Indiferent că urmează să mergi la un eveniment important sau îţi doreşti o podoabă capilară, trebuie să aibă grijă de aspectul tău. Un păr deteriorat, care a luat contact cu foarte mult cu razele solare ori cu apa din piscină, se vede de la distanţă. Automat trebuie tuns, pentru că pare ars şi şters. Ideal este mai apoi să foloseşti o mască pentru creşterea părului.
Mai jos vei găsi mai multe, din care poţi alege una sau le poţi încerca pe toate. Prima este cu avocado, a doua cu ulei de ricin, a treia mască conţine gălbenuş şi ulei de măsline, a patra are ouă şi iaurt, iar ultima cu muştar. Vezi care ţi se potriveşte şi respect-o întru totul.
Masca de păr cu avocado
Avocado este un fruct bogat în uleiuri nutritive. E recomandat mai ales persoanelor care au părul uscat ori celor cu părul creţ sau ondulat. Ai nevoie de o linguriţă de miere şi un avocado. Omogenizează şi aplică masca pe părul umed. Strânge părul într-un coc, acoperă capul cu o cască de duş şi un prosop. După minim 20 de minute, spală-te cu şampon.
Mască cu ulei de ricin
Acest tip de ulei e recomandat datorită proprietăţilor sale de regenerare.
Ai nevoie de: 10 picături de vitamina A uleioasă, 2 linguriţe de ulei de ricin, o linguriţă de miere, zeamă de la o jumătate de lămâie şi 5 capsule de vitamina E. Amestecă-le pe toate (capsulele trebuie să fie sparte în prealabil), ca să obţii o pastă omogenă şi aplic-o pe păr. După 30 de minute şamponează-te ca de obicei şi clăteşte-te cu apa din belşug.
Masca de păr cu gălbenuş şi ulei de măsline
Toate feţele şi femeile îşi doresc, cu siguranţă, să aibă o podoabă capilară cât mai frumoasă. Unele persoane însă se confruntă cu o creştere foarte înceată a părului. Ce pot face? Simplu: să-şi aplice o mască bogată în vitamine, minerale şi proteine. Iată una de acest fel.
Ai nevoie de: 5 linguri de ulei de măsline şi 2 gălbenuşuri crude. Amestecă-le bine şi diluează-le cu puţină apă călduţă. Apoi masează-ţi uşor scalpul. Lasă să acţioneze în jur de 30 de minute. După aceea clăteşte-te cu apă călduţă.
Mască cu iaurt şi ouă
Şi această mască pentru creșterea părului este foarte eficientă.
Ai nevoie de: un ou, 1/4 ceaşcă de maioneză, 1/4 ceaşcă de iaurt simplu. Omogenizează-le şi masează-ţi cu ele scalpul, pentru a-l acoperi complet. Acoperă apoi capul cu o cască de dus. Spală-te apoi cu un şampon fără parabeni şi cu apă rece. Masca, pentru a fi cât mai eficientă, trebuie folosită cam de două ori pe lună.
Mască cu muştar
Sună ciudat să-ţi pui muştarul în cap, dar să ştii că este eficient. Secretul constă în faptul că muştarul încălzeşte pielea capului, stimulând circulaţia sângelui mai abundentă către foliculii de păr.
Pentru această mască ai nevoie de: 2 linguri de apă caldă, 2 linguri de muştar pudră, 2 linguriţe de ulei de măsline, 1 gălbenuş şi 2 linguriţe de zahăr. Cu pastă obţinută masează-ţi scalpul, dar nu întinde masca pe lungimea firelor de păr. Pune-ţi apoi o cască de dus pe cap şi acoper-o cu un prosop. Trebuie să menţii căldură acolo.
În mod ideal e bine să foloseşti masca timp de o oră. Totul depinde de cât de tare te va frige. Când simţi că începe să se înfierbânte pielea, e cazul să dai jos masca. Pentru acest lucru foloseşte apă călduţă, după care aplică un balsam hrănitor. Se spune că masca cu muştar trebuie folosită cam o dată pe săptămână.