Prima pagină » Informații utile » Cea mai bună capcană pentru șoareci. Cum scapi de rozătoarele din casa ta

Cea mai bună capcană pentru șoareci. Cum scapi de rozătoarele din casa ta

16 iul. 2024, 09:10,
în Informații utile

Șoarecii și șobolanii ne invadează casele în momentul în care vine sezonul rece și își caută adăpost. Puteți să scăpați de aceștia prin capcane pentru șoareci mecanice, otravă specializată sau anumite plante.

Care este cea mai bună capcană pentru șoareci

Una dintre cele mai vechi metode de capturare a acestor musafiri nepoftiți este capcana clasică. Capcana trebuie să fie încăpătoare. În ea se plasează o momeală Aceasta este atașată unui dispozitiv cu arc sau orice alt mecanism, care, odată mișcat, declanșează închiderea ușiței.

O altă metodă facilă este otrava pentru șoareci. Asta e indicată în cazul în care rozătoarele au reușit să se înmulțească. Otrava se împrăștie în locurile în care ar trece șoarecii. Folosiți mănuși de cauciuc sau spălați-vă bine pe mâini după ce o folosiți.

În mod surprinzător, există și câteva plante care pot alunga musafirii nepoftiți din locuința dumneavoastră. Un exemplu este menta. Mirosul puternic de mentă este insuportabil pentru aceste rozătoare, făcându-le să stea departe de casa și curtea ta. Aceasta poate fi pusă la ușă, în casă sau în centrul grădinii.

O altă plantă foarte eficientă este busuiocul. Aroma sa intensă și uleiurile esențiale emise de busuioc pot alunga eficient rozătoarele. Puteți să plantați busuioc în vase pe pervazurile ferestrelor sau în apropierea ușilor.

Rozmarinul este o altă plantă eficientă. Aromă sa intensă le poate îndepărta pe acești rozătoare, protejând atât grădina, cât și casa. Aceasta poate fi plantată tot în zonele cheie. În apropierea ușilor sau gunoaielor care pot atrage dăunătorii.

Ce pericol prezintă rozătoarele pentru sănătate?

Fecalele și urina rozătoarelor pot transmite agenți patogeni precum salmonela, tifosul sau icterul. Din acest fapt, e recomandat să purtați întotdeauna mănuși când curățați zonele afectate. Un plus de siguranță ar putea fi protecția pentru nas și gură.

Un alt risc pe care îl prezintă acești dăunători este dat din faptul că aceștia rod cablurile, fapt ce poate duce la scurtcircuite sau chiar incendii.

Primul semn că sunteți invadați de șoareci este prezența excrementelor. Un alt semn este zgomotul din pereți sau sunetul pe care îl fac când rod mâncare sau mobilier.

Pentru a preveni invazia, e bine să păstrați mâncarea și proviziile la îndemână, nu aruncați resturile de mâncare în toaletă, țineți ferestrele (de exemplu, cele de la subsol) închise. Întrucât aceștia pătrund prin fisurile casei, pentru a priva rozătoarele de locuri de cuibărit, este util să eliminați, de exemplu, plafoanele false, podelele și alte cavități.

Aceștia pot, de asemenea, să înoate și să se cațere foarte bine. Ei pot intra în locuință din sistemul de canalizare prin țevile de canalizare – și prin toaletă, de exemplu.

Este important să acționați cât mai repede din cauza faptului că aceștia se înmulțesc foarte repede. Dacă vă confruntați cu mai mulți șoareci, cel mai bine este să apelați la un exterminator. Dacă este vorba doar de unul singur, puteți să vă ocupați și singur, având în vedere metodele indicate.

Soluțiile pe bază de plante au un efect limitat totuși, cea mai bună capcană pentru șoareci este cea mecanică, prin momeală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`