Prima pagină » Culinar » Cea mai bună glazură de cacao pentru prăjituri de casă. Cum să obții un desert fin, gustos și aromat

Cea mai bună glazură de cacao pentru prăjituri de casă. Cum să obții un desert fin, gustos și aromat

21 nov. 2023, 09:05,
în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună glazură de cacao. Cu aceasta vom reuși să facem acasă niște prăjituri delicioase, rafinate și cu un aspect deosebit. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Iată cum să obții un desert fin, gustos și aromat, cu doar câteva ingrediente simple.

Cea mai bună glazură de cacao pentru prăjituri de casă

Dacă vrem să pregătim acasă niște prăjituri pufoase, aromate și incredibil de gustoase, putem opta pentru deserturile ornate cu glazură de cacao. Glazura se face rapid, cu doar câteva ingrediente.

Cu acest tip de glazură putem face o prăjitură negresă sau una cu blat pufos și cremă de ciocolată sau de vanilie. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru glazura de cacao vom avea nevoie de 2 linguri de cacao, 100 g de zahăr pudră, 2 linguri de ulei și 2 linguri de apă.

Într-un bol mare se amestecă zahărul cu cacao apoi se adaugă apa caldă și uleiul. Se amestecă totul foarte bine până se obține o glazură, ideală pentru ornarea unor prăjituri și checuri pufoase și gustoase. Checul în două culori poate fi ornat cu glazură de cacao, iar aspectul va fi unul spectaculos. Astfel, vom transforma tradiționalul chec într-un desert rafinat, cremos și gustos. Glazura de cacao poate fi făcută și de post pentru deserturile pregătite în zilele cu restricții alimentare. Rețetele de desert cu glazură sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Negresă de post cu glazură de cacao

Dacă vrem să ne răsfățăm în zilele cu restricții alimentare cu un desert pufos, gustos și aromat, putem face o negresă de post cu glazură de cacao. Pentru aceasta vom folosi 250 g de zahăr, 250 ml de apă minerală, 125 ml de ulei, 4 linguri de dulceață, 4 linguri de cacao, 100 g de nuci mărunțite, 1 pliculeț de praf de copt și 400 g de făină.

Pentru glazură vom folosi 6 limguri de zaghăr pudră, 3 linguri de cacao, 3 linguri de ulei și 3 linguri de apă fierbinte. Într-un bol mare se pune făina, zahărul, uleiul, apa minerală și praful de copt și se mixează totul foarte bine. Se adaugă dulceața și miezul de nucă mărunțit apoi se amestecă ușor. Se pune compoziția de negresă în tava de copt și se dă la cuptor.

Între timp vom pregăti glazura fină și aromată. Într-un bol se amestecă zahărul pudră, cacao, uleiul împreună cu 3 linguri de apă. Când negresa s-a copt suficient, se scoate din cuptor, se lasă un pic la răcit apoi se toarnă glazura de cacao. Putem decora prăjitura și cu fulgi de cocos.

Glazura de cacao este ideală pentru ornarea prăjiturilor de casă. Aceasta se face rapid și va transforma orice desert simplu într-un adevărat deliciu. Glazura poate fi folosită și pentru a decora torturile. Cu doar câteva ingrediente vom obține un desert încântător. Prăjitura negresă cu glazură de cacao este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație, iar rețeta ideală de folosit este cea a bunicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
03 septembrie 2024
03 septembrie 2024