Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:40945;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Fimoza la copii este un subiect care le intereseaza direct pe mamele baieteilor. Fimoza inseamna imposibilitatea decalotarii glandului penian, insa nou-nascutii au o fimoza fiziologica, deci perfect normala.
Fimoza la copii: despre decalotarea naturala si cand este nevoie de interventie medicala
Vezi si: Cauzele care duc la aparitia fimozei la cei mici. Vezi si tratamentul
Indemnati de unii medici, parintii considera ca, pentru o igiena corespunzatoare, glandul penian trebuie dezvelit. Totusi, simpla spalare zilnica este suficienta pentru a nu perturba echilibrul florei naturale, scrie mami.ro.
Fimoza la copii pe intelesul tuturor
Pentru a intelege mai bine ce inseamna fimoza la copii, extremitatea (glandul) penisului este acoperita si protejata de un tesut ce poarta numele de preput. Pe masura ce copilul creste, preputul are tendinta de a se separa de gland, permitand decalotarea.
E bine ca decalotarea sa se petreaca natural, in timp, astfel penisul fiind protejat de germeni daunatori.
Vezi si: Fimoza
Tot mai multi medici dezaproba decalotarea fortata la o varsta frageda, aceasta tehnica fiind dureroasa si afectand, asadar, psihicul micutului.
Majoritatea baieteilor vor avea un preput retractabil pana la varsta de trei ani, deci fii rabdatoare si lasa natura sa-si urmeze cursul firesc.
Atentie la parafimoza!
Daca totusi ai inceput decalotarea treptata la baita, atunci nu te opri pana nu dezvelesti glandul de tot, pentru ca se instaleaza parafimoza, o complicatie frecventa a fimozei care duce la strangularea glandului de catre preput. Parafimoza necesita interventie chirurgicala.