Prima pagină » Culinar » Cea mai bună pâine de casă împletită. Cum să faci o pâine gustoasă și pufoasă ca pe vremea bunicii

Cea mai bună pâine de casă împletită. Cum să faci o pâine gustoasă și pufoasă ca pe vremea bunicii

11 apr. 2022, 12:40,
BZI.ro, în Culinar

Tot mai multe gospodine vor să afle cum pot face cea mai bună pâine de casă împletită. Delicioasa pâine făcută acasă ne va aminti cu siguranță de vremea copilăriei și de rețeta de odinioară. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta tradițională, atunci reușita culinară este garantată. Iată cum să faci o pâine gustoasă și pufoasă ca pe vremea bunicii.

Pâine de casă împletită, ideală pentru masa de Paști

Perioada postului, dar și apropierea sărbătorilor pascale reprezintă o etapă a provocărilor culinare. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și gustoase. Fie că este vorba de mâncărurile de post, sățioase și gustoase, fie de bucatele pentru masa de Paști, rețetele sunt diverse și spectaculoase.

Când vine vorba de preparatele culinare tradiționale, mulți vor să readucă la masă gustul bucatelor de odinioară. De aceea, o pâine gustoasă și pufoasă făcută acasă va aminti cu siguranță de copilărie și de rețeta veche a bunicii. Gospodinele vor să afle secretele pâinii de casă și cum pot pregăti un aluat fraged cu untură.

Pe lângă cozonacul pufos ca la mama acasă, de la masa de Paști nu trebuie să lipsească o pâine gustoasă și aromată sau câteva rulade aperitiv deosebite. Desigur, nelipsite sunt și bucatele tradiționale precum pasca, drobul de miel și ouăle roșii.

Pentru a pregăti acasă o pâine pufoasă împletită, avem nevoie de câteva ingrediente de calitate. De asemenea, este extrem de important modul de pregătire al aluatului pentru ca la final să ne bucurăm de gustul unei pâini fragede.

Rețeta cu care vei pregăti o pâine gustoasă ca pe vremea bunicii

Pâinea făcută acasă este extrem de gustoasă și pufoasă. Dacă optăm pentru rețetele tradiționale și vrem să readucem la masă aromele copilăriei, atunci putem să îi cucerim pe cei dragi cu o pâine de casă împletită.

Pentru delicioasa și pufoasa pâine vom avea nevoie de 1 linguriță de drojdie uscată, 1 kg de făină, 100 ml de apă caldă, 250 ml de lapte, 3 linguri de unt, 1 linguriță de zahăr, 1 praf de sare, 2 ouă, 2 linguri de susan, 2 linguri de mac și 1 ou pentru uns.

Mai întâi se pregătește aluatul fraged pentru pâinea de casă împletită. Se dizolvă drojdia uscată în puțină apă călduță, apoi se adaugă zahărul și puțină făină apoi se amestecă bine. Într-un vas mare se pune restul de făină, iar în mijloc se pune maiaua. Aceasta se lasă la crescut, iar după ce își mărește volumul se adaugă laptele cald, apa rămasă, sarea, ouăle și untul.

Se amestecă bine apoi se începe frământarea aluatului. Acesta se frământă foarte bine până când devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Când este gata, se lasă aluatul la crescut timp de o oră într-un loc călduros.

După ce a crescut suficient, se împarte aluatul în jumătate, apoi fiecare jumătate se împarte în alte trei bucăți. Acestea trei se întind bine în fâșii egale ca lungime. După ce se împletesc fâșiile de aluat pentru a obține gustoasa pâine de casă, se ung cu puțin ou. Deasupra celor două pâini împletite se pune susan și mac, apoi se pregătesc tăvile de copt.

Acestea se ung cu unt sau ulei și se tapetează cu hârtie de copt. Se așază pâinile împletite în tavă și se pun în cuptorul încins. Pâinile se lasă până când se rumenesc și se formează deasupra lor o crustă ușor crocantă. Cu siguranță, vom obține cea mai bună pâine făcută acasă după rețeta tradițională.

Gustoasa și pufoasa pâine de casă împletită se face foarte ușor dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta veche a bunicii. Astfel, la final vom reuși să aducem la masă aromele din vremea copilăriei și îi vom cuceri pe invitați cu o pâine de casă delicioasă.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *