Prima pagină » Culinar » Cea mai bună supă cremă de legume – Rețeta care vă va bucura papilele gustative

Cea mai bună supă cremă de legume – Rețeta care vă va bucura papilele gustative

23 mart. 2022, 15:34,
BZI.ro, în Culinar

Multe persoane caută cea mai bună supă cremă de legume. Supa cremă are foarte multe variații, fiind posibil să se gătească din diferite legume. Aceasta este un preparat deosebit, cu foarte mult gust, și cu o textură foarte interesantă, pe care lumea gastronomiei nu a cunoscut-o înainte de această rețetă!

Acest preparat este sănătos, dar și foarte sățios datorită multitudinii de legume din care este preparat. Supa ne asigură și surplusul de vitamine de care avem nevoie.

Supa cremă poate fi servită oricând, la orice tip de eveniment. Cu siguranță, musafirii vor fi încântați de această delicatesă!

Ce ingrediente sunt necesare pentru acest preparat delicios

Pentru această rețetă avem nevoie de mai multe ingrediente, foarte multe legume și condimente. Totuși, chiar dacă numărul de ingrediente ne poate copleși, pregătirea acestui fel deosebit de mâncare, este chiar floare la ureche! Așa că, nu vă faceți griji, va ieși totul ca la carte!

Așa cum am menționat, vom avea nevoie de mai multe legume, în principal rădăcinoase, adică în jur de 2-3 morcovi, alături de 2 rădăcini de păstârnac. Pe lângă acestea vom pregăti o ceapa mai mare, sau două mai mici. Vom mai avea nevoie și de niște căței de usturoi, doi sau trei. Mai pregătim și doi sau trei cartofi, alături de un singur ardei capia.

Pentru condimentare, vom pregăti clasicele, și anume sarea și piperul. Acestea nu pot lipsi din nicio rețetă de acest tip. Cine dorește și mai multă aromă și culoare, poate adăuga și niște boia dulce.

Pe lângă toate aceste ingrediente pe care le-am procurat cu drag, trebuie să mai pregătim și niște unt mai gras (cel de 82% grăsime este perfect), nu mai mult de 4 linguri. Pentru crutoane vom avea nevoie de niște felii de pâine, ulei (de preferabil, de măsline) și niște pătrunjel proaspăt cules, pentru decor.

Acestea sunt toate ingredientele de care avem nevoie pentru acest preparat gustos și sănătos. Veți vedea că merită pentru aromele minunate care ne vor mângâia papilele gustative!

Cea mai bună supă cremă de legume – Mod de preparare

Aceasta este una dintre cele mai rapide, dar și delicioase rețete. Trebuie să începem prin a spăla foarte bine legumele pregătite. Curătăm cele care necesită acest lucru, adică ceapa, morcovul, cartofii, usturoiul. Următorul pas este să tăiem ceapa corespunzător. Aceasta nu trebuie mărunțită, ci tăiată tip peștisor (rondele înjumătățite). După aceea, punem untul în tigaie, iar pe deaupra punem ceapa pentru a o căli. Acest lucru va da mai mult gust mâncării.

Între timp, tăiem legumele în cubulețe. Pe acestea le adăugăm în tigaie, după ce ceapa s-a călit (trebuie să fim atenți ca aceasta să nu stea prea mult pentru că se va arde!). Tot acum, putem condimenta legumele cu sarea, piperul și boia dulce pe care le aveam deja pregătite. Trebuie să turnăm niște apă peste, pentru ca acestea să fiarbă.
Cât legumele  sunt în tigaie, putem să facem crutoanele. Putem începe prin a tăia cubulețe din feliile de pâine. Acestea le punem la cuptor pentru câteva minuțele. Când le scoatem, trebuie să le  ungem cu uleiul pregătit și să presărăm niște usturoi pisat. Putem să le punem iarăși la cuptor câteva minute până se rumenesc bine.

Legumele fierte în tigaie vor fi scurse și puse la blender. Atunci când scoatem compoziția, putem să punem puțin din apa în care legumele au fiert, până ce supa cremă are textura și consistența dorită.

Astfel, cea mai bună supă cremă de legume este gata de servit, alături de crutoane și pătrunjel presărat pe deasupra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *