Prima pagină » Culinar » Cea mai bună prăjitură Albă ca Zăpada, după rețeta veche a bunicii. Trucuri simple pentru un desert de casă irezistibil

Cea mai bună prăjitură Albă ca Zăpada, după rețeta veche a bunicii. Trucuri simple pentru un desert de casă irezistibil

28 dec. 2022, 12:23,
în Culinar

La mesele festive putem pregăti cea mai bună prăjitură Albă ca Zăpada, după rețeta veche a bunicii. Aceeastă prăjitură este aromată, gustoasă și fină, fiind adorată de cei mici. Albă ca Zăpada este prăjitura perfectă la ceas aniversar, dar poate fi făcută și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată câteva trucuri simple pentru un desert de casă irezistibil.

Cea mai bună prăjitură Albă ca Zăpada, după rețeta veche a bunicii

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros ideală este prăjitura Albă ca Zăpada, făcută după rețeta de odinioară a bunicii. Această prăjitură necesită mai mult timp de preparare și o atenție deosebită în pregătirea foilor și a cremei, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Prăjitura Albă ca Zăpada este ideală la masa de Crăciun, de Anul Nou sau la zilele festive. Cu siguranță acest deliciu va fi pe placul tuturor. Pe lângă acest desert aromat, cremos și gustos putem pregăti pentru cei dragi și prăjitura imperială, ce are o savoare aparte și un aspect deosebit. Pentru iubitorii de ciocolată, ideală este prăjitura cu foi și cremă de ciocolată. Aceasta este delicioasă, rafinată și ușor de făcut.

Cum să pregătești acasă un desert savuros

Pentru a pregăti acasă o delicioasă prăjitură Albă ca Zăpada vom avea nevoie de 500 g de făină, 2 ouă, 10 linguri de lapte, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 1 linguriță de amoniu, 2 linguri de suc de lămâie și un praf de sare, ingrediente ce le vom folosi pentru aluatul de foi pe dosul tăvii. Pentru cremă vom avea nevoie de 1 litru de lapte, 8 linguri de făină, 10 linguri de zahăr, 200 g de unt, un praf de sare, coajă rasă de lămâie, sucul de la o lămâie și zahăr pudră sau nucă de cocos pentru ornat prăjitura.

Mai întâi pregătim aluatul pentru foi pe dosul tăvii. Într-un bol se amestecă două ouă împreună cu zahărul și un praf de sare. După aceea se adaugă uleiul, laptele și se amestecă din nou până când se obține o compoziție omogenă și spumoasă. Ulterior se stinge amoniul în sucul de lămâie și se adaugă în compoziția anterioară. Se încorporează treptat făina și se amestecă până când toate ingredientele se omogenizează și se obține un aluat nelipicios. Se împachetează aluatul într-o folie alimentară și se lasă la odihnit timp de 30 de minute.

După aceea, se împarte aluatul în trei părți egale și se întinde fiecare bucată de aluat pe dimensiunea unei tăvi întinse de copt. Se unge dosul tăvii cu ulei și se pune foaia de aluat. Se pune tava la cuptor și se coace foaia timp de 3 minute. La fel se procedează și cu celelalte foi de aluat. Ulterior se pregătește crema pentru delicioasa prăjitură Albă ca Zăpada. Într-un vas se pune făina, zahărul, sarea și coaja rasă de lămâie. Se adaugă treptat laptele și se amestecă din nou până când toate ingredientele se întrepătrund și obținem o compoziție omogenă. Se pune vasul la foc mic și se fierbe crema amestecâmd continuu să nu se lipească. Se fierbe până când capătă o textură cremoasă ca de budincă. Când este gata, se ia crema de pe foc, se acoperă și se lasă la loc răcoros.

Se scoate untul de la frigider și se mixează împreună cu crema pentru prăjitură. Se mai pune puțin suc de lămâie și se amestecă din nou. Se împarte crema în două părți și se întinde uniform între foile de aluat, apoi se așază fiecare foaie unsă cu cremă în tava de copt. Se acoperă prăjitura cu hârtie de copt și se pune la rece timp de câteva ore. Astfel, foile de aluat vor deveni fragede, iar prăjitura se va porționa frumos. La final, se scoate tava de la rece, se decorează prăjitura cu zahăr pudră sau cu fulgi de cocos, apoi se porționează și se așază pe un platou. Cu siguranță vom obține o prăjitură delicioasă, aromată și pe placul tuturor celor de la masă.

Prăjitura Albă ca Zăpada este gustoasă, rafinată și poate fi pregătită la mesele festive alături de alte deserturi savuroase. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024