Prima pagină » Magazin » Ce trebuie sa stii pentru o vacanta in Turcia reusita? Afla cele mai utile informatii!
Ce trebuie sa stii pentru o vacanta in Turcia reusita? Afla cele mai utile informatii!

Ce trebuie sa stii pentru o vacanta in Turcia reusita? Afla cele mai utile informatii!

26 iun. 2023, 15:21,
în Magazin

Daca ar fi sa definim Turcia in cateva cuvinte, din perspectiva iubitorilor de vacante, acestea ar fi: lux, all inclusive, soare, bucatarie delicioasa si variata. Cu siguranta aceasta destinatie isi merita locul in sufletul turistilor, care an de an isi fac concediile aici si aduna amintiri de neuitat impreuna cu cei mai dragi oameni.

De la faptul ca tara are o istorie si cultura bogate, peisaje variate, spectaculosul Istanbul, pana la nenumeratele oportunitati de shopping, o vacanta Turcia este cu siguranta o exprienta care merita traita de mai multe ori in viata.

Una dintre cele mai populare destinatii din Turcia este Istanbul, un oras fascinant care strajuieste stramtoarea Bosforului si serveste ca o punte intre Europa si Asia.

Pentru iubitorii de relaxare si frumuseti naturale, litoralurile Turciei sunt perfecte. Plajele cu nisip fin si ape cristaline sunt extrem de populare si indragite de turisti. Destinatii precum Antalya, Bodrum si Marmaris ofera o varietate de activitati, inclusiv sporturi nautice, scufundari si relaxare pe plaja.

O alta experienta unica de care poti avea parte intr-o vacanta in Turcia este regiunea Capadocia, cunoscuta pentru peisajul sau spectaculos si formatiunile stancoase inedite. Zborurile cu balonul cu aer cald deasupra Capadociei sunt o experienta memorabila, oferind panorame uimitoare ale formatiunilor stancoase.

Pentru a te bucura de o vacanta în Turcia cu adevarat placuta si lipsita de impedimente, este necesar sa cunosti cateva informatii esentiale de calatorie:

Pasaport si viza – asigura-te ca ai un pasaport valabil (cetatenii romani care calatoresc in Turcia in scop turistic, pentru mai putin de 90 de zile, nu au nevoie de viza);

Moneda locala este Lira turceasca, dar se accepta si Euro sau Dolari;

Vremea – poti verifica usor conditiile meteorologice pentru destinatia pe care ai ales-o. Clima in Turcia poate sa varieze in functie de regiune. De exemplu, litoralul de sud, precum Antalya, are un climat mediteranean, cu veri fierbinti si ierni blande, in timp ce, in Istanbul, clima este temperata, iar iernile pot fi reci;

Limba oficiala este turca, dar, intr-o vacanta in Turcia, poti observa ca se mai vorbesc si kurda, araba, armeana sau greaca. In zonele turistice foarte populare, angajatii din hoteluri si restaurante vorbesc adesea engleza. Cu toate acestea, ar fi util sa inveti cateva expresii de baza in turca;

Mancarea poate fi diferita de la o zona la alta. In zona de sud, delicatesele specifice sunt kebabul, baclavaua si cataiful; in est, se folosesc foarte mult maslinele si uleiul produs din acestea, iar pestele, porumbul si verdeturile sunt populare in orice loc al tarii;

Asigurare medicala – inainte de merge in vacanta in Turcia, este recomandat sa optezi pentru o asigurare medicala de calatorie care sa acopere eventualele neplaceri medicale sau alte situatii de urgenta;

Obiective turistice populare – daca nu ai fost niciodata in Turcia, este esential sa te informezi cu privire la cele mai populare locuri pe care le poti vizita. Printre acestea, se numara: Adana si Coasta Mediterana, Antalya, Dalaman si Egeea Turceasca de Sud, Egeea Turceasca de Nord, Bordrum, Sile, Silivri.

Acum te poti numi un turist informat, gata sa porneasca intr-o vacanta memorabila! Alege sa calatoresti cu BJR Vacante si beneficiaza de cele mai avantajoase oferte! Turcia te asteapta, esti gata de o experienta inedita, care imbina relaxarea cu distractia?

vacanta turcia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *