Cea mai bună cremă pentru psoriazis, o afecțiune autoimună a pielii, este cea care ameliorează simptomele de mâncărime și disconfort. O loțiune poate fi suficientă pentru a îmbunătăți erupția, dacă se întinde pe zone mici. Totuși, dacă afectează zone mai mari sau dacă acuzi și dureri articulare, ai nevoie de un alt tratament.
Psoriazisul vulgar este cel mai comun tip și cauzează plăci groase și solzoase, iar aproximativ 80 la sută dintre persoanele ce suferă de această afecțiune îl au.
Simptome și cauze ale afecțiunii
Cea mai bună cremă pentru psoriazis funcționează și pentru forma inversată, care apare în pliurile pielii și cauzează plăci subțiri fără solzi, dar și pentru cel gutat, ce se poate manifesta după o durere în gât cauzată de o infecție streptococică. Cea din urmă formă arată ca pete mici, roșii, în formă de picătură, cu solzi și afectează adesea copiii și tinerii adulți. Psoriazisul pustular are mici umflături pline de puroi deasupra plăcilor, în timp ce forma eritrodermică este mult mai severă și afectează o zonă mare a pielii. Acest tip cauzează decolorarea extinsă și descuamarea pielii. Sebopsoriazisul apare, de obicei, pe față și pe scalp sub formă de umflături și plăci cu o solziță uleioasă, galbenă, fiind o combinație între psoriazis și dermatita seboreică. Psoriazisul unghial cauzează decolorarea pielii, apariția unor mici depresiuni și schimbări la unghiile de la mâini și picioare.
O erupție psoriazică poate apărea oriunde pe piele, inclusiv pe coate și genunchi, față și interiorul gurii, scalp, unghii de la mâini și de la picioare, organe genitale, partea inferioară a spatelui, palme și picioare. La majoritatea oamenilor, acoperă o mică zonă a pielii, însă în cazurile severe, plăcile se conectează și acoperă o suprafață mai mare a corpului tău. Psoriazisul și eczema sunt două afecțiuni cutanate diferite, deși ambele condiții cauzează simptome similare, cum ar fi pielea decolorată, erupția cutanată și mâncărimea. Plăcile de psoriazis se manifestă prin zone de piele groasă și acoperite cu solzi, pe când eczema provoacă o erupție cu piele uscată și denivelată.
Un sistem imunitar hiperactiv care provoacă inflamații pe piele cauzează psoriazis. Deși ar trebui să distrugă invadatorii străini, cum ar fi bacteriile, pentru a te menține sănătos și a preveni îmbolnăvirea, în schimb, poate confunda celulele sănătoase cu invadatori străini. Ca urmare, sistemul imunitar provoacă inflamație, pe care o vezi la suprafața pielii tale sub formă de plăci cutanate. De obicei, durează până la 30 de zile pentru ca noile celule ale pielii să crească și să le înlocuiască pe cele vechi. De asemenea, psoriazisul este o afecțiune ereditară, astfel că părinții biologici pot transmite această afecțiune copiilor lor.
Cea mai bună cremă pentru psoriazis
Pentru a diagnostica psoriazisul, consultați un medic specialist sau un dermatolog pentru a examina pielea și a revizui simptomele. Apariția unei plăci cutanate duce la un diagnostic de psoriazis, dar simptomele pot fi legate de alte afecțiuni cutanate similare, așa că acesta ar putea oferi un test de biopsie cutanată pentru a confirma diagnosticul. În timpul acestui test, medicul va îndepărta o mică mostră de țesut de la placa de piele și o va examina la microscop. Mai multe opțiuni de tratament pot ameliora simptomele.
Tratamentele comune includ cea mai bună cremă pentru psoriazis cu steroizi și vitamina A, loțiuni hidratante pentru pielea uscată, medicamente pentru a încetini producția de celule ale pielii sau șampoane medicamentate, unguent cu vitamina D3 sau retinoizi. Cremele sau unguentele pot fi suficiente pentru a îmbunătăți erupția pe zone mici ale pielii tale, însă dacă afectează zone mai mari sau dacă acuzi și dureri articulare, ai nevoie de alte tratamente. Durerea articulară poate fi un semn că suferi de artrită, astfel că medicul va decide un plan de tratament bazat pe severitatea și locul erupției cutanate, vârsta și starea generală de sănătate.
Dacă simptomele nu se îmbunătățesc după ce ai folosit cea mai bună cremă pentru psoriazis sau dacă afectează zone mai mari, un specialist poate recomanda terapia cu lumină, deoarece luminile LED la lungimi de undă specifice pot reduce inflamația pielii și pot ajuta la încetinirea producției de celule. Retinoizii pot contribui la ameliorarea semnelor, dar pot provoca efecte secundare, inclusiv malformații congenitale. Medicamentele mai recente de terapie imună funcționează prin blocarea sistemului imunitar al corpului tău, astfel încât să nu poată provoca o reacție autoimună. Înainte de a începe tratamentul, discută cu un medic despre efectele secundare și nu uita să menționezi fiecare tratament pe care îl urmezi în prezent, pentru a evita interacțiunile medicamentoase. Un specialist poate accelera procesul de recuperare cu cea mai bună cremă pentru psoriazis.
Vorba multa si abolut nimic concret.
Da spune domnule ce exemple de creme pot folosi oamenii, ca asa de sfaturi si de contraziceri suntem toti buni.
Le-ai facut capul mare si nu ai spus efectiv nimic concret, clar.
Faci si tu ca Georgescu asta, vorbeste mult frumos, te imbrobodeste de cap si nu vorbeste nimic concret, real.