Prima pagină » Informații utile » Cea mai buna soluție împotriva infestării cu purici la câini

Cea mai buna soluție împotriva infestării cu purici la câini

19 iun. 2024, 14:23,
BZI.ro, în Informații utile

Paraziții, cu precădere puricii, la animalele noastre de companie, pot însemna o adevărată provocare. În acest context, iubitorii de animale caută cea mai bună soluție care să-i scape de purici pe  câini sau pisici.

Prevenția ca primă soluție împotriva infestării cu purici la câini

Cea mai bună variantă pentru evitarea experiențelor neplăcute cu acești paraziți este de a lua măsuri de prevenție. Dacă vă scoateți des cățelul în aer liber, e recomandat să-i puneți o zgardă antiparazitară.

De asemenea, indicat este să-i faceți și deparazitarea externă lunar. Aceasta se face cu ajutorul unei pipete antiparazitare pentru câini.

Animăluțele trebuie spălate relativ constant, mai ales după ce s-au jucat afară. Să aveți totuși grijă să nu o faceți prea des. Deși șampoanele și balsamurile pentru căței sunt special făcute pentru a nu le afecta pielea, utilizarea acestora de un număr prea mare pe an poate duce la schimbarea pH-ului pielii prietenului blănos.

În cazul în care patrupedul a fost deja infestat, important este ca, după tratarea acestuia, să îndepărtați dăunătorii și din casa dumneavoastră.

Primul pas este să aspirați și să curățați foarte bine toate textilele din locuință. Apoi, trebuie folosită o soluție speciala pentru uciderea sau îndepărtarea dăunătorilor sau un insecticid clasic pentru a fi eficient.

În cazul în care preferați soluțiile naturiste, puteți folosi uleiul esențial de mentă sau de rozmarin pe toate zonele infestate. Încăperile trebuie aerisite foarte bine înainte să permiteți animăluțelor să intre înapoi în încăpere.

Remedii împotriva paraziților

Dacă observați dăunători mișunând prin blana cățelului, primul pas este de a-i face o baie serioasă. Apoi trebuie dus la deparazitare externă, dar și la veterinar. Vizita la veterinar este indicată din pricina faptului că paraziții precum puricii sau căpușele sunt purtători de boli în rândul animalelor.

Pe piață există și diverse soluții de îndepărtare a puricilor, însă există și câteva variante naturiste, posibil mai blânde cu pielea patrupedului.

O primă variantă este soluția de oțet pulverizată pe blăniță. Puteți folosi oțet alb sau oțet de mere, ținut într-o sticlă cu pulverizator. Sticla să fie neapărat curată, în care nu s-au depozitat substanțe chimice în trecut. Oțetul trebuie amestecat cu apa în sticlă (1:1). Aveți grijă să nu pulverizați spre ochii cățelului.

O alternativă la această primă variantă este de a pune puțin oțet în bolul patrupedului. Astfel pielea lui va mirosi și a oțet și a va îndepărta puricii. Cantitatea ideală este de o lingură de oțet la un litru de apă. Asta poate să difere și în funcție de mărimea cățelului.

O altă variantă este de a folosi anumite soluții speciale în aspirator. Puteți folosi o soluție cu lămâie, pe care o veți pulveriza în locurile preferate ale cățelului. Puteți, de asemenea, să curățați podeaua cu o soluție cu sare și apă.

Altă soluție împotriva infestării cu purici la câini, sunt uleiurile esențiale, cum ar fi esențele de rozmarin, arbore de ceai si lavandă. Înainte să le folosiți totuși, consultați-vă cu medicul veterinar, pentru că anumite uleiuri esențiale sunt dăunătoare animalelor de casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *