Prima pagină » Informații utile » Cea mai bună soluție de țânțari pentru exterior! Metode prin care îi ții la distanță fără insecticid!

Cea mai bună soluție de țânțari pentru exterior! Metode prin care îi ții la distanță fără insecticid!

14 aug. 2024, 14:40,
în Informații utile

Pentru a obține o soluție de țânțari pentru exterior ai nevoie de doar câteva ingrediente, acestea te vor ajuta să prepari chiar mai multe alternative împotriva acestor insecte.

Soluția de țânțari pentru exterior înlocuiește produsele scumpe pentru insecte și se poate face din ingrediente precum rozmarin, salvie, ceapă, usturoi, detergent de vase sau oțet din mere.

Cea mai bună soluție de țânțari pentru exterior

Prima soluție de țânțari pentru exterior se prepară folosid o ceapă de dimensiuni mici și o căpățână de usturoi. Pe lânga asta, mai ai nevoie de un litru de apă, patru linguri de ardei iute măcinat și o lingură de detergent de vase.

Amestecă foarte bine această soluție, iar apoi pune-o într-un recipient cu pulverizator. După aceea, pulverizează soluția în locuri în care stai prin grădină. Efectul acesteia se va simți timp de o săptămână, iar dacă ai făcut mai multă, se poate păstra într-un recipient care se închide și pusă într-un loc întunecos, unde temperatura este mai scăzută.

O altă soluție pe care o poți prepara este să folosești 60 ml de oțet de mere, 60 ml apă de hamamelis, dar și 20 de picături de ulei esențial de eucalipt sau arbore de ceai. Pune soluția într-un recipient cu pulverizator, amestecă totul foarte bine, iar apoi aplic-o pe piele.

Ca și soluție anti țânțari făcută în casă mai poți folosi și un borcan în care să bagi o cârpă curată, peste care pui mai multe picături de ulei esențial de levănțică, mentă piperată sau lemongrass. Pune borcanul la masa unde stai și o să vezi că aroma uleiului va ține la distanță țânțarii. După ce ai terminat de mâncat, poți pune capacul borcanului și să îl păstrezi pentru data viitoare.

De ce să te protejezi de mușcăturile acestor insecte

Țânțarul este considerat cel mai periculos animal de pământ, pentru că bolile răspândite de el au ucis mai mulți oameni decât toate războaiele din istorie. Saliva țânțarului conține un anticoagulant care asigură curgerea continuă a sângelui cu care se alimentează. Din păcate, saliva lui mai conține adesea și patogeni foarte periculoși.
Ca un țâțar să infecteze persoana pe care o mușcă, trebuie să se fi hrănit anterior dintr-o persoană sau un animal care transportă boala.

Chiar și în zilele noastre, în care medicina e foarte avansată, țânțarii care transmit malaria ucid între 2 și 3 milioane de persoane și infectează alte 200 milioane pe an. Zeci de milioane de oameni contractează și alte boli transmise de țânțari, precum febra galbenă, dengue sau encefalita. Encefalita, meningita și alte boli se pot dezvolta în urma mușcăturilor de țânțari infectați cu anumite virusuri.

De aceea, e bine să te îmbraci cu haine lungi și groase când mergi în zone infestate de țânțari. De asemenea, ai grijă ce fel de parfum folosești. Aromele din anumite săpunuri și parfumuri interacționează cu PH-ul pielii umane și bacteriile de pe piele și produc un miros atrăgător pentru țânțari.

Pentru momentele în care vrei să stai în grădină și să nu te muște nicio insectă, poți folosi o soluție de țânțari pentru exterior făcută din ingrediente naturale precum cele de mai sus.

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Ce șanse are Mihaela Rădulescu să moștenească averea uriașă lui Felix Baumgartner 
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ada Galeș a fost diagnosticată cu cancer la 34 de ani. Actrița urmează să fie operată pentru a patra oară. Ce mesaj a transmis
Playtech.ro
Înmormântarea lui Felix Baumgartner, amânată. Italienii refuză să elibereze trupul neînsuflețit al parașutistului. Ce investighează
observatornews.ro
Rezultate Titularizare 2025. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Playsport.ro
Un tânăr a ajuns la balamuc după ce ChatGPT i-a validat teoriile despre metafizică și...
Evz.ro
Percheziții DNA acasă la Piedone. Acuzații și înregistrări șocante
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Cum e privită Mihaela Rădulescu în Austria după moartea prematură a lui Felix Baumgartner
Playtech.ro
Pensionarii care ar urma să piardă peste 400 de lei din pensii de la 1 ianuarie 2026. Creşterea anunţată iniţial nu se mai aplică
Dailybusiness.ro
Produsul care aduce profit mai târziu decât se așteptau producătorii din România: „Piața era saturată de cele din Grecia”
RomaniaTV
SCANDAL în showbiz! Alexia Eram și Mario Fresh s-au certat într-un club de fițe din Mamaia. De față erau și iubiții lor. Aris a intervenit între ei!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Ce se întâmplă cu autopsia lui Felix Baumgartner. Abia acum s-a aflat decizia șocantă a autorităților
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 iulie 2025
22 iulie 2025