Prima pagină » Coronavirus » Ce urmează după al doilea val al pandemiei de coronavirus în Europa

Ce urmează după al doilea val al pandemiei de coronavirus în Europa

03 nov. 2020, 09:36,
în Coronavirus

Ce urmează după al doilea val al pandemiei de coronavirus în Europa potrivit specialiștilor. Indiferent de succesul măsurilor implementate în Europa pentru evitarea unui nou val de coronavirus, acestea nu vor fi suficente, susține Consiliul ştiinţific al președintelui Franței, care a recomandat carantină totală în Hexagon.

În prezent Europa se confruntă cu al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Ce urmează după al doilea val al pandemiei de coronavirus

Cercetătorii cred că pandemia nu va putea fi oprita nici după al doilea val cu care se confruntă Europa în acest moment. Aceștia spun că ne putem aștepta la ”mai multe valuri succesive la sfârşitul acestei ierni” şi în primăvara anului viitor, a apreciat Consiliul ştiinţific care consiliază guvernul francez.

Cel mai probabil cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus se poate încheia la sfârșitul acestui an sau la începutul anului 2021. Cu toate astea nu va însemna și terminarea coșmarului COVID-19, spun medicii epidemologi din Franța.

„Putem avea mai multe valuri succesive la sfârşitul iernii şi în primăvara lui 2021, în funcţie de mai multe elemente: starea climatică, nivelul şi eficienţa operaţională a strategiei de testare/urmărire/izolare (a cazurilor pozitive)”, a adăugat organismul citat de Agerpres.

Guvernele din Europa se vor confrunta cu o „gestionare a valurilor succesive de reapariţie” a epidemiei, „până la apariţia primelor vaccinuri şi/sau tratamente”, probabil în al doilea trimestru al anului 2021, a mai spus Consiliul ştiinţific francez.

Consiliul ştiinţific trage un semnal de alarmă cu privire la ce urmează după al doilea val al pandemiei de coronavirus

„Avem, aşadar, multe luni în faţă cu o situaţie extrem de dificilă”, a avertizat organismul responsabil cu consilierea guvernului francez, în ultima sa notificare. Postată online la sfârşitul săptămânii, notificarea este datată luni, 26 octombrie, cu două zile înainte de anunţul preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la o nouă carantină instituită după apariţia celui de-al doilea val de COVID-19.

„Este foarte dificil de prezis cât va dura cel de-a doilea val, deoarece depinde chiar de virus, de mediul său climatic, de măsurile care vor fi luate pentru a limita circulaţia virusului, de acceptarea lor şi, prin urmare, de impact”, scrie Consiliul ştiinţific.

„Putem trasa o ipoteză a unei ieşiri din al doilea val la sfârşitul acestui an sau la începutul anului 2021. Această ieşire ar trebui să fie însoţită de o revenire a circulaţiei virusului la un nivel foarte controlat (maximum 5.000 până la 8.000 de noi contaminări zilnice)”, precizează specialiștii francezi.

Experții au găsit cauza apariției celui de-al doilea val de COVID-19 în Europa

După o vară relativ calmă, al doilea val al pandemiei lovește Europa inegal în această toamnă. Potrivit datelor compilate de Organizația Mondială a Sănătății, virusul se răspândește activ în mai multe țări. Cu toate acestea, potrivit epidemiologului Antoine Flahault, pandemia nu a fost niciodată atât de omogenă în Europa.

Rămâne un fundal de eterogenitate, dar tindem către o «însămânțare» mai generală a teritoriului european, cu o creștere a cazurilor în mare parte a Europei de Vest.”

Mișcarea de masă a turiștilor europeni dornici să se relaxeze după impunerea restricțiilor în această vară ar putea fi cauza pentru apariția celui de-al doilea val de infecții cu coronavirus de pe continent, potrivit experților.

Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Moneda din ’75 care se vinde acum cu peste 33.000 de lei. Detaliul care o face atât de scumpă
observatornews.ro
Adeverinţele medicale, falsificate de elevi cu ajutorul AI, pentru a scăpa de ore
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Trei luni de închisoare dacă nu îți plimbi câinele. Cea mai absurdă lege naște polemici intense
SportpeSurse
VIDEO | Creatura letală, de dimensiuni uriașe, a ieșit la lumină și a ajuns în mijlocul oamenilor
Playtech.ro
Moneda din ’75 care se vinde acum cu peste 33.000 de lei. Detaliul care o face atât de scumpă
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Eliza Natanticu, sfâșiată de durere, după moartea lui nea Gioni din Las Fierbinți. Era TATĂL ei, dar puțină lume știa. O părăsise când era mică
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`