Prima pagină » Culinar » Cea mai bună prăjitură cu mere și blat de pandișpan. Cum să pregătești acasă un desert care îți va aminti de copilărie

Cea mai bună prăjitură cu mere și blat de pandișpan. Cum să pregătești acasă un desert care îți va aminti de copilărie

10 ian. 2024, 10:45,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună prăjitură cu mere și blat de pandișpan. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura cu mere și blat de pandișpan este idelă de servit la orice masă și la orice ocazie. Iată cum să pregătești acasă un desert care îți va aminti de copilăriei.

Cea mai bună prăjitură cu mere și blat de pandișpan

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert savuros, putem pregăti o prăjitură cu mere și blat de pandișpan. Aceasta este aromată, gustoasă și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

Delicioasa prăjitură cu mere și blat pufos ca de pandișpan este pe placul multora dintre noi. Se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Aceste desert poate fi ornat cu fulgi de ciocolată, cu pudră de cacao sau cu frișcă.

Pentru iubitorii de delicii tradiționale putem face și un chec cu mere și scorțișoară. Acesta este ideal la orice masă și la orice ocazie. La fel de bine putem pregăti și o prăjitură cu iaurt grecesc. Acest desert este o adevărată încântare pentru papilele gustative.

Prăjitura cu mere și blat de pandișpan este adorată de mulți dintre noi. Este aromată, pufoasă și gustoasă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta unui desert de casă irezistibil

Dacă vrem să pregătim o prăjitură cu mere și blat de pandișpan vom avea nevoie de 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 1 praf de sare, 1 linguriță de praf de copt, 10 g de unt, 1.5 kg de mere și 16 g de zahăr vanilat, ingrediente necesare pentru compoziția de blat de pandișpan.

Pentru crema de budincă cu vanilie vom folosi 40 g de praf de budincă de vanilie, 500 ml de lapte și 4 linguri de zahăr. Pentru decor vom folosi 20 g de ciocolată neagră.

Mai întâi se curăță merele de coajă apoi se dau prin răzătoare. Merele rase se amestecă cu zahărul vanilat apoi se toarnă compoziția obținută într-o tavă unsă cu unt. După aceea vom pregăti blatul de pandișpan.

Se mixează albușurile cu sarea și 6 linguri de zahăr, apoi se adaugă gălbenușurile împreună cu făina și praful de copt. Compoziția de pandișpan se toarnă peste mere și se uniformizează. Se pune prăjitura la cuptor și se lasă timp de 30 de minute.

Între timp vom pregăti budinca. Se amestecă pliculețul de budincă cu câteva linguri de lapte și 4 linguri de zahăr. Restul de lapte se pune într-un vas la foc. Când s-a înfierbântat se adaugă praful de budincă și se amestecă foarte bine.

Budinca obținută se toarnă peste blatul pufos de prăjitură, iar la final se ornează desertul cu fulgi de ciocolată. Prăjitura cu mere și blat de pandișpan are o savoare aparte, o textură aerată și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe. Prăjitura cu mere și blat pufos este ideală de pregătit la orice ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *