Prima pagină » Culinar » Cea mai bună cremă pentru eclere. Cum să obții consistența ideală
Cea mai bună cremă pentru eclere. Cum să obții consistența ideală

Cea mai bună cremă pentru eclere. Cum să obții consistența ideală

19 sept. 2023, 15:28, 1 ,
BZI.ro, în Culinar

Eclerele sunt un desert adorat de toată lumea, ideal pentru petreceri și mese festive. Nu te lăsa intimidat de lista lungă de ingrediente și pași din această rețetă. Această rețetă este mai ușor de urmat decât pare și, înainte să îți dai seama, vei fi pregătit o grămadă de eclere umplute cu cea mai bună cremă pentru eclere și acoperite cu glazură de ciocolată! Eclerele au un aspect elegant, se fac rapid iar invitații vor rămâne impresionați de abilitățile tale culinare.

Cea mai bună cremă pentru eclere, cu vanilie

Pentru crema de patiserie cu pastă de vanilie se vor folosi 1/4 cană făină universală plus alte 2 linguri, 6 linguri de zahăr, 2 linguri de unt, 3 gălbenușuri de ou, 1 1/2 cană lapte integral, 1 lingură pastă de boabe de vanilie.

Pentru a face această cremă de patiserie, se ia un castron mare, și se amestecă gălbenușurile de ou și zahărul până se omogenizează. Se toarnă laptele într-o cratiță pusă la foc mediu, se dă în clocot și apoi se adaugă făina. Se toarnă treptat laptele fierbinte în amestecul de ou cu zahăr, amestecând constant pentru a preveni fierberea ouălor. Se pune amestecul înapoi în cratiță la foc mediu, se adaugă pasta de vanilie și untul și se fierbe până la îngroșare. Se strecoară printr-o sită de plasă, iar apoi recipientul se pune peste cuburi de gheață ca să se răcească (amestecând-l preț de aproximativ 5 minute). Se păstrează la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a umple cojile de eclere.

Pentru glazura de ciocolată sunt necesare 30 g de ciocolată semidulce, 1/2 cană smântână grasă pentru frișcă, sare de mare.

Instrucțiuni pentru prepararea cojilor de eclere

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tapetați o tavă cu hârtie de copt și lăsați-o deoparte. Dacă doriți să urmați această rețetă, pentru prepararea cojilor aveți nevoie de 1 cană făină universală, 1 lingură zahăr, 8 linguri de unt, 4 ouă, 1 cană apă și 1/2 linguriță sare.

Puneți o cratiță de dimensiune medie la foc mic. Adăugați untul, zahărul, apa și sarea, amestecând des. Dați focul mai încet și adăugați făina. Amestecați energic până când amestecul devine o pastă groasă, fără cocoloașe de făină. Dați la foc mediu și gătiți timp de 1-2 minute, amestecând constant pentru a preveni arderea (s-ar putea forma o peliculă subțire pe fundul tigăii). Puneți pasta fierbinte în vasul mixerului și bateți la viteză medie timp de 2 minute până devine puțin mai rece. Se adaugă apoi ouăle pe rând până se încorporează. Amestecul va deveni lucios și se va lipi de părțile laterale ale vasului. Bateți încă 2 minute la viteză medie. Scoateți aluatul într-un pos cu dui stelat. Modelați cojile pe foaia de copt pregătită, după mărimea dorită, păstrând o distanță de 5 cm între ele. Folosind o pensulă de patiserie, ungeți ușor fiecare “buștean” cu albuș de ou.

Se dau la cuptor și se coc timp de 20 de minute. După 20 de minute, deschideți cuptorul, rotiți tava și reduceți căldura căldura cuptorului la 180 de grade și coaceți încă 20 de minute, iar apoi alte 20 de minute la 150 de grade, pentru a permite cojilor de patiserie să se usuce. Asta înseamnă un total de 60 de minute sau o oră la 3 temperaturi diferite. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească timp de 20 de minute.

Când cojile de patiserie s-au răcit, faceți câte o gaură în 3 locuri. Puneți cea mai bună cremă pentru eclere într-o pungă încăpătoare, prevăzută cu o gaură mai mare și umpleți cojile. Odată ce cojile sunt umplute, încălziți smântâna pentru glazură în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Se încorporează ciocolata și sarea. Înmuiați fiecare ecler în glazura de ciocolată, apoi așezați-le pe o tavă de copt și puneți tava la frigider pentru aproximativ 30 de minute înainte de a le servi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *