Prima pagină » Culinar » Cea mai bună plăcintă cu cireșe. Cucerește-i pe cei dragi cu un desert pufos și gustos

Cea mai bună plăcintă cu cireșe. Cucerește-i pe cei dragi cu un desert pufos și gustos

29 mai 2023, 14:06,
în Culinar

Multe doamne vor să afle cum pot pregăti cea mai bună plăcintă cu cireșe. Delicioasa plăcintă de casă este aromată și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Pentru ca succesul culinar să fie garantat, trebuie să avem în vedere câteva trucuri simple și să pregătim un aluat fraged pentru plăcinta cu cireșe. Cucerește-i pe cei dragi cu un desert pufos și gustos.

Cea mai bună plăcintă cu cireșe

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete delicioase. Pe placul multora dintre noi este gustoasa plăcintă cu cireșe. Aceasta este ideală la mesele festive alături de alte bucate alese, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o plăcintă savuroasă.

Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să facem mai întâi un aluat fraged de plăcintă. Plăcintele dospite și umplute cu dulceață sunt savuroase și apreciate de toți cei de la masă. Pe lângă delicioasa plăcintă cu cireșe, putem pregăti la zi de sărbătoare și nu numai o prăjitură cu gutui caramelizate. Aceasta are o savoare aparte și le va aminti celor de la masă de rețetele de odinioară ale bunicii.

Plăcinta cu cireșe este ideală de făcut la mesele festive, dar și la orice ocazie, fiind pufoasă, gustoasă și aromată. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta bunicii pentru un desert aromat și gustos

Pentru a pregăti o savuroasă plăcintă cu cireșe vom avea nevoie de 300 g de făină, 200 g de unt, 30 g de zahăr tos, 40 ml de apă și 20 ml de smântână lichidă, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom folosi 600 g de cireșe, 175 g de zahăr, 25 g de amidon și scorțișoară. Mai întâi se pregătește aluatul. Într-un vas se amestecă făina împreună cu zahărul tos, apoi se adaugă untul tăiat cubulețe și se frământă totul până când se fărâmițează untul în făină, iar amestecul capătă o textură nisipoasă.

După aceea, se pune smântâna lichidă amestecată cu apa și se încorporează totul până când se formează un aluat omogen și fraged. Se frământă foarte bine până când aluatul devine neted și nu se mai lipește de mâini. Aluatul se împarte în 3 bucăți. Două bucăți se vor întinde într-o tavă rotundă și se vor acoperi cu aluat pereții tăvi în care se va coace plăcinta. O bucată de aluat se păstrează pentru a acoperi suprafața plăcintei cu cireșe.

După ce aluatul s-a întins bine în tavă, se toarnă cireșele spălate anterior, curățate de sâmburi și amestecate cu zahărul. Se uniformizează umplutura, iar marginile de aluat se adună peste cireșe. Din bucata rămasă de aluat se formează fâșii care se vor pune deasupra umpluturii. Astfel vom obține o plăcintă gustoasă și cu un aspect deosebit. Se pune plăcinta la frigider timp de 15 minute apoi se scoate și se unge marginea aluatului cu un ou bătut.

Plăcinta se crestează la mijloc pentru a se coace bine și se dă la cuptor timp de 40 de minute. Când este gata, se scoate plăcinta și se lasă la răcit apoi se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține o plăcintă fragedă, pufoasă și gustoasă, care îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Plăcinta cu cireșe este aromată, delicioasă și ușor de pregătit acasă. Acest desert le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele savuroase ale bunicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *