Prima pagină » Culinar » Cea mai bună cremă pentru tortul de biscuiți. Ușor de făcut!

Cea mai bună cremă pentru tortul de biscuiți. Ușor de făcut!

24 ian. 2025, 12:55,
în Culinar

Această cremă se poate face în mai multe variante, dar cea mai populară rețetă include ingrediente de bază, cum ar fi lapte, ouă, zahăr, unt și esență de vanilie. Este o cremă delicată, care îmbină perfect savoarea dulce a biscuiților și textura fină a cremei, creând un desert apreciat de toată familia. 

Cum se face crema pentru tortul de biscuiți 

Pentru a prepara crema pentru tortul de biscuiți, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 500 ml lapte, 3 ouă, 150 g zahăr, 2 linguri de făină (pentru a îngroșa crema), 100 g unt, esență de vanilie sau esență de rom (opțional). 

Acestea sunt ingredientele de bază, însă, în funcție de preferințele personale, se pot adăuga și alte ingrediente, cum ar fi cacao, ciocolată topită sau smântână pentru frișcă, pentru a obține o cremă mai bogată sau mai aromată. 

Începeți prin a pune laptele într-o cratiță și încălziți-l pe foc mic. Nu trebuie să-l aduceți la fierbere, ci doar să-l încălziți ușor. Într-un bol separat, bateți ouăle cu zahărul până când compoziția devine pufoasă și mai deschisă la culoare. Acest pas este esențial pentru a obține o cremă fină și aerată. 

Adăugați treptat făina în amestecul de ouă și zahăr, amestecând constant pentru a evita formarea de cocoloașe. După ce făina este bine incorporată, adăugați treptat laptele cald în compoziția de ouă, amestecând continuu. Este important ca laptele să fie cald și nu fierbinte, pentru a nu coagula ouăle. 

Puneți cratița cu amestecul obținut pe foc mic și lăsați-l să fiarbă ușor. Amestecați constant cu o lingură de lemn pentru a preveni lipirea cremei de fundul cratiței. Crema se va îngroșa treptat și va căpăta o consistență mai densă. După ce crema a ajuns la consistența dorită, opriți focul și adăugați untul și esența de vanilie (sau esența de rom). Amestecați până când untul se topește complet și crema devine fină și lucioasă. 

Lăsați crema să se răcească la temperatura camerei. Dacă doriți să evitați formarea unei pelicule la suprafața cremei, acoperiți vasul cu folie de plastic sau puneți o folie de plastic direct pe suprafața cremei, astfel încât să nu intre aerul. După ce crema s-a răcit complet, aceasta va deveni mai fermă și mai ușor de aplicat pe straturile de biscuiți. 

Asamblarea desertului 

Odată ce crema este pregătită și răcită, puteți începe să asamblați tortul de biscuiți. Pentru acest tort, veți avea nevoie de biscuiți (de obicei, biscuiți simpli sau biscuiți digestivi), care vor fi înmuiați ușor într-un sirop de zahăr sau lapte. Biscuiții înmuiați vor fi așezați într-un strat uniform pe fundul unui platou, urmat de un strat generos de cremă. Acest proces se va repeta până când se termină ingredientele, având grijă să încheiați cu un strat de cremă. Tortul va fi lăsat la frigider pentru câteva ore sau chiar peste noapte, pentru a permite crema să se întărească și biscuiții să devină moi. 

Deși rețeta de bază este delicioasă, există mai multe variante care pot adăuga un plus de savoare tortului de biscuiți. De exemplu, puteți adăuga în cremă ciocolată topită sau cacao pentru a obține o cremă de ciocolată. De asemenea, puteți adăuga smântână pentru frișcă pentru o textură mai bogată sau un strop de rom pentru un gust mai intens. Dacă doriți un tort mai fructat, puteți adăuga felii de banane sau alte fructe între straturi, oferind desertului o notă fresh. 

Această cremă fină, combinată cu biscuiți moi și aromată, este un desert perfect pentru orice ocazie. Indiferent de varianta aleasă, crema va adăuga un plus de savoare și va transforma acest tort într-un desert delicios care va încânta orice gurmand. 

Crema pentru tortul de biscuiți este un desert simplu de preparat, dar extrem de gustos și versatil. 

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
De ce a murit, de fapt, Felix Baumgartner. Concluzia medicilor după autopsie
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ispita Cristina Scarlevschi de la Insula Iubirii, dans la bară în parcare, chiar în toiul zilei. Trecătorii au făcut ochii mari
Playtech.ro
E oficial! Brigitte Macron a intentat procesul, nu a mai rezistat. Situaţia era din ce în ce mai tensionată
observatornews.ro
Un copil de 10 ani din Dolj şi-a ucis unchiul cu o lovitură de cuţit. Băiatul încerca să-şi apere mama
Playsport.ro
Un mecanic auto arată care e cea mai fiabilă marcă de mașini: 500.000 km fără...
Evz.ro
Urmează zile cu temperaturi extreme. Anunț îngrijorător de la ANM
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
A șocat lumea cu gestul său. Lui Putin nu îi mai este frică de nimic! FOTO
Playtech.ro
Mykonos şi Santorini rămân în urmă. Noua destinaţie de lux a Greciei, o surpriză pentru românii care merg anual aici
Dailybusiness.ro
Trioul șoc care a speriat SUA. Infractorii români au creat o fabrică uriașă de skimmere pentru carduri bancare
RomaniaTV
Anunţ-şoc făcut de Mihaela Rădulescu după autopsia lui Felix Baumgartner: Eram SIGURĂ!
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
Trupul lui Felix Baumgartner a fost ridicat și va fi repatriat în Austria. PRIMELE DECLARAȚII ale Mihaelei Rădulescu. Ți se rupe sufletul: Poate fi în sfârșit dus acasă
redactia.ro
Care este motivul, de fapt,  pentru care italienii nu au eliberat trupul neînsuflețit a lui Felix Baumgartner. Familia austriacului se revoltă
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 iulie 2025
24 iulie 2025