Prima pagină » Informații utile » Cea mai bună cremă pentru arsuri solare. Tratamente naturiste

Cea mai bună cremă pentru arsuri solare. Tratamente naturiste

21 iul. 2024, 15:00,
în Informații utile

Arsurile solare sunt cauzate de expunerea neprotejată la radiațiile ultraviolete (UV) și sunt periculoase, pentru că ele cresc riscul cancerului de piele. Tratamentul nu poate să vindece pielea, dar ameliorează durerile și disconfortul. Află care este cea mai bună cremă pentru arsurile solare.

Care este cea mai bună cremă pentru arsuri solare

Dacă arsurile nu sunt prea grave și nu necesită asistență medicală, acestea se pot trata și acasă. Simptomele se ameliorează în aproximativ două zile, însă este complet normal să dispară complet după mai multe zile.

Există și creme speciale de la farmacii, dar și o serie de tratamente naturiste, pe bază de plante, la care puteți apela. De exemplu, gelul cu aloe vera este foarte bun pentru arsuri datorită efectelor calmante, hidratante și regeneratoare.

Un alt remediu este uleiul de cocos care conține o serie de grăsimi saturate, care hidratează în profunzime pielea. Iaurtul este folosit, de asemenea, în aceste cazuri. Acesta conține probiotice și reface țesuturile pielii. În același timp, calmează durerile și senzația de usturime și mâncărime.

Se găsește și vitamina C, sub formă de ulei, care poate fi de mare ajutor. Salata verde este bogată în vitamine și antioxidanți și poate accelera procesul de vindecare a pielii arse de soare. Pentru a o aplica, trebuie să mărunțiți câteva frunze și să le puneți pe post de comprese.

Există și unguente bune pentru asta, cum ar fi unguentul cu gălbenele și unguentul cu propolis care au efecte puternice în ceea ce privește calmarea arsurilor solare. Acestea ameliorează instantaneu simptomele și hidratează pielea în profunzime, grăbind vindecarea.

Cum ne protejăm în zilele călduroase

Cea mai bună protecție împotriva arsurilor este evitarea expunerii la soare în intervalele de risc mare. Între orele 10 și 16 razele UV sunt foarte puternice, iar în acele perioade trebuie să ne ferim să ieșim afară. Dacă trebuie să ieșiți totuși, trebuie să aveți în vedere o vestimentație potrivită, cu bluze cu mânecă lungă, pantaloni lungi și pălării cu boruri mari.

O altă metodă de prevenție este aplicarea cremelor solare cu SPF de 50, reducând astfel și apariția cancerului de piele.

Există și alimente pe care le puteți consuma care ameliorează simptomele arsurilor. Acestea sunt: ceaiul verde, carnea de pește (în special somonul), legumele (morcovii și legumele cu frunze verzi), alimente bogate în vitamina C (citricele, căpșunile), fructe.

Dacă, pe lângă arsuri, vă confruntați cu leșin, puls accelerat, sete extremă, lipsa urinării, greață, vărsături, frisoane sau confuzie, trebuie să solicitați ajutor medical.

Razele UV sunt foarte periculoase pentru că sunt principala cauză pentru care apare cancerul de piele. Însă acestea pot agrava unele afecțiuni precum: lupus eritematos, vene varicoase, psoriazis și vitiligo.

Persoanele cu pigmentul pielii foarte deschis sunt mai predispuse, pentru că pielea acestora produce o cantitate prea mică de melanină. De asemenea, persoanele roșcate sau cu pistrui mai prezintă un risc crescut.

Cea mai bună cremă pentru arsuri solare depinde, în primul rând de gravitatea ei, dar și se modul în care răspunde fiecare organism în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *