Prima pagină » Sanatate » Cea mai bună soluție pentru negi. Cum pătrunde papilomavirusul în organismul unei persoane?

Cea mai bună soluție pentru negi. Cum pătrunde papilomavirusul în organismul unei persoane?

04 apr. 2023, 12:39,
în Sanatate

Tot mai multe persoane se întreabă care este cea mai bună soluție pentru negi. Negii sunt cauzate de infecția cu papilomavirusul. Acesta pătrunde prin bariera cutanată deteriorată, adică dacă vă lezați pielea, crește riscul de a vă infecta. Papilomavirusul uman poate rămâne pe piele o perioadă de timp, încercând să găsească o portiță de scăpare. Iar dacă sistemul imunitar al unei persoane este foarte scăzut, infecția va apărea chiar dacă nu există răni.

Astăzi, se disting următoarele tipuri de veruci. Astfel, există cele simple. Acestea se mai numesc și veruci vulgare. Culoarea lor nu diferă prea mult de pielea obișnuită. Un astfel de neg poate să crească treptat sau să nu crească deloc. În cazul creșterii, papiloma devine aspră. Negul poate fi asemănător unui fir. Astfel de veruci virale apar pe gât, în zona inghinală, pe pleoape, sub sân. Ele arată ca niște proeminențe asemănătoare unor fire. Se formează dintr-o umflătură gălbuie, care se extinde pe măsură ce crește.

Cea mai bună soluție pentru negi. Cele mai periculoase tipuri de creșteri maligne

Negii plați sunt considerați a fi cele mai periculoase creșteri maligne. Aceste veruci apar cel mai frecvent la copii și adolescenți. În timp, dispar, așa că nu necesită îndepărtare. Doar în cazul creșterii excesive a formațiunilor, este necesar să consultați un dermatolog.

Negii plantari sunt la fel de periculoase ca și cele plate. Acestea se formează pe tălpile picioarelor și pot crește în țesut, atingând terminațiile nervoase. Din acest motiv este dureros să mergi dacă ai un neg pe picior. Nu este indicat să le îndepărtezi singur fără să le examinezi.

Condilomul acuminat se numără printre cele mai inconfortabili negi. Acest tip de papilom apare cel mai adesea în zona inghinală, pe mucoasa vaginului, în apropierea penisului la bărbați și în zona anală. Condilomii au aspectul de conopidă, deoarece cresc foarte repede ca niște papile mici.

Cum se îndepărtează verucile? Cele mai eficiente metode de îndepărtare a acestora

Există mai multe modalități eficiente de a elimina un neg astăzi. Acestea includ procedura cu laser. Cea mai eficientă modalitate. Aceasta țintește țesutul afectat, astfel încât țesutul sănătos este lăsat neatins. Celulele negilor sunt încălzite, lichidul este eliminat și negul se usucă.

Laserul este o procedură fără sânge, deoarece capilarele sunt obturate în acest proces. Nu apar cicatrici după procedură. Trebuie remarcat faptul că laserul nu este folosit pentru îndepărtarea negilor maligni, precum și a formațiunilor cu fracțiuni purulente. Metoda nu este recomandată celor cu un sistem imunitar slab.

Crioablația, această metodă necesită azot lichid, care se aplică cu un aplicator pe negul respectiv. Este folosită pentru negii filiformi și verucile plantare, eliminând eficient formațiunea. De asemenea, poate fi folosită dacă o singură îndepărtare nu ajută și negii reapar.

Metoda chirurgicală este cea mai bună soluție pentru negi. În timpul unei mini-operații, specialistul taie negul cu un bisturiu, îndepărtându-l cu tot cu rădăcină. Se folosește un anestezic local. Principalul dezavantaj al metodei este îngrijirea îndelungată a cicatricei și timpul necesar pentru vindecare. Cu toate acestea, este potrivită pentru intervenția chirurgicală asupra creșterilor maligne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *