Prima pagină » Sanatate » Ce trebuie să știi despre cea mai periculoasă infecție la ochi?

Ce trebuie să știi despre cea mai periculoasă infecție la ochi?

22 oct. 2024, 10:49,
Redacția BZI în Sanatate

O infecție la ochi poate consta în conjunctivitele virale și bacteriene care sunt extrem de periculoase, de aceea stabilirea diagnosticului și prescrierea tratamentului corect sunt esențiale. Aceste infecții sunt o problemă frecventă cu care se confruntă multă lume și care pot afecta persoanele de orice vârstă.

Infecția la ochi poate fi cauzată de bacterii, virusuri, alergii sau alte mijloace microbiologice, care pot afecta ochii. Înainte de a aplica anumite remedii naturiste sau medicamentoase pentru aceasta trebuie să știi ce tipuri de infecții oculare există.

Care este cea mai periculoasă infecție la ochi

Conjunctivita sau ochiul de culoare roz este o infecție care provoacă înroșirea ochiului precum și iritarea. De obicei este cauzată de un virus, dar poate fi uneori bacteriană sau o reacție alergică.

O altă infecție des întâlnită este ulciorul care poate fi cauzat de bacterii care trăiesc pe suprafața pielii. Acesta conduce la formarea unui nodul roșu pe pleoapă sau la baza unei gene. Ea poate fi însoțită de mâncărime sau durere.

Blefarita este o inflamație a pleoapelor, aceasta apare atunci când glande mici din apropierea bazei pleoapelor se pot infecta. Aceasta duce la mâncărime și senzație de arsură, chiar și febră și frisoane, fapt pentru care poate provoca ruperea intermitentă și un sentiment că ai ceva în ochi.

Celulita orbitală, infecția bacteriană prin care țesuturile înconjurătoare ochiului se pot infecta. Aceasta poate fi o infecție periculoasă și poate duce la probleme de lungă durată.
Cheratita este o infecție care implică prezența unor bacterii, virusuri, fungi sau paraziți care este cauzată în principal la nivelul corneei.

Deficiențele imunitare, traumatismele, intervențiile chirurgicale, expunerea la substanțe chimice nocive, igiena precară și expunerea la persoane cu o infecție contagioasă la ochi poate duce la apariția infecțiilor de diferite tipuri.

Câteva simptome comune ale infecțiilor sunt lăcrimarea excesivă, roșeața, pleoape umflate, durere, senzație de nisip în ochi, cruste în jurul ochilor sau puroi. Acestea pot varia în intensitate de la ușoară până la severă, în funcție de amploarea și tipul infecției.

Leacuri bătrânești pentru astfel de afecțiuni

Formula care îmbină utilizarea leacurilor bătrânești pentru ochi și consumul anumitor alimente bogate în antioxidanți poate menține acuitatea vizuală timp îndelungat.

De aceea, include în dieta zilnică vitamina A, numită și vitamina ochilor, fiind una dintre cele mai populare substanțe nutritive care păstrează vederea clară, care previne formarea cataractei și a sindromului de ochi uscați. Mai mult, vitamina A poate face parte din tratamentul naturist cu rol de prevenire a ambliopiei, trebuie să aveți grijă și la contraindicațiile acesteia.

Consumul vitaminei A este cu atât mai necesar în cazul persoanelor care își solicită constant ochii prin faptul că se expun permanent la ecranele cu lumină albastră sau care conduc frecvent pe timpul nopții.

Mierea este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru infecția la ochi. Aceasta are proprietăți antibacteriene care pot îndepărta bacteriile dăunătoare din ochi. Amestecă 2 părți egale de miere și apa distilată și folosind o dischetă de vată curată, aplică soluția peste ochiul afectat, de 2 – 3 ori pe zi, până când dispar simptomele.

O infecție la ochi se poate trata atât prin tratament medicamentos, cât și prin unul naturist, ambele fiind la fel de eficiente dacă afecțiunea este diagnosticată corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`