Prima pagină » Culinar » Cea mai bună saramură de pui, după rețeta simplă. Cucerește-i pe cei de la masă cu un adevărat deliciu

Cea mai bună saramură de pui, după rețeta simplă. Cucerește-i pe cei de la masă cu un adevărat deliciu

04 sept. 2023, 10:09,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună saramură de pui, după rețeta simplă. Saramura de pui este pe placul multora dintre noi și este ideală la orice ocazie. Fie că este vorba de o masă festivă, fie de o masă obișnuită, saramura de pui este alegerea perfectă. Cucerește-i pe cei de la masă cu un adevărat deliciu.

Cea mai bună saramură de pui, după rețeta simplă

Saramura de pui este pe placul multora dintre noi, fiind delicioasă, aromată și ușor de pregătit. Acest preparat culinar are o savoare aparte și un aspect deosebit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Preparatele cu carne de pui sunt sățioase, delicioase și pot fi gătite în diferite moduri, după preferințe. Pe lângă saramura de pui făcută după rețeta simplă, putem face și niște șnițele de pui pufoase, gustoase și cu o crustă delicioasă.

La fel de bine putem pregăti pentru iubitorii de mâncăruri sofisticate și rafinate o ruladă de pui la cuptor. Aceasta are un aspect deosebit și merge perfect la mesele festve alături de alte bucate alese. Rețetele cu mâncăruri de pui sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Saramura de pui este perfectă la orice ocazie, fie că este vorba de o masă festivă, de o masă în familie sau de o poftă de moment.

Cum să pregătești un preparat savuros pentru cei dragi

Pentru delicioasa saramură de pui vom avea nevoie de pulpe de pui, condimente pentru carne, 3 roșii, 2 ardei verzi, 1 legătură de pătrunjel, 5 căței de usturoi, o lingură de ulei, 100 ml de apă, sare și piper.

Mai întâi se spală carnea și se curăță foarte bine. Se condimentează pe toate părțile și se lasă la rece timp de o oră pentru ca aromele să pătrundă în carnea de pui. Între timp se încinge grătarul și se așază pulpele condimentate. Se întoarce carnea pe ambele părți pentru a se rumeni uniform.

Într-un bol se face un amestec din usturoi tocat, pătrunjel și ardei iute. Se mai pune 1 lingură de ulei și se toarnă amestecul peste pulpele crocante și aromate. Peste ele se toarnă în cratiță apa clocotită apoi se potrivește gustul saramurii cu piper și sare.

Se ia de pe foc și se acoperă oala cu capac pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Delicioasa saramură făcută după rețeta simplă va fi pe placul tuturor celor de la masă. Aceasta se servește cu o mămăliguță gustoasă sau împreună cu câteva felii de pâine de casă. Saramura de pui are un gust aparte și un aspect deosebit, amintind celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Această mâncare este perfectă de servit la mesele festive și nu numai, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat savuros. În această saramură delicioasă putem adăuga și câteva ciuperci. Astfel, preparatul va avea un gust aparte și un aspect apetisant. Saramura de pui este alegerea perfectă la orice ocazie.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`