Prima pagină » Sanatate » Ce unguent e bun pentru ulcior la ochi. Reguli pentru a evita apariția disconfortului

Ce unguent e bun pentru ulcior la ochi. Reguli pentru a evita apariția disconfortului

06 iun. 2022, 12:37,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe persoane se întreabă ce unguent e bun pentru ulcior la ochi. Ulciorul la ochi este destul de comun, aproximativ 8 din 10 oameni l-au întâlnit cel puțin o dată în viață. Acest lucru a dat naștere la o varietate de terapii populare, de la „scuipat în ochi” până la clătirea cu frunze de ceai.

Inflamația acută purulentă în foliculul de păr al genelor sau în glanda sebacee se numește „ulcior” din cauza formei sale caracteristice rotunjite. Reproducerea unui ulcior este provocată de scăderea proprietăților protectoare ale organismului, hipotermia acestuia, boli severe și hipovitaminoză și consecințele invaziei helmintice. Pătrunzând în structura foliculului de păr, streptococii provoacă inflamație și supurație ca reacție la un microorganism patogen. Aceasta este cauza principală a ulciorului în ochi la pacienții de toate vârstele. Cu o alimentație dezechilibrată, efort fizic crescut sau situații stresante, boala se poate manifestă sub forma unor supurații mai multe sau multiple la nivelul pleoapelor sau mucoaselor. De asemenea, printre factorii care contribuie la apariția ulciorului pe ochi se numără și obiceiul de a atinge pleoapele cu mâinile murdare, o cantitate mare de praf în cameră sau pe stradă.

ulcior pe ochiul unui copil

Cu un sistem imunitar puternic, boala poate trece de la sine, fără tratament special

Ce unguent e bun pentru ulcior la ochi. Primele semne ale infecției și diagnosticul bolii

Supurația pleoapelor se face simțită printr-o senzație de greutate, umflare și inflamație de-a lungul liniei genelor. Zona devine dureroasă, ochiul începe să se zbată, temperatura pielii pleoapelor crește. Linia edemului are limite clare, semnele de hiperemie sunt vizibile pe conjunctivă, ochiul lăcrimează, apare roșeața și inflamație. În 2-3 zile de la momentul dezvoltării ulciorului, pe suprafața sa se formează un cap purulent, al cărui conținut sunt celule moarte ale foliculului de păr. De asemenea, ochiul se poate îngălbini.

Punerea unui diagnostic corect este posibilă deja cu o examinare externă a pacientului și analiza plângerilor acestuia. Dacă boala este relativ frecventă, vor fi necesare teste de laborator pentru a exclude sau a identifica diabetul, infestări helmintice, HIV/SIDA sau alte boli care provoacă o scădere bruscă a imunității.

ulcior pe ochiul unui copil

Cu un sistem imunitar puternic, boala poate trece de la sine, fără tratament special

Cu un sistem imunitar puternic, boala poate trece de la sine, fără tratament special. Acest lucru se întâmplă dacă efectul advers asupra organismului a încetat și activarea stafilococului auriu a fost suprimată.

Autotratamentul ulciorului pe ochi cu medicamente la domiciliu nu este recomandat. În plus, rețetele populare reprezintă adesea o amenințare la adresa vederii. Sfaturile cu privire la modul de tratare a ulciorului pot rupe capsula purulentă și pot infecta membrana mucoasă a ochiului cu cele mai grave consecințe.

Un curs prescris de un specialist va fi de multe ori mai eficient și mai sigur. Componentele sale sunt medicamente antibacteriene, antibiotice locale și compuși pentru oprirea procesului inflamator. Tratamentul ulciorului trebuie efectuat sub supravegherea și pe baza recomandărilor unui medic. Dacă apare o complicație, el va corecta imediat cursul și va lua măsuri pentru a preveni inflamația ulterioară.

Prevenirea ulciorului. Cum să elimini riscul de a manifesta acest simptom neplăcut

Eliminarea riscului de a manifesta un ulcior va fi posibil din moment ce respecți regulile de igienă personală, măsuri pentru întărirea apărării organismului și restabilirea imunității, excluderea situațiilor de supraîncălzire sau hipotermie a organismului, tratamentul în timp util al bolilor infecțioase severe, stil de viață activ. De asemenea, te va ajuta respectarea unei diete echilibrate, urmând cursuri de vitamine.

Recomandări suplimentare, ținând cont de starea corpului pacientului, vor fi date de către medicul curant. Dacă ulciorul apare destul de des, de 2-3 ori pe an, atunci ar trebui să consultați suplimentar un oftalmolog și să treceți la o examinare adecvată. Poate că are loc una dintre bolile inflamatorii cronice ale pleoapelor. Ulciorul frecvent este, de asemenea, asociat cu caracteristicile individuale ale organismului. În acest caz, ulciorul poate fi prevenit prin masarea pleoapelor și curățarea în timp util de către un specialist.

Este bine să cunoști ce unguent e bun pentru ulcior la ochi deoarece puteți aduce infecția cu mâini murdare și accesorii de machiaj. Așa că spălați-vă mâinile mai des, atingeți-vă fața mai rar și schimbați sau clătiți mai des accesoriile de machiaj. Și cel mai important, încercați să mențineți imunitatea la un nivel adecvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024