Prima pagină » Culinar » Cea mai bună rețetă de ciuperci cu sos alb! O mâncare cremoasă și plină de gust!

Cea mai bună rețetă de ciuperci cu sos alb! O mâncare cremoasă și plină de gust!

13 aug. 2024, 13:23,
în Culinar

Rețeta de ciuperci cu sos alb este foarte gustoasă și o poate pregăti chiar și un începător în ale bucătăriei. Nu necesită ingrediente complicate și nici tehnici speciale de pregătire.

Pentru rețeta aromată și gustoasă de ciuperci cu sos alb se pot folosi atât gălbiori, bureți de rouă sau hribi, cât și champignon. Preparatul se poate folosi pe post de garnitură pe lângă fripturi sau orez.

Rețeta de ciuperci cu sos alb

Oricând aveți nevoie de o idee gustoasă pentru masa de prânz, rețeta aceasta de ciuperci scăldate în sos alb și cremos de smântână, va fi exact ce trebuie. Se face foarte ușor, e gata în 30 de minute și sigur va fi pe gustul tuturor.

Această rețetă vă va salva atunci când aveți prea puțin timp timp la dispoziție pentru a găti alte mâncăruri mai elaborate. Dacă vă plac ciupercile și țineți post această mâncare gustoasă de ciuperci sigur va fi placul vostru.

Pentru această rețetă aveți nevoie de 300 gr piept de pui, 300 gr ciuperci de care doriți, 200 ml smântână, alegeți una dulce pentru gătit cu un conținut de grăsime de peste 20%, 50 ml vin alb, o ceapă mică, 1 – 2 căței de usturoi, 2 – 3 linguri ulei, sare și piper după gust și opțional foarte puțină boia iute, iar la final pătrunjel proaspăt.

În loc de piept de pui, puteți folosi pulpe dezosate (fără piele), pentru că sunt la fel de fragede și se gătesc la fel de repede, iar pentru cea mai intensă aromă, folosiți ciuperci proaspete și nu congelate sau din conservă.

Chiar dacă aveți copii mici, nu renunțați la vin. Alcoolul se evaporă imediat, iar în tigaie rămâne doar aroma. Nu folosiți smântână fermentată la rețeta aceasta deoarece sosul se va tăia.

Mod de preparare

Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Puneți pieptul de pui în tigaie întreg sau tăiat cuburi și gătiți până când se rumenește pe toate părțile. Luați de pe foc și păstrați-l acoperit pentru a se menține cald.

În grăsimea rămasă în tigaie căliți ceapa tăiată mărunt până când se înmoaie puțin, apoi adăugați ciupercile tăiate.

Ciupercile nu se spală sub jet de apă pentru că o absorb ca un burete, se îmbibă cu ea. În special ciupercile sălbatice. Acestea se curăță delicat cu o perie moale, îndepărtându-se pământul, firele de iarbă uscată și alte impurități. Lăsați ciupercile să se gătească până când scade lichidul pe care l-au lăsat și se rumenesc frumos.

Turnați vinul alb și lăsați 1-2 minute să se evapore alcoolul. În tigaie va rămâne doar aroma dulceagă de vin.

Peste ciuperci puneți bucățile de carne păstrate deoparte, apoi turnați smântâna. Potriviți gustul de sare și piper și lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 1 minut la foc mic, aceste preparat se poate servi și ca sos pentru spaghete.

Dați tigaia jos de pe foc, adăugați usturoiul trecut prin presă și serviți imediat cu pătrunjel proaspăt. Mâncarea de ciuperci cu sos alb se poate păstra la frigider până la 3 – 4 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *