Prima pagină » Culinar » Cea mai bună rețetă de creveți la tigaie, în sos de unt și usturoi!

Cea mai bună rețetă de creveți la tigaie, în sos de unt și usturoi!

23 aug. 2024, 10:00,
în Culinar

Adaugă un strop de savoare meselor tale cu o rețetă simplă și rapidă de creveți la tigaie. Fie că pregătești o cină rapidă pentru familie sau vrei să impresionezi invitații, acest preparat este ideal pentru a transforma fructele de mare într-un fel de mâncare gustos și ușor de realizat.

Rețeta de creveți la tigaie este o opțiune excelentă pentru cinele rapide sau prânzurile ușoare, oferind o combinație perfectă între aromele delicate ale fructelor de mare și diversele condimente pe care le poți folosi. De la rețete simple cu usturoi și lămâie, până la combinații exotice cu sosuri picante, aceste fructe de mare se gătesc rapid și pot fi acompaniate de o varietate de garnituri.

Cea mai bună rețetă de creveți la tigaie în sos de unt și usturoi

Creveții la tigaie din această rețetă sunt scăldați în sos aromat, vor ieși fragezi, suculenți și foarte delicioși. Îi puteți mânca cu pâine proaspătă, cu orice garnitură sau chiar salată.
Rețeta de creveți în la tigaie în sos de unt cu usturoi se prepară ușor, rapid și va deveni garantat mâncarea voastră favorită.

Aveți nevoie doar 150 gr creveți prefierți, 40 gr unt, 20 gr usturoi, ½ zeama de la o lămâie, ¼ linguriță piper negru, ¼ sare mare și pătrunjel proaspăt.

Pentru primul pas trebuie să spălați și să verificați creveții să fie curățați bine, fără înveliș exterior, fără linia neagră, adică vena de pe spate, după care se pregătesc restul ingredientelor.

Se pune untul la topit într-o tigaie, la foc mediu. Când untul este fierbinte, însă nu fierbe, adăugați usturoiul zdrobit. Amestecați pentru 30 de secunde sau până când simțiți mirosul de usturoi.

Adăugați creveții și gătiți 3 – 5 minute, pentru ca mai apoi să se adauge zeama de lămâie, sarea și piperul, imediat după ce ați adăugat creveții. Se oprește focul, se presară pătrunjelul tocat și se amestecă iar rețeta de creveți la tigaie este gata. Se poate servi cu pâine prăjită cu usturoi, orez prăjit sau paste.

Trucuri pentru fructe de mare delicioase

În comerț puteți găsi creveți proaspeți, pe care trebuie să îi curățați singură. Dar pentru a fi sigură că alegeți creveți buni, încercați să îi mirosiți. Creveții sunt perisabili și încep să se strice în 24 de ore, dacă nu sunt congelați.

Creveții stricați încep să miroasă a amoniac. Dacă simțiți un miros neplăcut, înseamnă că stau în galantar de cel puțin 2 – 3 zile și este bine să îi evitați. Cea mai bună alegere sunt creveții deja curățați și congelați sau parțial fierți. Aceștia să gătesc cel mai ușor iar congelarea nu le distruge gustul bun și dulce.

Creveții reprezintă o sursă sănătoasă de proteine, acizi grași benefice și minerale, dar trebuie consumați cu prudență. Aveți grijă să alegi creveți, doar dacă sunteți sigură că nu aveți alergie la fructele de mare.

Și verificați eticheta să fie importați de preferat din fermele sustenabile din Oceanul Pacific, din Indonezia sau Thailanda și mai puțin din China sau India unde apele sunt grav poluate.

Creveții congelați sunt de preferat pentru consum. Aceștia se lasă la dezghețat în apă rece, la frigider. Nu se pun niciodată în apă fierbinte sau călduță, pentru că devin gumați.

Creveții se decongelează foarte repede în comparație cu alte alimente, în cel mult 20 – 30 de minute. Nu este recomandat să gătiți creveții parțial decongelați.

În general, se gătesc creveții deja curățați. Dar puteți cumpăra și creveți care mai au cochilia atașată, iar intestinele se văd ca niște firișoare negre subțiri. Acestea trebuie tăiate și curățate cu grijă sub jet de apă rece.

Dacă vreți să pregătiți creveți delicioși la grătar sau la cuptor, puteți lăsa cochilia atașată pentru că astfel se consumă mai ușor. Dacă folosiți creveții în diverse preparate cu sosuri, orez sau paste, este indicat să îndepărtați cochilia. Iar pentru rețeta de creveți la tigaie, aceștia se servesc calzi cu legume la cuptor, cu paste, cu orez sau cu garnituri din cartofi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024