Pentru a obține o soluție de țânțari pentru exterior ai nevoie de doar câteva ingrediente, acestea te vor ajuta să prepari chiar mai multe alternative împotriva acestor insecte.
Soluția de țânțari pentru exterior înlocuiește produsele scumpe pentru insecte și se poate face din ingrediente precum rozmarin, salvie, ceapă, usturoi, detergent de vase sau oțet din mere.
Cea mai bună soluție de țânțari pentru exterior
Prima soluție de țânțari pentru exterior se prepară folosid o ceapă de dimensiuni mici și o căpățână de usturoi. Pe lânga asta, mai ai nevoie de un litru de apă, patru linguri de ardei iute măcinat și o lingură de detergent de vase.
Amestecă foarte bine această soluție, iar apoi pune-o într-un recipient cu pulverizator. După aceea, pulverizează soluția în locuri în care stai prin grădină. Efectul acesteia se va simți timp de o săptămână, iar dacă ai făcut mai multă, se poate păstra într-un recipient care se închide și pusă într-un loc întunecos, unde temperatura este mai scăzută.
O altă soluție pe care o poți prepara este să folosești 60 ml de oțet de mere, 60 ml apă de hamamelis, dar și 20 de picături de ulei esențial de eucalipt sau arbore de ceai. Pune soluția într-un recipient cu pulverizator, amestecă totul foarte bine, iar apoi aplic-o pe piele.
Ca și soluție anti țânțari făcută în casă mai poți folosi și un borcan în care să bagi o cârpă curată, peste care pui mai multe picături de ulei esențial de levănțică, mentă piperată sau lemongrass. Pune borcanul la masa unde stai și o să vezi că aroma uleiului va ține la distanță țânțarii. După ce ai terminat de mâncat, poți pune capacul borcanului și să îl păstrezi pentru data viitoare.
De ce să te protejezi de mușcăturile acestor insecte
Țânțarul este considerat cel mai periculos animal de pământ, pentru că bolile răspândite de el au ucis mai mulți oameni decât toate războaiele din istorie. Saliva țânțarului conține un anticoagulant care asigură curgerea continuă a sângelui cu care se alimentează. Din păcate, saliva lui mai conține adesea și patogeni foarte periculoși.
Ca un țâțar să infecteze persoana pe care o mușcă, trebuie să se fi hrănit anterior dintr-o persoană sau un animal care transportă boala.
Chiar și în zilele noastre, în care medicina e foarte avansată, țânțarii care transmit malaria ucid între 2 și 3 milioane de persoane și infectează alte 200 milioane pe an. Zeci de milioane de oameni contractează și alte boli transmise de țânțari, precum febra galbenă, dengue sau encefalita. Encefalita, meningita și alte boli se pot dezvolta în urma mușcăturilor de țânțari infectați cu anumite virusuri.
De aceea, e bine să te îmbraci cu haine lungi și groase când mergi în zone infestate de țânțari. De asemenea, ai grijă ce fel de parfum folosești. Aromele din anumite săpunuri și parfumuri interacționează cu PH-ul pielii umane și bacteriile de pe piele și produc un miros atrăgător pentru țânțari.
Pentru momentele în care vrei să stai în grădină și să nu te muște nicio insectă, poți folosi o soluție de țânțari pentru exterior făcută din ingrediente naturale precum cele de mai sus.