Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ce va face Vladimir Putin de Paște? Anunțul momentului vine de la Kremlin

Ce va face Vladimir Putin de Paște? Anunțul momentului vine de la Kremlin

22 apr. 2022, 12:50, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Ca de obicei, președintele rus Vladimir Putin va participa la slujbele de Paște, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenției de presă ruse de stat  TASS.

”Ne așteptăm să meargă la biserică de Paște, așa cum o face în mod tradițional”, a spus Peskov, când a fost rugat să divulge planurile lui Putin pentru Paște.

De obicei, liderul rus participă la slujbe la principalele sărbători bisericești. De regulă, de Paști, merge la Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova.

Ucrainenii, sfătuiți să nu participe la slujba de Înviere din cauza bombardamentelor

Biserica Ortodoxă din Ucraina, în frunte cu mitropolitul Epifanie, le-a cerut miercuri preoţilor şi credincioşilor să evite participarea la slujbe în noaptea de Înviere în zonele unde au loc lupte, deoarece există o mare probabilitate ca bombardamentele ruse să continue în perioada Paştelui ortodox, scrie Reuters.

Mitropolitul a afirmat într-o alocuţiune televizată că nu are prea mare încredere că pauza în bombardamente propusă de biserica ucraineană în această perioadă va rezista.

„E greu de crezut că se va întâmpla (o pauză în bombardamente), pentru că inamicul încearcă să ne distrugă complet”, a spus Epifanie.

Slujba de Paşte se poate ţine dimineaţa ori după-amiaza şi preoţii să încerce să evite formarea de mulţimi în biserici, a mai adăugat mitropolitul.

Situația din Ucraina l-a înfuriat pe Vladimir Putin

Planurile lui Putin sunt greu puse la încercare în conflictul ce are loc în Ucraina. Liderul rus este total nemuțumit din pricina eșecurilor campaniilor ruse de pe teritoriul Ucrainei, conform lui sir Tony Brenton, fost ambasador britanic în Rusia.

Este de părere că țările din Occident ar trebui să îi pună pe masă lui Vladmir Putin o soluție prin care să se evite un atac nuclear venit din partea liderului rus, acest moment putând fi comparat cu evenimentul din 1962, atunci când a avut loc criza rachetelor cubaneze.

“Cred că Putin a făcut planuri în timpul izolării provocate de Covid în legătură cu Ucraina. Aceasta este esențială pentru a reface Rusia Mare. A lansat acest război, care pare puțin probabil că îl poate câștiga în termenii pe care și i-a stabilit inițial. Cred că este dezamăgit, este nervos. A vorbit de câteva ori despre un atac nuclear, ceea ce ar însemna trecerea unei linii roșii foarte importante.

Dar nu aș exclude complet această variantă, dacă lucrurile ies foarte prost pentru el. Ceea ce cred că trebuie să facem este să îi convingem pe cei din jurul său, dacă nu chiar pe el, că există un mod respectabil de a ieși din acestă situație pentru Rusia și care să păstreze intactă Ucraina. Trebuie să ne îndreptăm către așa ceva”, a declarat Tony Brenton.

Comentarii
  • Ce sa caute criminalul Putin in sfanta biserica de Paste? Criminalul Putin rusul sa moara inainte de a ajunge in sfanta biserica, sa-l nimiceasca Dumnezeu! Sa moara, sa fie impuscat Putin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *