Prima pagină » Culinar » Cea mai bună prăjitură tăvălită. Rețeta simplă, pas cu pas

Cea mai bună prăjitură tăvălită. Rețeta simplă, pas cu pas

12 ian. 2024, 09:10,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună prăjitură tăvălită. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura tăvălită este savuroasă, pufoasă și poate fi pregătită la orice masă și la orice ocazie. Iată rețeta simplă, pas cu pas.

Cea mai bună prăjitură tăvălită

Cânnd vine vorba de gustoasele prăjituri de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. De la savuroasele prăjituri cu cremă și blat pufos până la cele cu foi fragede și umplutură de fructe, toate sunt pe placul multora dintre noi.

O prăjitură apreciată de toți cei de la masă este prăjitura tăvălită. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Prăjitura Tăvălită va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Acest desert merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese.

Prăjitura tăvălită îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă. Pentru iubitorii de deserturi făcute după rețeta bunicii, putem face și o prăjitură Albă ca Zăpada, cu foi fragede coapte la dosul tăvii și cu cremă de lămâie. Prăjitura Albă ca Zăpada este nelipsită de la mesele de sărbătoare în familie.

La fel de bine putem pregăti și un chec cu mere și scorțișoară, pufos, aromat și savuros. Acesta poate fi servit și dimineața, alături de o cafea parfumată și gustoasă. Prăjitura tăvălită este adorată de mulți dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta unui desert de casă delicios

Pentru savuroasa prăjitură tăvălită vom avea nevoie de 190 g de unt, 220 g de zahăr pudră, esență de vanilie sau 2 păstăi de vanilie, 3 ouă, 350 g de făină, 250 ml de lapte, 220 g de ciocolată neagră, 250 ml de smântână și 1 cană cu nucă de cocos măcinată.

Într-un bol mare se mixează untul cu zahărul. Se adaugă păstăile de vanilie apoi se încorporează ouăle. Se amestecă foarte bine apoi se adaugă făina și laptele. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă și se uniformizează.

Se coace prăjitura timp de 55 de minute apoi se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Între timp vom pregăti ciocolata pentru glazură. Se amestecă ciocolata cu smântâna și se mai pune o păstaie de vanilie. Se fierbe glazura la foc mic, pe baie de aburi. Această glazură cremoasă se toarnă peste prăjitura pufoasă și se uniformizează. La final, se tăvălește prăjitura în fulgi de cocos.

Prăjitura tăvălită are o textură aerată, este gustoasă, rafinată și ideală de servit la orice masă și la orice ocazie. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un adevărat deliciu. Acest desert merge de minune la ceas aniversar alături de alte prăjituri și fursecuri de casă. Această prăjitură poate fi ornată cu fulgi de cocos, cu fulgi de ciocolată, cu glazură sau cu sos de caramel. Rețeta este simplă și poaate fi adaptată după preferințele fiecăruia. Prăjitura tăvălită poate fi făcută și de post, cu nucă, blat de cacao și stafide. Savurosul desert le va aminti celor dragi de rețeta bunicii și de vremea copilăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *