Prima pagină » Local » Cea mai blestemată comună din județul Iași! Ultimii doi primari din Oțeleni au fost condamnați-FOTO
Cea mai blestemată comună din județul Iași! Ultimii doi primari din Oțeleni au fost condamnați-FOTO

Cea mai blestemată comună din județul Iași! Ultimii doi primari din Oțeleni au fost condamnați-FOTO

18 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Ultimii doi primari din comuna Oțeleni, județul Iași, au fost condamnați de instanțele de judecată. Dacă liberalul Ciprian Aiojoaei a rămas fără funcție după ce a agresat un consilier local, actualul primar, Felician Gherăescu, a fost învins de inspectorii ANI

Lovitură pentru un primar PSD din județul Iași. Felician Gherăescu, primarul comunei Oțeleni, a pierdut la ultima instanță procesul intentat de Agenția Națională de Integritate (ANI). Inspectorii ANI au sesizat un conflict de interese în cazul lui Felician Gherăescu, petrecut în mandatul 2016-2020. La vremea respectivă, acesta era viceprimar al comunei cu atribuții de primar, și nu ar fi avut drept de vot.

Primari condamnați, din județul Iași

Felician Gherăescu s-a ales cu o plângere la ANI din partea consilierilor PNL din mandatul trecut. Primarul interimar a contestat măsura ANI, însă a pierdut de fiecare dată. Pe data de 16 martie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv în dosarul de incompatibilitate al acestuia.

”Respinge recursul declarat de reclamantul Gherăescu Felician Mihai împotriva sentinţei nr. 161/2019 din 10 decembrie 2019 a Curţii de Apel Iaşi–Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 16 martie 2022”, se arată în motivarea instanței.

ANI l-a declarat incompatibil pe primarul din Oțeleni

În mandatul trecut, Felician Gherăescu (PSD) era primar interimar în Oțeleni. Acesta a fost găsit incompatibil de inspectorii ANI dupa ce a votat și el propria numire din postura de viceprimar, în cea de primar interimar. După demiterea lui Ciprian Aiojoaei din funcția de primar al comunei Oțeleni, Gherăescu i-a luat locul ca interimar. Numai că în momentul votului, în Consiliul Local, pentru nominalizarea sa, acesta a votat și el în loc să se abțină. În aceste condiții, în urma unor plângeri venite de la aleșii PNL, cei de la ANI au făcut verificări și au dat verdictul de incompatibilitate.

Felician Gherăescu: Decizia se aplică pentru mandatul trecut

Felician Gherăescu a susținut că decizia instanței ține de faptele din mandatul trecut și că nu-și va pierde mandatul câștigat după alegerile din 2020. Totuși, situația în cazul său rămâne în continuare neclară.

”Am văzut decizia instanței. Avocatul meu mi-a spus, însă, că nu ar fi probleme și că decizia se aplică pentru mandatul trecut. Eu am fost viceprimar cu atribuții de primar, iar ANI mi-a făcut un raport de incompatibilitate legat de votul meu. Am tratat și eu superficial problema, crezând că situația este clară. Acum aștept motivarea pentru a o înainta la Consiliul Local și la Prefectura Iași”, a spus Felician Gherăescu.

Blestem în Primăria comunei Oțeleni

Actualul prefect Bogdan Cojocaru a precizat că o eventuală decizie în cazul primarului din Oțeleni va fi luată după ce instanța va emite motivarea.

”Nu suntem parte în acest dosar. Așteptăm comunicarea de la instanță pentru a vedea ce măsuri se impun în acest caz”, a spus prefectul Bogdan Cojocaru.

Și Ciprian Aiojoaei, primarul PNL din mandatul anterior, a rămas fără funcție Acesta a agresat un consilier local, iar în urma unei plângeri penale a fost condamnat cu suspendare. În aceste condiții, Ciprian Aiojoaei și-a pierdut mandatul de primar. Astfel, localitatea Oțeleni a devenit una în care ultimii doi primari au sfârșit prin a fi condamnați pentru diverse fapte petrecute în timpul mandatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *