Prima pagină » Culinar » Cea mai bună garnitură pentru friptură. Trucuri simple pentru un preparat reușit

Cea mai bună garnitură pentru friptură. Trucuri simple pentru un preparat reușit

03 feb. 2023, 13:13,
BZI.ro, în Culinar

Tot mai multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună garnitură pentru friptură. La mesele festive nelipsită este o friptură gustoasă și suculentă de vită, porc sau de pui. Pentru a oferi fripturii un plus de savoare putem pregăti o garnitură delicioasă. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Cea mai bună garnitură pentru friptură

Dacă vrem să pregătim la mesele de sărbătoare o friptură suculentă și aromată trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Pe placul multora dintre noi este friptura de vită, porc sau pui făcută la cuptor în suc propriu. Acest preparat culinar este pe placul multora dintre noi iar dacă folosim câteva mirodenii deosebite, cu siguranță vom obține la final o friptură savuroasă.

Gustoasa friptură de vită sau de porc trebuie servită împreună cu o salată proaspătă de legume. Pentru această salată vom avea nevoie de roșii, castraveți, ardei, ceapă roșie, frunze de salată verde, măsline, oțet balsamic, ulei de măsline, sare și piper negru. Se spală legumele și salata apoi se lasă la scurs. Se curăță ceapa apoi se taie în felii subțiri. După aceea se taie măslinele și roșiile în cuburi mari.

Ulterior, se taie castraveții în cuburi mari, apoi se pun toate ingredintele într-un castron mare și se toarnă deasupra oțet și ulei, apoi se condimentează cu sare și piper. Se amestecă ușor apoi se pun câteva linguri de salată pe fiecare platou cu friptură. Aspectul va fi unul deosebit, iar gustul pe placul tuturor celor de la masă.

La ceas aniversar putem face pentru musafiri și o gustoasă ciulama de ciuperci cu pui. Aceasta este delicioasă și ușor de pregătit. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un preparat spectaculos și rafinat, ideală este o ruladă de pui la cuptor.

Cum să obții un preparat savuros la mesele festive

Atunci când vrem să pregătim pentru cei dragi o friptură gustoasă și aromată putem să o asezonăm și cu o garnitură delicioasă. Fie pregătim o salată asortată, fie optăm pentru un preparat sofisticat și rafinat, care să completeze savoarea unei porții de friptură de porc sau de vită. Ideală este tocana de spanac cu sparanghel. Pentru acest deliciu vom avea nevoie de sparanghel alb, spanac, cartofi, unt, piper negru, nucșoară și sare după gust.

Se spală și se curăță sparanghelul apoi se taie în bucăți mici. Se pune sparanghelul la fiert într-o oală cu apă și sare. În apă se mai poate pune și o bucată de unt. Sparanghelul se fierbe timp de 15 minute până când devine moale. După aceea se spală spanacul și se taie mărunt apoi se pune într-o tigaie cu ulei încins. Se adaugă sare, piper și nucșoară, dar și puțină apă. Se lasă spanacul în tigaie timp de 5 minute apoi se adaugă cartofii tăiați felii subțiri.

Peste compoziția din tigaie se pune sparanghelul fiert și se amestecă ușor. Se mai lasă la foc mic timp de 5 minute, apoi se lasă a răcit. Cu siguranță vom obține o garnitură perfectă pentru o friptură delicioasă de vită sau de porc.

Când vine vorba de gustoasele garnituri pentru friptură, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Garniturile vor oferi fripturii un plus de savoare și un aspect deosebit. Acest preparat este ideal la mesele festive alături de alte bucate alese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *