Prima pagină » Eveniment-Social » Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Familiei va avea loc pe 8 septembrie, în Parcul Expoziției din Iași
Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Familiei va avea loc pe 8 septembrie, în Parcul Expoziției din Iași

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Familiei va avea loc pe 8 septembrie, în Parcul Expoziției din Iași

04 sept. 2024, 02:00,
Iulia MARIA în Eveniment-Social

Pe 8 septembrie, în Iași, va avea loc cea de-a IV-a ediție a Festivalului Familiei, un eveniment organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul Pro Vita, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași. Festivalul se va desfășura în Parcul Expoziției, între orele 11:00 și 20:00, și va oferi participanților o zi de activități recreative și educative

Evenimentul este destinat să celebreze valorile familiale și să promoveze frumusețea și importanța familiei, într-un cadru plin de activități educative și recreative.

Arhiepiscopia Iașilor organizează cea de-a IV-a ediție a Festivalului Familiei, în Parcul Expoziției din Iași

Festivalul Familiei a fost creat pentru a aduna oameni și activități de valoare, ce pun accent pe frumusețea și importanța vieții de familie. Evenimentul din acest an va fi marcat de o serie de ateliere și activități diverse, destinate atât copiilor, cât și părinților.

Programul include ateliere de creație, pictură, caligrafie, balet, experimente ştiinţifice, confecţionare hârtie manuală, produse cosmetice din ceară şi miere, gătit tăiței de casă și crafting.

Un aspect inedit al ediției din acest an este prezența bursierilor Pro Vita Iași, copii provenind din familii cu mai mult de șapte copii, care sunt susținuți în cadrul Programului de solidaritate „Sfântul Stelian”. Bursierii, printre care se numără frații Platon, frații Popescu, surorile Lazăr, frații Smeu și Maria Vieru, vor avea ocazia să își expună lucrările artistice și să participe la diverse activități din cadrul festivalului. De asemenea, vizitatorii sunt invitați să doneze pentru bursele lunare de studiu, oferite de Departamentul Pro Vita, contribuind astfel la sprijinirea acestor familii numeroase.

„Scopul nostru principal este de a aduna oamenii și activitățile care pun în centrul preocupării lor familia, și de a oferi participanților o zi de petrecut timp frumos împreună”, a declarat Otilia Palade, director executiv Pro Vita, subliniind importanța acestui festival pentru comunitatea ieșeană.

Fondurile strânse vor fi un sprijin pentru copiii din familii numeroase

Un aspect inedit al ediției din acest an este legat de fonduri în sprijinul burselor oferite copiilor din familii numeroase, prin Programul de solidaritate „Sfântul Stelian”.

„Fondurile strânse în cadrul Festivalului Familiei sunt direcționate către bursele copiilor care provin din familiile numeroase”, a explicat Otilia Palade, director executiv Pro Vita.

Participanții la festival vor avea ocazia să contribuie la această cauză prin donații, iar fondurile colectate vor fi utilizate pentru a susține bursele lunare ale acestor copii. De asemenea, vizitatorii vor putea admira o expoziție cu lucrări artistice, realizate de bursierii Pro Vita, o oportunitate de a descoperi talentul și creativitatea acestor tineri.

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Familiei din Iași va fi completată de momente artistice, oferite de Corul de copii al Municipiului Iași, Teatrul de păpuși ZUM ZUM și artistul Bogdan Ota, care vor adăuga o notă de spectacol și divertisment manifestării. Participanții vor avea ocazia să se bucure de un program variat, să se implice în activități educative și să contribuie la o cauză nobilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *