Prima pagină » Culinar » Cea mai bună prăjitură cu nucă și cremă de vanilie. Rețetă veche de familie

Cea mai bună prăjitură cu nucă și cremă de vanilie. Rețetă veche de familie

30 nov. 2023, 11:57,
în Culinar

Cea mai bună prăjitură cu nucă și cremă de vanilie constă în două straturi diferite de blat și o cremă de vanilie, îmbogățită cu unt și nuci măcinate. Unul dintre straturile prăjiturii este dintr-un blat clasic de cacao, iar celălalt este făcut doar din albușuri de ou. Această prăjitură are nevoie de o zi pentru a se înmuia înainte de servire.

Cea mai bună prăjitură cu nucă și cremă de vanilie

Ingredientele pentru blatul cu nucă constau din 3 albușuri de ou, un praf de sare, 4 linguri de zahăr, 20 g (aproximativ 3 linguri) nuci măcinate și 3 linguri pline de făină. Tapetați o tavă de copt de 20×35 cm cu o hârtie de copt din silicon antiaderent. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Separați ouăle și bateți albușurile cu sare și zahăr până când se formează colțuri dense care stau ridicate în sus, iar zahărul este complet încorporat. Cele trei gălbenușuri vor fi folosite pentru umplutură.

Încorporează cu grijă nucile măcinate și făina, apoi transferă aluatul în tava pregătită și întinde uniform amestecul (prăjitura va fi subțire). Coaceți timp de 12-15 minute, verificând prăjitura în mod regulat pentru că este important ca partea de sus să nu se ardă. Scoateți-o și lăsați-o să se răcească complet. Pentru blatul de cacao veți avea nevoie de 3 ouă, 4 linguri de zahăr, un praf de sare, 2 linguri de apă, 3 linguri pline de făină și 1 lingură de pudră de cacao.

Cum să faci blatul de bezea și umplutura de cremă

Tapetați o altă tavă de copt de 20×35 cm cu o hârtie de copt din silicon antiaderent. Separați ouăle și bateți albușurile cu sare și o lingură de zahăr până devin tari. Într-un alt bol, bateți gălbenușurile și 3 linguri de zahăr până capătă o nuanță de galben pal. Adăugați apa, apoi făina și pudra de cacao și amestecați până se combină bine. La final, încorporează cu grijă spuma obținută din albușuri bătute. Turnați aluatul în tava pregătită și coaceți la 180 de grade Clesius timp de 18-20 minute. Lăsați-l să se răcească complet înainte de a-l tăia.

Umplutura de cremă de vanilie se face din 3 gălbenușuri de ou, 3 linguri de zahăr, 5 linguri pline de făină, 500 ml de lapte, 150 g unt, 3 linguri de zahăr vanilat, 80 g nuci măcinate, 20-30 g ciocolată neagră. Într-un vas amestecați împreună gălbenușurile, 3 linguri de zahăr, făina și laptele. Gătiți la foc mediu, amestecând constant, până când crema se îngroașă. Lăsați-o deoparte să se răcească. Într-un bol, mixați untul și zahărul vanilat. Odată ce crema gătită s-a răcit, amestecați-o cu untul cremos și nucile măcinate.

Pentru a asambla prăjitura, așezați blatul de cacao pe un platou. Întindeți deasupra jumătate din cantitatea de cremă. Acoperiți cu blatul din albuș și nuci și întindeți restul umpluturii uniform deasupra. La final, decorați prăjitura răzând ciocolată neagră deasupra, și introduceți-o în frigider timp de o zi pentru a se înmuia. Dacă încercați rețeta de cea mai bună prăjitură cu nucă și cremă de vanilie, asigură-te că urmezi instrucțiunile cu atenție și că respecți proporțiile pentru a obține rezultatele dorite, Aceasta este o alegere excelentă de prăjitură pentru momentele speciale petrecute cu cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *