Prima pagină » Sanatate » Cea mai bună cremă antirid: Cum poți păcăli timpul!

Cea mai bună cremă antirid: Cum poți păcăli timpul!

05 nov. 2021, 11:28,
în Sanatate

Pielea este cel mai mare organ al corpului și tocmai de aceea este important să ne asigurăm că aceasta are un aspect tânăr și frumos pentru cât mai mult timp. Chiar dacă procesul de îmbătrânire nu poate fi stopat, multe femei sunt interesate să știe care este cea mai bună cremă antirid.

Din fericire, pe piață există foarte multe soluții care te pot ajuta să ai un ten luminos, fără riduri și să câștigi lupta cu timpul.

femeie care se da cu crema antirid

Ce sunt ridurile

Ridurile sunt niște cute ale pielii care apar ca urmare a procesului de îmbătrânire a organismului. Apariția acestora diferă de la o persoană la alta, fiind determinate de elementele genetice, stilul de viață, dar și de măsurile de igienă. Astfel, unele personae pot avea riduri înainte de a împlini vârsta de 30 de ani, în timp ce altele la 50 de ani au doar niște linii fine insesizabile.

Ridurile sunt considerate inestetice și apariția lor poate fi determinată de mai mulți factori, precum expunerea prelungită la soare, scăderea elasticității pielii, deficitul de colagen și elastină, anumite tratamente, un stil de viață nesănătos, factorii genetici, factorii de mediu sau unele modificări hormonale.

femeie care se da cu crema antirid

Cea mai bună cremă antirid: Măsuri simple care previn apariția acestora

Apariția ridurilor poate fi întârziată printr-o hidratare corespunzătoare a pielii sau prin folosirea unei protecții adecvate împotriva razelor ultraviolete.

Pentru a preveni apariția ridurilor se recomandă folosirea unor creme cu retinol, deoarece acestea ajută la regenerarea pielii. Totuși, trebuie avut grijă la vitamina A care intră mai mult în componența cremelor de noapte fiindcă lumina solară inactivează proprietățile.

Pentru estomparea ridurilor se recomandă folsoirea unor creme care conțin coenzima Q10, acidul hialuronic și vitamina C.

femeie care se da cu crema antirid

Cum alegi cea mai bună cremă antirid

Pentru alegerea cremei antirid trebuie să ții cont de câțiva factori precum textura produsului, vârsta și tipul de ten, zona de aplicare. În funcție de textura produsului, pot fi creme antirad, gel antirid sau ser antirid.

Foarte important în alegerea cremei antirid este vârsta persoanei care folosește produsul antirid.

Zona pentru care este destinat produsul este extrem de important în alegerea cremei. În cee ace privește momentul aplicării cremei, acestea pot fi de zi și pot fi aplciate în oricare moment al zilei sau de noapte.

femeie care se da cu crema antirid

Ce conține crema antirid

Cremele antirid sunt creme hidratante care conțin ingrediente active care ajută la îmbunătățirea tonusului. De obicei acestea pot să conțină retinol și acid retinoic, care ajută la regenerarea celulară cutanată.

Cremele de regenerare pot conține vitamina C, un antioxidant puternic, ajută la repararea pielii în urma expunerii la soare și la ameliorarea ridurilor fine.

Coenzima Q10 este un alt element al cremele antirid care ajută la reducerea liniilor fine și a ridurilor din jurul ochilor, la menținerea elasticității pielii, protejând-o de poluare și de efectul razelor ultraviolete.

Alte creme antirid pot conține niacinamidă, colagen, extracte naturale sau acizi alfa-hidroxi (AHA) ce ajută la exfolierea pielii și contribuie la reducerea liniilor fine și a ridurilor nu foarte accentuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *