Dacă vrem să ne bucurăm de un desert de vară delicios, atunci putem pregăti foarte ușor cea mai bună înghețată de casă cu smântână. Aceasta este ideală în sezonul cald, fiind preferata multora dintre noi. Când vine vorba de înghețată, rețetele sunt diverse și spectaculoase. Putem face rapid acasă o înghețată aromată și gustoasă. Iată rețeta unui desert irezistibil în sezonul de vară.
Înghețată de casă cu smântână, un deliciu perfect în zilele de vară
Savuroasa înghețată este preferata tuturor. Aceasta poate fi făcută foarte ușor acasă și avem nevoie doar de câteva ingrediente pentru a obține un desert de vară gustos și răcoritor. Fie că este pregătită cu ciocolată, frișcă sau vanilie, fie cu fructe aromate, rețetele de înghețată sunt nenumărate.
În sezonul cald, putem pregăti rapid acasă o înghețată cu smântână și căpșuni, delicioasă și aromată. Pe lângă acest desert gustos și rafinat, putem să îi surprindem pe cei de la masă cu prăjtura înghețată falsă, cremoasă și fină. Pentru cei mai pretențioși de la masă ideală este prăjitura imperială.
Dacă optăm pentru delicioasa înghețată de casă cu smântână și căpșuni, aceasta se face foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un desert irezistibil.
Cum să pregătești acasă o înghețată delicioasă
Pentru a pregăti acasă o înghețată cu smântână și căpșuni, avem nevoie de 200 g de smântână, 200 g de căpșuni, 150 g de lapte, 3 linguri de zahăr, esență de vanilie și puțină sare.
Mai întâi tăiem căpșunile felii subțiri și se pun în blender împreună cu laptele, un pic de sare și esență de vanilie. După ce se amestecă foarte bine și obținem o compoziție omogenă, adăugăm zahărul și amestecăm până când acesta se topește și se încorporează, iar la final se adaugă smântâna.
Se amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel până când toate aceste ingrediente se omogenizează, apoi se pune compoziția de înghețată la congelator timp de o oră.
Ulterior, se scoate înghețata și se transformă într-o pastă cremoasă cu ajutorul unui mixer. Se adaugă feliile subțiri de căpșuni, apoi se așază înghețata într-un vas cu aspect deosebit. Se pune din nou la congelator timp de 3-4 ore, apoi se poate scoate și se poate servi cu un delicios topping de ciocolată.
Delicioasa înghețată de casă cu smântână și căpșuni poate fi ornată cu fructe, cu sos de caramel, ciocolată sau fulgi de cocos. La final, ne vom încânta papilele gustative cu un desert de vară aromat și răcoritor.
Dacă vrem să pregătim o înghețată cu un gust inedit, putem adăuga nuci, fistic, migdale sau alte ingrediente în funcție de preferințe. Pentru a oferi înghețatei o aromă deosebită, putem pune în compoziție și puțină brânză dulce și 3 linguri de miere de albine. De asemenea, putem face foarte ușor un tort de înghețată, acesta fiind preferatul multora dintre noi.
Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, putem pregăti o prăjitură cu mere caramelizate făcută după rețeta de odinioară a bunicii. Aceasta este gustoasă și va aminti de aromele din vremea copilăriei.
Înghețata de casă cu smântână și căpșuni este ușor de făcut, iar dacă vom folosi câteva arome inedite, vom obține un desert de vară irezistibil.