și o textură delicată și cremoasă. La fel de bine puteți adăuga și iaurt gras.

Folosiți verdețuri și legume proaspete, de preferat din grădină sau piață, pentru a vă asigura că sunt curate, gustoase și bogate în vitamine și minerale.

De asemenea, ca supa cremă de mazăre să iasă un adevărat deliciu, se recomandă ca rucola să fie tânără, pentru a nu fi deloc amară.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`