Prima pagină » Sanatate » Cea mai bună mască de păr pentru acasă. Rețeta unui păr sănătos

Cea mai bună mască de păr pentru acasă. Rețeta unui păr sănătos

13 iun. 2024, 14:36,
BZI.ro, în Sanatate

Indiferent dacă te confrunți cu fire despicate, scalp uscat sau exces de sebum, tratamentele naturale pentru păr sunt soluția. Iată cea mai bună mască de păr pe care o poți prepara acasă, în funcție de nevoile tale.

Beneficiile aplicării unei măști de păr

Procesul preparării unei măști de păr este unul facil, da chiar și distractiv. Tot ce ai nevoie, pe lângă alimentele potrivite, e un bol și, în funcție de caz, un blender. Pe lângă asta, mai trebuie aleasă doar masca potrivită părului tău.

Nu ai nevoie de ingrediente scumpe sau pretențioase, de cele mai multe ori, ingredientele unei măști bune sunt deja în bucătăria ta, cum ar fi mierea, iaurtul, ulei de măsline sau avocado. Din această cauză, nici nu trebuie să existe motive de îngrijorare privind vreun efect nociv pe care le-ar putea avea, având în vedere că sunt alimente sănătoase pe care le consumăm constant.

Avantajul măștilor de păr făcute acasă este existența vitaminelor benefice. De exemplu vitamina B ajută la căderea părului, iar vitamina A e responsabilă de cantitatea de sebum de la nivelul scalpului. Vitaminele C și E sunt ideale pentru creșterea părului. O mască bogată în vitamine va acționa precum o mască profesională și va rezolva problemele părului tău.

Frecvența aplicării măștii de păr diferă de la caz la caz. Un păr uscat, fragil, are nevoie, în mod clar, de o aplicare mai frecventă a unei măști decât în cazul unui păr cu tendință de îngrășare. Pentru vârfurile despicate se recomandă aplicarea de 2-3 ori pe săptămâna, iar la părul normal, aplicarea o dată pe săptămână este suficientă. Părul blond vopsit necesită o atenție sporită, fiind expus factorilor nocivi și deshidratării, astfel se recomandă tratarea frecventă cu măști hidratante. Un păr deteriorat nu este singurul motiv pentru aplicarea unei măști, unele dintre ele având proprietăți mai ales pentru creșterea părului.

Cea mai bună mască de păr pentru acasă, din produse sănătoase

Îngrijirea părului este esențial mai ales când e vorba de un păr vopsit sau decolorat. Măștile pot reda strălucirea și aspectul sănătos al firului de păr. Simptomele unui păr deteriorat sunt: se rupe ușor, cade excesiv, este lipsit de strălucire, vârfurile sunt despicate. Trebuie totuși menționat că, în cazul firelor despicate, acestea nu pot fi reparate, ci doar îndepărtate. Poți preveni totuși acest lucru prin utilizarea măștilor de păr și tunderea constantă a vârfurilor.

Una dintre măștile de păr, ușor de preparat acasă, este masca de păr cu cocos. Uleiul de cocos este un ingredient versatil, care ajută la hidratarea părului, datorită proprietății sale de a reține apa. Combinat cu mierea, care ajută de asemenea la captarea apei din  păr, te ajută să obții un păr strălucitor și moale la atingere.

În cazul în care vă confruntați cu mătreață, masca cu zahăr brun și ulei de măsline este remediul. Zahărul brun funcționează ca un agent de exfoliere care te ajută să scapi de celulele moarte de piele de pe scalp, dar și de alte depuneri de produse folosite pentru stilizarea părului. Uleiul de măsline hidratează părul, îi conferă strălucire și previne ruperea acestuia.

În cazul unui păr gras, cea mai bună variantă este masca cu ou și lămâie. Lămâia are proprietatea de a extrage uleiul în exces din scalp, iar ouăle sunt bogate în vitaminele A, D, și E, care oferă strălucire părului.

Masca cu ulei de ricin și miere este ideală pentru creșterea părului. Se știe faptul că uleiul de ricin este uleiul cel mai benefic pentru păr, fiind foarte eficient în fortifierea și regenerarea părului. Mierea ajută cu proprietățile sale antibacteriene, combatând căderea părului.

Îngrijirea părului nu trebuie să fie costisitoare, tot ce ai nevoie se găsește în jurul tău, în alimentele sănătoase, cu multe proprietăți. Astfel, cea mai bună mască de păr se află chiar acasă, la îndemâna ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *