Prima pagină » Culinar » Cea mai bună rețetă de brânză de casă
Cea mai bună rețetă de brânză de casă

Cea mai bună rețetă de brânză de casă

08 ian. 2024, 14:25,
în Culinar

Cu toții apreciem lactatele de cea mai înaltă calitate, fie că vorbim de brânză de casă, lapte sau smântână, indiferent dacă provin de la vacă, capră, oaie sau bivoliță.

Imposibil de uitat rămâne gustul autentic al acelei brânze de vaci preparate cu măiestrie de bunica în copilărie, savurată cu smântână bogată și mămăligă.

Cum făceau, brânză de casă, bunicii noștri

În vremurile trecute, bunicii obișnuiau să producă brânza acasă, iar când îi vedeam pe aceștia cu pânza de strecurat în mână, știam că urma un festin cu brânză. Cu atâtea rețete delicioase de brânză de vaci pe care le poți pregăti pentru cei dragi, această tradiție culinară devine o adevărată bucurie pentru simțuri.

Așadar, cum să prepari brânza de vaci acasă și de ce ar trebui să încerci această experiență? Motivele sunt numeroase! Totul începe cu identificarea unei surse autentice și de încredere pentru lapte, deoarece rețeta de brânză de vaci făcută în casă este extrem de simplă și nu necesită mai mult de 15-20 de minute pentru a fi finalizată. Dacă resimți nostalgia gustului autentic al brânzei din copilărie, te îndemnăm să explorezi în următorul articol cum să pregătești brânza de vaci folosind rețeta tradițională!

Prima alegere pentru prepararea rețetei de brânză de vaci implică folosirea laptele crud, proaspăt și bogat în grăsimi, procurat direct de la micii producători locali. A doua opțiune presupune laptele proaspăt disponibil în magazine sau piețe, însă este important să știi că brânza de vaci de casă nu poate fi obținută din laptele UHT, deoarece acesta are capacitatea redusă de coagulare.

Rețeta de brânză de vaci

Prepararea brânzei de vaci după rețeta tradițională este simplă și necesită doar două ingrediente principale: 2 litri de lapte proaspăt și zeama de la o lămâie. Asigură-te că laptele provine de la producători autentici, iar zeama de lămâie este la îndemână. Pentru a începe, fierbe laptele proaspăt într-o cratiță cu fundul gros, pe foc mic. Atunci când laptele începe să fiarbă, adaugă zeama de lămâie în două tranșe, amestecând rapid până când zerul devine limpede și materiile solide se adună sub formă de bulgărași.

După ce laptele este tras de pe foc, se pune într-o strecurătoare cu o pânză specială pentru strecurat brânza, iar conținutul cratiței este turnat prin aceasta. Pentru o textură mai uscată, poți împacheta brânza în pânză și o poți stoarce bine, adăugând o greutate deasupra. Brânza de vaci de casă poate fi păstrată în frigider timp de o săptămână, bine înfășurată într-un recipient etanș.

Este esențial să alegi lapte de calitate de la producători de încredere, mai ales dacă locuiești în Timiș. Cu cât laptele este mai bogat, cu atât vei obține mai multă brânză. Rețeta poate fi adaptată și fără zeamă de lămâie, însă laptele va necesita un timp mai îndelungat la temperatura camerei pentru a se prinde. Niciodată nu aduce laptele la punctul de fierbere, deoarece riscă să obții o textură cauciucată în loc de brânză de casă. O alegere atentă a ingredientelor te va ajuta să obții brânza de vaci perfectă, ca un deliciu autentic.

Bugetul.ro
Județele groazei din România. Oamenii rămân pe drumuri din cauza concedierilor masive făcute de companiile care funcționează în aceste zone ale țării
redactia.ro
Imagini de colecție. Cum arăta Anca Alexandrescu la debutul în presă, acum 20 de ani
Bugetul.ro
Ciudatul produs de la Kaufland făcut din deșeuri e cumpărat pe bandă rulantă. Prețul cerut de retailerul german nu este deloc unul foarte mic
a1.ro
Iulia Albu, prima reacție după despărțirea de Mike. Ce spune despre povestea lor de dragoste: „Se întâmplă în multe cupluri”
Playtech.ro
Momentul în care a izbucnit incendiul în clubul din Macedonia de Nord. Artificiile au aprins totul în câteva secunde VIDEO
observatornews.ro
Când ar urma să fie extrase primele gaze din Marea Neagră, prin Neptun Deep. Iancu Guda: "Ne-ar asigura consumul pe un deceniu"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cum să faci cel mai pufos chec. Sfaturi și trucuri esențiale
realitatea.net
Ce să faci când îţi rămâne un os de peşte în gât. Soluții care te pot scoate din încurcătură
SportpeSurse
Pentru că l-a susținut pe Călin Georgescu, Anca Alexandrescu plătește prețul suprem. Ce a pățit în toiul nopții prezentatoarea TV
Playtech.ro
Trucul folosit de supermarketuri pentru a menţine fructele şi legumele proaspete mai mult timp. Acasă se strică imediat
Dailybusiness.ro
Moment de groază pentru un cățel blocat pe stânci în timp de furtună. Pompierii au acționat de urgență
RomaniaTV
Amalia Năstase a pierdut lupta cu kilogramele. Fosta soție a lui Ilie Năstase slăbise 30 de kilograme, dar le-a pus la loc. Cum arată acum
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Despărțire BOMBĂ în showbiz! Iulia Albu și Mike s-au despărțit! Au fost împreună 8 ani. De ce i-a dat vedeta papucii iubitului ei
redactia.ro
Numire controversată făcută de Ilie Bolojan. Pe cine a adus consilieri la Cotroceni
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`