Prima pagină » Actualitate » Ce va face senatorul Diana Șoșoacă dacă va intra în Parlamentul European: „Va fi mai rău ca în Parlamentul României”
Ce va face senatorul Diana Șoșoacă dacă va intra în Parlamentul European: „Va fi mai rău ca în Parlamentul României”

Ce va face senatorul Diana Șoșoacă dacă va intra în Parlamentul European: „Va fi mai rău ca în Parlamentul României”

10 ian. 2024, 14:20,
BZI.ro, în Actualitate

Senatorul de Iași, Diana Șoșoacă, a transmis la BZI LIVE ce va face dacă va intra în Parlamentul European. Liderul S.O.S. România a menționat că nu avea ca țel această chestiune, însă felul în care se derulează lucrurile la Bruxelles au îndemnat-o să ia în considerare acest obiectiv.

„Va fi mai rău ca în Parlamentul din România. Trebuie să-mi las şi oameni aici, pentru o mică perioadă de timp până ne punem la punct acolo. Nu era ţelul meu şi nu e, însă la felul în care merg lucrurile, cineva trebuie să meargă să facă ordine acolo. Cineva ca mine, un om care iubeşte poporul român şi cunoaşte legislaţia. Sunt ca o mamă, spun lucrurile grave pe care le faceţi. Trebuie să luaţi aminte şi să vi le corectaţi. Este obligatoriu ca în Parlamentul European să meargă oameni foarte curajoşi, cunoscători ai tratatului şi oameni care să ştie să se lupte cu sistemul. Am stat şi m-am uitat în Parlamentul României. România ar fi fost într-o cu totul altă situaţie dacă ar mai exista oameni ca mine. Parlamentarii sunt vocali când sunt eu. Mulţi mă acuză că am urlat, ţipat, că le-am zis cu mă, cu bă. Sunt metode ce trebuie aplicate la locul faptei şi trebuie să ştii să te mulezi pe situaţie pentru că nu faci nimic, nu poţi ajunge la microfon, nu poţi să le institui frica, nu te poţi exprima. Lor le e frică de justiţie, nu de om. Dacă justiţia era dreaptă, România nu ar fi fost aici”, a transmis senatorul Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, despre Parlamentul European

Președintele S.O.S. România a dezvăluit în cadrul ultimei emisiuni dialog BZI LIVE cum se desfășoară activitatea unui europarlamentar în cadrul PE.

„În PE este o dictatură cum rar mi-a fost dat să văd. Ai 2 minute, atât. Îţi iau nu ştiu cât la sută din salariu, te suspendă, ai amenzi, te dă afară. Iese cu bătaie acolo, deşi ai o imunitate internaţională pe care şi-ar dori-o orice persoană. Sunt sute de europarlamentari, acolo rişti să te pierzi şi acolo dictează grupurile. România nu a ieşit cu nimic în evidență pentru că în grupurile din care face parte ţara nu au fost oameni care să se impună ca nişte veritabili reprezentanţi ai poporului român. Mulți sunt individualiști care nu ştiu şi nu vor să colaboreze. E o situaţie ca în România. Nu eurodeputaţii sunt importanţi, ci comisarii europeni. România nu are. Toţi sunt de joasă speţă. Cioloș nu a făcut nimic pe agricultură, când a fost comisar european. El a distrus agricultura din România. Acum are tupeu să vină să candideze la prezidenţiale. Vine cu REPER, care e alt partid al USR. E un sorosist. Cioloș a semnat pentru anularea întregii agriculturi în România, totul în favoarea Franţei. A pledat pentru Franţa şi în cârdăşie cu Franța a dat tot. Europarlamentarii iau zeci de mii de euro pe lună, sunt de acord, dar munceşte pentru banii ăia. Fă ceva pentru ţară, de ce nu s-au repezit în intervenţii să-i anuleze lui Cioloș tot? Nimeni nu a citit statutul, nimeni nu s-a aplecat să vadă care sunt atribuţiile unui europarlamentar. Eu dacă încălcăm ceva eram terminată. Ei aşteaptă să mă prindă cu ceva. Puneţi mâna şi citiţi, luaţi-vă consilieri juridici buni. Costă, ştiu. În PE trebuie oameni care să ştie ceva. E greu fără să ştii o limbă străină, dar ştiu persoane intelectuale care nu pot vorbi o limbă străină. Nu au capacitatea asta, ce faci cu ăia? Sunt profesionişti. Aici e vorba de caracter, îţi poţi lua un traducător. Mi-ar plăcea să se audă limba română în Comisia Europeană. Aş vrea să văd conferinţe de presă unde se vorbeşte despre problemele României în context european. Au spus că intrarea în Schengen e suspendată. E dezastru pentru transportatorii români, dar costul poate fi anulat dacă cineva de la MAE şi Ministerul Transporturilor pune un cântar peste care se poate trece cu 40 la oră. Șpaga, cele 20 de milioane de euro pe zi care intră în țară, n-ar mai exista şi nu ar mai trebui Schengen”, a spus senatorul de Iași.

Ce spune Diana Șoșoacă despre Schengen

Parlamentarul român a discutat la BZI LIVE și despre problema Schengen. Diana Șoșoacă consideră că traficul de copii, de persoane și traficul de droguri vor crește din cauza deciziilor aduse de fosilele politice de la Parlamentul European.

„Pentru Schengen, de ce nu se duc să negocieze europarlamentarii? Unde-s garanţiile că nu se măreşte traficul de copii, persoane, droguri, pedofilie? Din ţară de tranzit de droguri am devenit ţară de consum. Se consumă peste tot şi în Parlamentul României. Ţineţi minte când unul de la tinichea a fost prins cu droguri. Sunt oameni care introduc droguri în Parlament. Una a avut şi gloanţe. PE trebuie să fie populat cu oameni care să facă ceva pentru România. Acolo vezi doar fosilele politice care primesc bani ca mulţumire pentru serviciile aduse. Trebuie să vedem oameni care să se chinuie pentru România şi schimbă soarta. Nimeni nu luptă pentru ţară. De acolo vin regulile ce prostii de aici le implementează peste Constituţia României. Este inacceptabil. Românul nu are chef decât de scandal şi cancan. Nu avem reprezentanţi de seamă. Dacă vrei doar să vorbeşti e zero barat, dacă nu vrei să te implici. Mai este o fostă deputată la AUR pe care am rugat-o să facem memorii, dar nu vrea să se semneze. Politica se face cu luptă. Uitaţi-vă ce e în Marea Britanie, acolo se iau de ciuf. Cineva ascultă de voci drăguţe şi de dvs? Sunt sătulă de manipulări, probleme inexistente. Interesați-vă de cancan-uri, de unii şi de alţii. Este interesant cum oamenii sar şi apără persoane pe care nu le cunosc, dar au vorbit pe internet. Eu care îi ştiu personal, eu sunt cea mai în măsură să ştiu cu cine colaborez. Cu femei care vor să se implice în politică, dar după spun că au fost bătute că s-au băgat. Nimeni nu mai semnează o plângere penală, dar îmi fac mie observaţie. Toţi vor să facă bla, bla, bla pe Facebook. Fără acţiune, degeaba bla, bla, bla. Credeţi că eu ca să fac rost de iniţiativele loviturii de stat am făcut doar bla, bla, bla? Credeţi că cineva îţi face ceva doar cu vorbe? Voi ştiţi de câte ori am intrat peste ăştia în Parlament? Te duci peste ei, ce audienţă. Te duci, deschizi uşa şi intri peste ei. Şi-au închis uşile, când ies e prăpăd. Până când îţi baţi joc, măcar mor demnă. Cum puteţi să staţi în halul ăsta?

Eu mă duc în conferinţe de presă, iau cuvântul, voi nu-i vedeţi? Ce CV-uri au oamenii ăia? Ei nu iau cuvântul că nu au voie, doar câţiva sunt destinaţi. Nici eu nu aveam voie, dar am luptat să vorbesc în fiecare zi. Ei trebuie să vadă că eu ştiu. Toate vin de la europarlamentari. Băsescu e acolo, nu trebuie să intre fii-sa la închisoare şi tace. Trebuie să trimiţi oameni vocali acolo, nu fosile. Doi oameni acolo e puţin, îmi trebuie ieşire masivă la vot, 80 la sută din oameni. Îmi trebuie 30 la sută ca să bag oameni profesionişti în PE, care să facă ceva. Nu vă place că ridic glasul? Când am tăcut că am fost drăguţă am fost acuzată că sunt cu sistemul. Lupta mea se va duce înainte, cine poate va ţine pasul cu mine, cine nu, la revedere. Nu am timp de plânsete, mizerii şi cancan. Eu am o treabă de făcut, am nişte lucruri exacte de făcut, am de luptat cu un sistem nenorocit la nivel naţional, internaţional. Dacă nu înţelegeţi, la revedere. Eu merg înainte, ăsta e destinul meu. Cine vine, fără lamentări, scâncete. Terminaţi-vă cu prostiile astea şi cu toţi pămpălăii care nu sunt în stare să fie bărbaţi. Femeile sunt mai demne decât bărbaţii. Invit femeile lângă mine că avem de luptă. Indiferent de ce vor spune, avem treabă. Trebuie mers înainte. Anul ăsta vor fi asasinate politice. Ţineţi minte ce vă spun”, a conchis președintele S.O.S. România.

Comentarii
  • sa mai vedem si pe asta ce face in Parlamentul European ca la noi nu facu nik :))))

  • doamne fereste!

  • ce va face „mahalagioaica” de serviciu?
    gălăgie! 😉

  • Terchea Berchea

    Când o zbura scroafa ajungi tu în Parlamentul European. Nu-ți mai ajunge Președinția ? Că erai cea mai bună soluție până acu vreo săptămână …

  • Aveti un bob zabava ! Apare cat de curand mamaie cu barba’su si incep a urla aici .

  • eu zic s-o trimitem direct in Coreea de Nord, acolo sigur ajunge presedinte. Gras la gras trage si scroafa la porc.

  • Baaa iidiotule cat kaka ai mancat toata ziua? Toate 6 comentarii le- ai scris tu si pe celelalte articole la fel mananci kaka ,in total ai cam 15 comentarii azi pe acest site. si in fiecare zi la fel si chiar mai mult.Cine te plateste greseste ca nimeni nu voteaza PU- LA- ME(pnl) ,nimeni nu voteazaPSD(PCR)- pis- da mami lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *