Prima pagină » Culinar » Cea mai bună piftie de porc. Rețeta bunicii pentru o mâncare tradițională savuroasă

Cea mai bună piftie de porc. Rețeta bunicii pentru o mâncare tradițională savuroasă

10 nov. 2022, 14:00,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună piftie de porc. Acest preparat culinar este nelipsit de la mesele de Crăciun, fiind gustos și pe placul multora dintre noi. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta bunicii pentru o mâncare tradițională savuroasă.

Cea mai bună piftie de porc

La masa festivă de Crăciun gospodinele pregătesc o piftie de porc savuroasă făcută după rețeta tradițională a bunicii. Acest preparat este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta de odinioară, succesul culinar va fi garantat. Piftia de porc este gustoasă și se face din urechi, cap și picioare de porc. Pentru a obține o piftie de porc delicioasă și pe placul tuturor celor de la masă, trebuie să știm cum să folosim câteva ingrediente care ajută la închegarea piftiei.

Pe lângă savuroasa piftie de porc, doamnele mai pregătesc pentru masa de Crăciun și un piept de pui la cuptor cu smântână. Acest preparat culinar poate fi făcut ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu o mâncare aromată. De asemenea, dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un deliciu tradițional irezistibil, putem pregăti o plăcintă cu carne de pui.

Piftia de porc este preparatul nelipsit de la mesele de Crăciun alături de alte bucate irezistibile. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Cum să pregătești acasă o mâncare tradițională savuroasă

Pentru a pregăti acasă cea mai bună piftie de porc vom avea nevoie de 1 kg de picioare sau cap de porc și câte bucăți de șoric, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de păstârnac, 1 țelină, 2 foi de dafin, 4 căței de usturoi și sare.

Mai întâi se curăță și se spală foarte bine picioarele sau capul de porc. După aceea, se taie carnea în bucăți potrivite și se pune la fiert într-o oală mare și umplută cu apă cât să acopere carnea. Se lasă la fiert la foc mediu și se îndepărtează spuma formată. În timp ce carnea fierbe, se adaugă sarea, zarzavatul tăiat mărunt și foile de dafin.

Oala se acoperă cu capac și se lasă carnea la fiert până când aceasta se desface ușor de pe oase. După ce carnea a fiert bine, se elimină oasele și se pune carnea în mai multe boluri sau farfurii adânci. Zeama în care a fiert carnea se amestecă împreună cu usturoiul pisat, după care se strecoară zeama și se pune în farfurii peste carnea fiartă.

Se pun farfuriile cu piftia de porc la frigider pentru a se închega zeama. Dacă am folosit carne grasă, zeama se va prinde foarte bine. În caz contrar, se adaugă 7 g de gelatină la 500 ml de apă. Gelatina se dizolvă în apă caldă și se toarnă peste zeamă după ce a fost luată de pe foc. Cu siguranță vom obține la final un preparat culinar gustos, aromat și pe placul tuturor celor de la masă.

Delicioasa piftie de porc este nelipsită de la masa de Crăciun alături de alte bucate tradiționale. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta de odinioară a bunicii, îi vom cuceri pe cei dragi cu o mâncare savuroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *