Prima pagină » Culinar » Cea mai bună rețetă: Ciorbă de pește, așa cum doar mama știe să facă!

Cea mai bună rețetă: Ciorbă de pește, așa cum doar mama știe să facă!

04 nov. 2021, 12:35, 3 ,
BZI.ro, în Culinar

Dacă ești înnebunit după ciorbe și cauți cea bună rețetă de ciorbă de pește gătită ca la mama acasă, atunci nu ai cum să nu încerci această rețetă extrem de delicioasă. Aceasta te va uimi prin asemănarea cu ciorba pregătită de mama acasă, iar ei îi iese mereu senzațional orice ciorbă.

Mama pentru a găti cea mai bună ciorbă din pește folosește doar pește proaspăt crap, așa cum a învățat de la bunica. Mama nu prea cumpără pește de la supermarket, îl preferă pe cel prins recent și cât mai proaspăt. Acest detaliu este unul foarte important, deoarece doar peștele proaspăt oferă ciorbei acel gust unic pe care nu-l poți uita niciodată.

Rețeta mamei pentru ciorba de pește este una foarte simplă, astfel o poate încerca chiar și cea mai tânără gospodină. Chiar dacă este pentru prima dată când gătești o astfel de ciorbă, respectând fiecare pas cu atenție vei reuși să obții cea mai bună ciorbă din pește.

Ciorba de pește este o mâncare foarte ușoară și recomandată chiar și persoanelor care sunt la dietă.

o farfurie de ciorba de peste

Carnea de pește fierbe foarte repede

Pentru această ciorbă de pește, aveți nevoie în primul rând de pește crap sau alt tip de pește, important să fie proaspăt, o ceapă mare din grădina mamei, un morcov, doi ardei grași și 100 g de orez.

Pentru a obține o ciorbă cât mai bună, mama nu folosește lămâia. Lămâia este potrivită dacă îți dorești să pregătești o ciorbă acră, însă, ciorba de pește nu trebuie să fie acră. Astfel, pentru a obține acel gust ca la mama acasă vei avea nevoie de 500 g roșii sau suc de roșii și 200 ml borș de casă.

Cea mai bună rețetă: Ciorba de pește care te uimește prin gustul său inedit

Aceasta este o rețetă extrem de gustoasă, exact ca ciorba de pește pregătită de mama în copilărie. Pentru a obține acel gust de neuitat adaugă și o legătură de leuștean verde, sare și piper alb. Sucul din roșii împreună cu borșul oferă un gust unic ce se poate obține doar dacă respecți proporțiile menționate.

Mama obișnuiește să facă ciorba la ceaun, pe foc la lemne, dacă poți să faci ca mama, vei obține cea mai bună ciorbă de pește mâncată vreodată. Însă, dacă stai la bloc poți obține ciorba la fel de gustoasă și pe aragaz.

un ceaun cu ciorba de peste

Mama obișnuiește să facă ciorba de pește la ceaun

Mama curăță foarte bine peștele, îl spală în apă rece, îl taie felii și îl lasă la scurs într-o strecătoare. Ulerior, mama curăță ceapa și morcovul, le taie mărunt sau le rade pe o răzătoare mică și le călește puțin pe tigaie pentru a obține un gust mai dulceag. După ce a călit puțin legumele, în două linguri de ulei, mama le pune la fiert. În 2 litri de apă, cu puțină sare, mama lasă legumele să fiarbă aproximativ 20 de minute.

Într-o oală țărănească, mare, mama fierbe separat peștele, îl acoperă cu apă cât cuprinde și adaugă 2 lingurițe de sare. Pe urmă, mama pune oala pe foc și așteaptă să ajungă la fierbere. Carnea de pește fierbe foarte repede și ca să rămână întreagă, mama se folosește de un secret transmis din generații în generații. Pentru a păstra carnea de pește întreaga mama obișnuiește să o acopere cu o folie.

arfurie cu ciorba de peste

Sucul din roșii împreună cu borșul de casă oferă un gust unic a ciorbei de pește

Mama decojește roșiile după ce le opărește

După ce a terminat peștele, mama se apucă să aleagă orezul. Bob cu bob, ea îl verifică să nu se fi pierdut și boabe stricate care ar putea strica gustul ciorbei. După ce a ales cu mânuțele ei orezul, îl spală în 2 sau 3 ape până se limpezește și îl adaugă în ciorba de pește. Nu-l lasă mult să fiarbă, pentru a nu transforma ciorba în terci. Doar 15 minute sunt suficiente pentru ca orezul să fie suficient de bine fiert dar și destul de tare.

Mama obișnuiește să folosească roșii proaspete, ea le opărește, le decojește cu grijă și le zdrobește până se formează o piure. Piureul obținut mama îl pune în ciorbă și o mai lasă să fiarbă cu sucul de roșii. Spre sfârșit mama adaugă borșul fiert bine și strecurat împreună cu leușteanul tăiat mărunt.

La sfârșit, mama pune bucățile de pește și îl mai fierbe la foc mic, 5-10 minute. Pentru a arăta și mai apetisant, mama presară niște leuștean în ciorbă.

farfurie cu ciorba de peste

Pentru a păstra carnea de pește întreaga mama obișnuiește să o acopere cu o folie

Dacă cea mai bună rețetă de ciorbă de pește ți-a lăsat gura apă, nu ai cum să nu încerci și ciorba de burtă, rețeta tradițională, sau ciorba de lobodă ca la bunica. Iar ciorba de pui a la grec, rețeta lui Scărlătescu, este una dintre cele mai senzaționale pe care trebuie să o încerci neapărat, această rețetă îți va oferi un gust pe care nu-l vei putea uita.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *